Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Περιμένοντας την υπογραφή της ληξιαρχικής πράξης θανάτου των τελευταίων ελπίδων μας ότι θα την βγάλουμε καθαρή; Με ερωτηματικό.

ΜΠΡΟΣΤΑ πηγαίνει ο Ιρλανδός/ πίσω πηγαίνει ο... Ελληνας. Επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου του Ιρλανδού, επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου του Ελληνα. Μείωση του επιτοκίου του δανείου του Ιρλανδού, μείωση του επιτοκίου του δανείου του Ελληνα.

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ 22 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012 - 2015. Τιείναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του! Ενα αυτό. Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα! Το άλλο.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ θα καταραστώ να τηνε πιάσει κρίση/ στον Ψηλορείτη ν’ ανεβεί κι από ’κεια να τσουρήσει. Μακάρι να πιάνανε οι κατάρες, Ηλία Σταματάκη.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Καλοκαιριού! Αποχαιρετισμός των επιδομάτων. Το νέο μισθολόγιο - 'περικοπολόγιο', για να χρησιμοποιήσω μια λέξη του 'Νεόκοπου' στα προχθεσινά 'Νέα'- εν όψει. Χαιρετήστε το!

ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ οι τιμές των καυσίμων. Κοντά τους πήραν φωτιά κι οι τιμές των καυσόξυλων. Κι είμαστε στον Μάρτη τον παλουκοκαύτη!

ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ολοένα και περισσότερο τα σύννεφα πολέμου πάνω απ’ τη Λιβύη καλύπτοντας -ωστόσο- και τον ουρανό της Κρήτης. Ορμητήριο των αμερικάνικων πολεμικών η Βάση της Σούδας. Να μην ξεχνιόμαστε...

ΕΤΩΝ 22, ΕΤΩΝ 23... Μπορεί και να μη θυμούμαστε τα ονόματά τους, δεν μπορούμε, ωστόσο, να ξεχάσουμε τις ηλικίες τους. Για τους δύο νέους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που δολοφονήθηκαν στον Ρέντη ο λόγος... Κι είναι αυτό που κάνει το μίγμα της θλίψης, της οργής και της αγανάκτησης που νιώθει η ελληνική κοινωνία πιο εκρηκτικό...

ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ στήλης, με μια μικρή καθυστέρηση, να σου το πω. Βάστα γερά Γερω - Δάσκαλε! Το ξέρεις άλλωστε. Πολλά τα κεριά που μένουν αναμμένα απ’ τη φλόγα της Ιπποδάμειας.

ΡΟΥΣΟ Γ. ΜΑΓΑΡΑΚΗ, μαθηματικό - συγγραφέα, Ηράκλειο: Οντως προσφέρουν καλή και δημιουργική ανάγνωση σ’ όλους όσοι επιθυμούν να κοπιάσουν και να γίνουν συμμέτοχοι των σκέψεων και των συναισθημάτων σας, έτσι όπως τα καταθέτετε στα κείμενα που συμπεριλαμβάνονται στα βιβλία σας, 'Διαδρομών στιγμιότυπα' (Ηράκλειο, 2004) και 'Καθ’ οδόν' (Ηράκλειο, 2008). Σας ευχαριστώ που δώσατε και σ’ εμένα αυτή τη χαρά. Που δίνετε, διορθώνω, διότι τα κείμενά σας δεν είναι απ’ αυτά που διαβάζονται μια μόνο φορά.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ έστειλαν σε κάποιον βασιλιά μόνο έναν πρέσβη, εκείνος προσβλήθηκε και φώναξε οργισμένος: 'Μόνο έναν πρέσβη έστειλαν οι Σπαρτιάτες;' Ο πρέσβης του απάντησε ήρεμα: 'Στον έναν, έναν!'.

'Πες μου πως μ’ αγαπάς/ θα προχωρήσουμε για να κερδίσουμε/ την οικουμένη/ διασχίζοντας τα δάση των αγκαθιών./ Μαζί σου/ αντικρίζω λιόλουστα μπαλκόνια,/ άγνωστη αγάπη, πλέκω τον κρεβατόγυρο/ των ονείρων μας/ μεσ’ απ’ τα λόγια/ που δεν έχουμε πει/ φιλώ τα μάτια σου/ κάθε στιγμή/ και λέω/ «Ισως και να υπάρχει/ ο καλός Θεός»/ Ποιος άλλος θα ’φτιαχνε/ δύο τέτοια μάτια;'.
Το ποίημα 'Αγνωστη αγάπη' της Πηνελόπης Ντουντουλάκη

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα νέα (04.03.11)

2 σχόλια: