Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Ναι, μη το γελάς -το λέω σοβαρά- ο καθένας μπορεί να διαβάζει ό,τι καταλαβαίνει ή να καταλαβαίνει διαφορετικά από τους υπόλοιπους αυτό που διαβάζει. Ετσι κι εγώ ακούω αυτούς τους αναλυτές των εκλογικών αποτελεσμάτων και των ποσοστών των κομμάτων και προσπαθώ να μπω στη θέση του… νικητή!
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ... 
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Αναλύοντας τα ποσοστά των εκλογών και όχι μόνο
Ναι, μη το γελάς -το λέω σοβαρά- ο καθένας μπορεί να διαβάζει ό,τι καταλαβαίνει ή να καταλαβαίνει διαφορετικά από τους υπόλοιπους αυτό που διαβάζει. Ετσι κι εγώ ακούω αυτούς τους αναλυτές των εκλογικών αποτελεσμάτων και των ποσοστών των κομμάτων και προσπαθώ να μπω στη θέση του… νικητή!
Διότι όλοι νικητές, έτσι όπως δηλώνουν, κάτι θα έχουν δει, αυτό το κατιτί που τους ικανοποιεί και τους κάνει να δηλώνουν ευθαρσώς πώς βρίσκονται καβάλα στ’ άλογο(;) Βέβαια παραβλέπω το ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς τους… ικανοποιημένους – νικητές να ψεύδονται, έστω κι αν το πιστεύω βέβαια, αλλά το αφήνω στην άκρη για χάρη του συλλογισμού μου!
Νικητές λοιπόν όλοι μα πάνω απ’ όλους αυτούς ο κυρίαρχος λαός! Αυτός – εμείς, που αποφασίσαμε διά τη ψήφου μας! Ο κυρίαρχος λαός είναι νικητής έστω και προσωρινά, και ουδείς μπορεί να τον μεμφθεί, ουδείς να αμφισβητήσει τη σοφία του, τις θέσεις του, τις ορέξεις του, ακόμη κι αυτό το λάθος του! Μίλησα – μιλώ με πολλούς! Ωριμες κι ανώριμες σκέψεις, άγουρες και “πολυογινομένες”, όλες δεκτές, τις ακούω με προσοχή! Μέσα σ’ αυτές τις συζητήσεις, τα προβλήματα της καθημερινότητας που ένα μεγάλο μέρος αναλυτών -φιλοσόφων – “πανελιστών” δεν θα κατανοήσουν ποτέ από τη θέση στην οποία βρίσκονται! …Ομως, παρούσα σε αυτές τις συζητήσεις κι η ανέχεια… Κι η φιλοσοφία εκεί, η στωικότητα, η αμπελοφιλοσοφία και η ανοησία! Ολα παρόντα, λαϊκά!
Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το ποιόν του ελληνικού λαού, των ανθρώπων που ζουν σε πραγματικές συνθήκες σε γειτονιές που καμιά κάμερα δεν θα φτάσει και κανένα πρωινάδικο δεν θα παρουσιάσει! Ποιος μπορεί τ’ αυτιά να κρατήσει προστατευμένα από τις ποικίλες φωνές όπως π.χ. της άκρας δεξιάς, αυτές του κέντρου και της άκρας αριστεράς όπως χαρακτηριστικά έχουμε μάθει να τις αποκαλούμε! Τελικά, στην όποια απόπειρα αναλύσεων, οφείλουμε πια να τοποθετήσουμε ξεκάθαρα κι εκείνους τους παραπλανημένους, τους διχασμένους, τους απογοητευμένους ή και τους γοητευμένους από τα όσα διά των εκπροσώπων τους πρεσβεύουν τα κόμματα που σαν τους… μανίτες ξεφυτρώνουν και -43 από αυτά παρακαλώ- κατέβηκαν σε αυτές τις ευρωεκλογές.
Αυτοί οι παραπάνω αποτελούν μια ξέχωρη, μεγάλη κατηγορία, που όπως διαφαίνεται θα περάσει πολύς καιρός για να… κατασταλάξουν… κάπου! Τίποτα το κατακριτέο και τίποτα το μεμπτό σε όλα αυτά! Οσο για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, δηλούν όλα τα “πιστεύω” της φυλής· τα καλά και τα άσχημα αυτής, όλα αυτά που κουβαλά και φέρει χρόνια τώρα εντός της! Είναι αυτή η αληθινή κι όχι επίπλαστη… πραγματικότητα που υπάρχει λίγο παραέξω από το σπίτι μας, από τη γειτονιά μας, από τη κοινωνία μας, το χωριό μας την πόλη μας, το νησί μας! Γι’ αυτό, τούτα τα αποτελέσματα και τα ποσοστά που έχουν τεθεί στην κλίνη των ειδικών αναλυτών και όχι μόνο, τουλάχιστον εμένα δεν με παραξενεύουν. Και μιλώ για όλα τα ποσοστά, όλων των κομμάτων!
Η… κοινωνία των ψηφοφόρων είναι μια “υγιής μάζα”(!) που δεν λαθεύει! Κι έχει αυτιά και μάτια κι ακούει και θωρεί και μπορεί και βγάζει αποτέλεσμα! Τούτη είναι άλλωστε η αξία της δημοκρατίας μας!


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/analiontas-ta-pososta-ton-evroeklogon-ke-ochi-mono/#ixzz330eUmKBR
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου