Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ…


Γράφει
ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Ίσως να μην είμαι και ο μόνος που κάποιες στιγμές όλα τα παίρνω πολύ στα σοβαρά κι άλλες πάλι, τα πάντα μου φαίνονται αστεία για να... ασχοληθώ. Μετατρέπονται με ένα περίεργο τρόπο τα σημαντικά σε ασήμαντα και τ’ ασήμαντα σε σημαντικά... πότε - πότε!
Το πρόβλημα -αν πρέπει να το θεωρήσουμε πρόβλημα- είναι ότι ζω με αυτές τις μεταπτώσεις και μάλιστα επηρεάζομαι βαθύτατα...
...Η 'εξαφάνιση του Τζον Αυλακιώτη' εκείνο το παλιό σήριαλ που έπαιζε στην ελληνική τηλεόραση τη δεκαετία του ’80 -αν θυμάμαι καλά- δεν πιάνει μία μπροστά στις δυο εξαφανίσεις που πήραν διαστάσεις σήριαλ και διαδραματίστηκαν στο σπίτι μας πριν κάμποσο καιρό!
Μια ωραία πρωία, λοιπόν, χάσαμε το dvd με τον... 'Tchotchocho' (σημ.: ο Πινόκιο, όπως τον αποκαλεί η μικρή Ευδοκία)!
Στο σπίτι επικράτησε μια σχετική ανακατωσούρα καθόσον ο Tchotchocho κατά κόσμον Πινόκιο, είναι από τις αγαπημένες ιστορίες της μικρής!
Οσο κι αν 'φάγαμε τον κόσμο' και φέραμε τα πάνω - κάτω και μια και δυο και τρεις φορές, δεν μπορέσαμε να το βρούμε!
Η εξαφάνιση αυτή με είχε τόσο απασχολήσει που ακόμη και στον ύπνο μου, στα όνειρά μου έψαχνα πιθανά σημεία στα οποία θα μπορούσε να το έχει βάλει η μικρή αλλά τα πρωινά που το έψαχνα, δεν υπήρχε ούτε εκεί!
Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα, όταν μετά από κάποιες ημέρες εξαφανίστηκε και πάλι ως διά μαγείας -λες κι άνοιξε η γη και το κατάπιε- και το dvd της Χιονάτης με όλους τους νάνους μαζί!
Τουτέστιν, πάει κι ο καθρέπτης - καθρεπτάκης, τα ζώα του δάσους, φυσικά κι αυτή η κακιασμένη η μάγισσα που ζήλευε τη Χιονάτη και μεταμορφωμένη σε γριά της έδωσε το δηλητηριασμένο μήλο! Τέλος πάντων γνωστή ιστορία να μη την επαναλαμβάνω!
Το θέμα, όμως, που δημιούργησε το... πρόβλημα και ήταν αφορμή και για το συγκεκριμένο κείμενο είναι το εξής: Τα όνειρά μου γέμισαν με τις φιγούρες του Τσεπέτο, την καλή νεράιδα του Πινόκιο, την αλεπού και τη γάτα που μαζί με τους με τους νάνους, την κακιά μάγισσα ακόμη κι αυτήν τη Χιονάτη -αν έχεις τον Θεό σου- με κορόιδευαν πως 'δεν μπορείς να βρεις πού μας έχει βάλει η μικρή Ευδοκία'!
Ολα τα παραπάνω ίσχυαν έως και χθες το πρωί οπότε και πάλι εντελώς ξαφνικά... ευρέθησαν τα 'εξαφανισμένα'!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου