Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Εως ότου φτάσουμε στο σημείο να δούμε άσπρο καπνό από τις… κάλπες που θα στηθούν για την εκλογή δημάρχου στην πόλη μας και να αναφωνήσουμε ομάδι -όπως αντίστοιχα πράττει και το κονκλάβιο- ότι «habemus… “dimarhum”», θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά!
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Χιτσκοκικό φινάλε έως το ..."habemus dimarhum"
Εως ότου φτάσουμε στο σημείο να δούμε άσπρο καπνό από τις… κάλπες που θα στηθούν για την εκλογή δημάρχου στην πόλη μας και να αναφωνήσουμε ομάδι -όπως αντίστοιχα πράττει και το κονκλάβιο- ότι «habemus… “dimarhum”», θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά! Και αυτό βεβαίως ισχύει ήδη· και ακούμε και βλέπουμε πολλά, αλλά όπως διαφαίνεται κι όσο πλησιάζουμε προς την πρώτη Κυριακή των εκλογών, υπάρχει μια τάση να ανεβαίνουν οι τόνοι και οι εντάσεις ως είθισται εξάλλου!
Κι εμείς από τη μεριά μας, το ’χουμε συνηθίσει όλο αυτό που συμβαίνει· να τα ακούμε όλα, να τα βλέπουμε όλα σε κάθε προεκλογική περίοδο! Ολα προερχόμενα από παντού, από τις μέσες και τις αναμεσάδες των δρόμων και των παραδρόμων της πόλεως! Ολα αυτά που σε ορισμένους φαίνονται αστεία, άλλοι τα παίρνουν τοις μετρητοίς, κάποιοι τα εξετάζουν, και ορισμένοι τα… ελέγχουν “πολλώ τω λογιώ”… γενικώς γίνεται ένας χαμός! Για να μη σου πω πως έτσι δημιουργείται και ο σχετικός ντόρος που για κείνους που γνωρίζουν το παιχνίδι, αποτελεί ατού στα χέρια τους!
Αλλά ας το αφήσουμε αυτό το τελευταίο και ας πάμε στο προκείμενο που αφορά τον κυρίαρχο λαό και τη δύναμη της ψήφου του! Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην περίπτωση των αναποφάσιστων αφού διαφαίνεται ότι και σε τούτη την αναμέτρηση, μάλιστα ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τον μεγαλύτερο ρόλο -αυτόν του ρυθμιστή του τελικού αποτελέσματος, του οριστικού- θα τον έχουν οι αναποφάσιστοι, όσοι δεν έχουν ήδη ταχθεί, ή ακόμη συσκέπτονται με τον εαυτό τους για το πού θα ρίξουν το ψηφαλάκι τους!
Θα απορείς τώρα εσύ: Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν αναποφάσιστοι τούτη την εποχή, τούτες τις μέρες σε μια πόλη που σύμφωνα με τα λεχθέντα-εννοούμενα που προέρχονται από τους συνδυασμούς που θα κατέλθουν στις εκλογές, όλοι (οι ψηφοφόροι) πρέπει να αισθάνονται αρκούντως στεγασμένοι πολιτικά; Κι όμως, οι αναποφάσιστοι, φανεροί ή κρυφοί, αλλά και όλοι εκείνοι που «άλλα λεν και άλλα κάμνουν» τουτέστιν άλλα υπόσχονται στον υποψήφιο και άλλο πράττουν μπροστά στην κάλπη, αυτοί είναι που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Και μάλιστα πρέπει να πούμε πως η αναπαοφασιστικότητά τους να δεν οφείλεται παρά στις συγκεχυμένες πληροφορίες – σενάρια – ειδήσεις που… “παίζουν” γενικώς πάνω από την πόλη σχετικά με τους υποψηφίους για τη Δημοτική Αρχή! Προβλέπεται θριλεράκι λοιπόν!
Και μάλιστα Χιτσκοκικό! Αυτό τουλάχιστον αποπνέει η χανιώτικη ατμόσφαιρα· σε στέκια, περίγυρους, παρέες κ.λπ.! Κάτι τέτοιο εξάλλου δείχνει και η διενέργεια άτυπης δημοσκόπησης της στήλης η οποία και στο παρελθόν δεν έπεσε έξω στις εκτιμήσεις της! Αναμένομεν…
Χανιώτικα νέα (07.05.2014)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/chitskokiko-finale-eos-habemus-dimarhum/#ixzz311piOspB
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου