Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΤΟ Δου Νου Του κι η Τρόικα κοπέλι έχουν κάμει,/ Μνημόνιο το βγάλανε και μοιάζει με τσουνάμι. Οτι το Μνημόνιο μοιάζει με τσουνάμι, Ηλία Σταματάκη, ουδεμία αντίρρηση. Το θέμα, πάντως, δεν είναι ποιοι εκάμανε το κοπέλι αλλά ποιοι το υιοθετήσανε και τους το ανατρέφουνε.
ΠΑΝΩ ΠΟΥ πάμε να τους ξεχάσουμε, να 'τους και κάνουν την εμφάνισή τους κορδίζοντας, κρατώντας τις τσάντες τους. Εδώ είμαστε κι εμείς, μας λένε με νόημα. Κάποτε - κάποτε, μάλιστα, δεν χρησιμοποιούν το 'κι'. Εδώ είμαστε εμείς, λένε. Καλώς τα παιδιά, απ' όξω! Τα παιδιά της Τρόικας, βεβαίως - βεβαίως.
ΤΟ 'ΕΛΕΙΜΑ': Μ' ένα 'λ' κι ένα 'μ'. Το 'έλλειμα': Με δύο 'λ' κι ένα 'μ'. Το 'έλειμμα': Με ένα 'λ' και δύο 'μ'. Το 'έλλειμμα', με δύο 'λ' και δύο 'μ'. Τι θέλει να πει ο... πεταχτογράφος;
ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ βομβαρδίζουν, οι αντάρτες φεύγουν κι ο Καντάφι μένει, έγραψε προχθές στην ηλεκτρονική του εφημερίδα (www.styx.gr) ο φίλος μου, ο Κώστας ο Μπετινάκης. Σταθερή αξία ο Λίβυος ηγέτης, ο παρανοϊκός δικτάτωρ, ο όπως θέλετε πέστε τον συνταγματάρχης. Λέτε να δούμε σε λίγο να τον ξαναγλείφουν όλοι, ακόμα και ο Σαρκοζί, εκεί που τον έφτυναν; Τα πάντα όλα είναι πιθανά.
ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ το Πανεπιστήμιο Κρήτης! Δεν κλείνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης! Δεν κλείνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης! Μπορεί να υπάρχει καπνός, μα δεν υπάρχει φωτιά. Ενα καπνογόνο, ανάψανε, λέει, ορισμένοι. Να το πιστέψουμε;
ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ, λέει, η Σαμαριά, ενώ αρχίζει η τουριστική περίοδος. Κανένα πρόβλημα, κύριε διευθυντά! Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, (Μεγάλη η Χάρη της!), που γιορτάζει αύριο δεν θα επιτρέψει να υπάρξει κανένα, μα κανένα πρόβλημα.
ΝΑ ΔΕΙΤΕ που στο τέλος θα υιοθετηθεί η πρόταση της Στήλης. Αγροτικό Αύγουστο ετούτοι, Αγροτικό Σεπτέμβρη οι άλλοι, Αγροτικό Οκτώβρη οι παράλλοι... Ολοι ευχαριστημένοι στο τέλος.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η τιμή του λαδιού ανά κιλό και ποια η τιμή της αμόλυβδης βενζίνας ανά λίτρο σήμερα; Τον συμφέρει ή δεν τον συμφέρει η συμφωνία που έκανε με τον βενζινά;
ΠΟΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ και ποια Λιβύη! Στην Κερατέα γίνεται το έλα να δεις. Ο πόλεμος των κατοίκων, που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ συνεχίζεται.
'ΔΙΑΤΙ ΔΕΝ μετράτε τον άνθρωπον προς τον άνθρωπον, προς το ιδεώδες το οποίον έχουν υψώσει εις τον ορίζοντα αι μεγάλαι διάνοιαι και αι μεγάλαι ψυχαί; Να γίνη ο άνθρωπος καλλίτερος και ανώτερος. Να ανεβαίνη προς το ιδεώδες της οσιότητος, της ψυχικής και σωματικής ωραιότητος, το ιδεώδες της πλατωνικής φιλοσοφίας. Μόνον τοιούτος άνθρωπος θα ίδη και την αλήθειαν εναργεστέραν και εντός αυτού και περί αυτόν'. Ι. Κονδυλάκης (Εφ. 'Εμπρός', 31.01.1918).
ΟΧΙ ΣΕ συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία. Οχι σε συγκυβέρνηση με Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ. Πού ξέρεις! Τα δυο 'όχι' μπορεί να οδηγήσουν και σε 'ναι'.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ μια συναυλία του Μπερλιόζ τον πλησίασε ένας θαυμαστής του και άρπαξε το αριστερό του χέρι και του είπε: 'Επιτρέψτε μου ν' αγγίξουν τα χείλη μου το χέρι που έγραψε το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»'. Ο Μπερλιόζ του είπε: 'Πάρτε σας παρακαλώ το άλλο μου χέρι. Εγώ πάντα γράφω με το δεξί'.
'Ασε με να σε πάρω μεσοπέλαγα./ Πέρα απ' τον κάβο./ Με γραίγο ή με σιρόκο/ δελφινομάνες και γλαρόπουλα να σου γνωρίσω./ Εκεί στη θάλασσα την πράσινη,/ την κόκκινη την μπλε,/ χωρίς πίκρες και ρεμέντζα στεριανά/ να ταξιδέψεις'.
Το ποίημα 'Πρόσκληση' του Γιώργου Φερεντίνου.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου