Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Καλοί μου φίλοι, Καλή Χρονιά!
Κάποια από τα γράμματα που έστειλαν τα παιδιά της Τετάρτης Τάξης του Δημ. Σχ. Κολυμβαρίου στον Άι- Βασίλη, μαζί με σχετικές ζωγραφιές, φιλοξενούμε στον σημερινό Παιδότοπο. με τον οποίο υποδεχόμαστε το νέο έτος , το 2016!  Είναι εντυπωσιακό ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα, δεν ζητούν δώρα από τον Άγιο Βασίλη για τον εαυτό τους αλλά για τα παιδιά που στερούνται τα πάντα και για τους ανθρώπους που υποφέρουν τα πάνδεινα.. Φανερό ότι κουβέντιασαν πολύ το θέμα στις τάξεις τους, πριν αρχίσουν να γράφουν...
Δείτε περισσότερα... ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Δ’ τάξη 5ου Δημ. Σχ. Κολυμπαρίου
Γράμματα στον Αη Βασίλη
Καλοί μου φίλοι, Καλή Χρονιά!
Κάποια από τα γράμματα που έστειλαν τα παιδιά της Τετάρτης Τάξης του Δημ. Σχ. Κολυμβαρίου στον Άι- Βασίλη, μαζί με σχετικές ζωγραφιές, φιλοξενούμε στον σημερινό Παιδότοπο. με τον οποίο υποδεχόμαστε το νέο έτος , το 2016! Να ευχαριστήσω και τα παιδιά και τους δασκάλους τους, την Βάσω Κορώνη και τον Σοφοκλή Μπασιά, που δούλεψαν "με λογισμό και μ' όνειρο" στις τάξεις τους το θέμα, αλλά και τον διευθυντή τους, τον φίλο μου από τα παλιά Δημήτρη Χαμηλάκη,που αποδέχτηκε την πρότασή μου. Και βέβαια να τα συγχαρώ γι αυτά που γράφουν, έτσι όπως τα γράφουν. Είναι εντυπωσιακό ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα, δεν ζητούν δώρα από τον Άγιο Βασίλη για τον εαυτό τους αλλά για τα παιδιά που στερούνται τα πάντα και για τους ανθρώπους που υποφέρουν τα πάνδεινα.. Φανερό ότι κουβέντιασαν πολύ το θέμα στις τάξεις τους, πριν αρχίσουν να γράφουν. .. Να 'ναι καλά οι δάσκαλοί τους και να τα χαίρονται όπως βέβαια και οι γονείς τους. Πάντα άξια!
Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
δάσκαλος 

Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη Εσένα που σε αγαπάνε όλα τα παιδάκια, θα ήθελα να σου πω ότι δεν θέλω δώρο φέτος. Έχω ήδη αρκετά παιχνίδια. Θέλω μονάχα οι γονείς μου να είναι πάντα καλά. Θέλω όμως να σου ζητήσω να βοηθήσεις τα φτωχά παιδάκια. Να τους δώσεις φαγητό, ένα παιχνίδι και να βρουν λίγη ζεστασιά. Μακάρι ακόμα να μπορούσες να κάνεις τους ανθρώπους να αγαπάνε ο ένας τον άλλον, και να μην γίνονται πόλεμοι. Ελπίζω να μην κουραστείς πολύ!
Με πολλή αγάπη
Κατερίνα Καλοτεράκη





Αγαπημένε μου Αϊ Βασίλη, γι’ αυτά τα Χριστούγεννα θα ήθελα να μου κάνεις δώρο, όχι όμως για εμένα για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να τους κάνεις για δώρο ρούχα, παπούτσια και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστούν. Και επίσης θα μου έδινες μεγάλη χαρά, αν έκανες τους τζιχαντιστές να σταματήσουν να πηγαίνουν στις χώρες, να σκοτώνουν πάρα πολλούς ανθρώπους. Κι άλλη μια χάρη θα ήθελα να κρατήσεις τους γονείς μου δεμένους για όλη τους τη ζωή και η οικογένειά μου να είναι πάντα υγιής και γερή. Αυτά τα Χριστούγεννα θέλω να περάσουν όλοι πάρα πολύ καλά, όλοι στον κόσμο.
Κατερίνα Κοκολογιάννη
Αγαπητέ μου Αγιε Βασίλη Ηρθαν τα Χριστούγεννα και όπως κάθε χρόνο σαν παιδί κι εγώ το δώρο σου προσμένω. Κοιτάζοντας μέσα στο δωμάτιό μου, υπάρχουν πολλά και όμορφα παιχνίδια γι’ αυτό κι εγώ φέτος σκέφτηκα να σου ζητήσω κάτι διαφορετικό. Θέλω να γεμίσεις τον μεγάλο σου σάκο με υγεία, αγάπη, χαρά για όλα τα παιδιά του κόσμου. Αυτό είναι το πιο όμορφο δώρο.
Κλειώ Πενταράκη
Σε παρακαλώ Αγιε Βασίλη, χάρισε Ειρήνη και Αγάπη σε όλο τον κόσμο. Και όλοι οι άνθρωποι να βοηθάνε ο ένας τον άλλο. Να δώσεις καταφύγιο στους μετανάστες και να χαρίσεις σε όλο τον κόσμο τροφή και νερό. Δεν θέλω κανείς να είναι λυπημένος. Θέλω όλοι να είναι χαρούμενοι. Δεν μου αρέσει καθόλου ο πόλεμος και όπου έχει πόλεμο θέλω να σταματήσει τώρα αμέσως και αυτοί που ήταν στον πόλεμο να συμφιλιωθούν.
Σε ευχαριστώ
Γωγώ Φαλελάκη
Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη, είμαι η Αργυρώ και είμαι 10 χρονών. Πάω στην Τετάρτη Δημοτικού. Σε παρακαλώ, αν μπορείς θέλω να μου φέρεις ένα επιτραπέζιο για να παίζω με τον αδερφό μου και τους φίλους μου. Θέλω σε όλο τον κόσμο Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία και Ειρήνη. Φρόντισε τα παιδιά του κόσμου να μην πολεμάνε και να έχουν καθαρό νερό αλλά και φαγητό. Σε ευχαριστώ Αγιε μου Βασίλη, που φροντίζεις για όλους.
Με αγάπη
Αργυρώ Μαρκουλάκη
Αγαπητέ Αϊ Βασίλη, θα ήθελα να δώσεις φαΐ στα παιδιά που δεν έχουν, μια καλύβα για να μένουν, νερό και σε όλους που δεν έχουν λεφτά γιατί άμα ήμασταν όλοι έτσι δεν θα ήταν καθόλου ωραία η ζωή. Θέλουμε ειρήνη και αγάπη για όλους τους ανθρώπους.
Με πολλή αγάπη
Σταύρος Καμπούρης
Αγαπητέ Αϊ Βασίλη, δεν θέλω δώρα, παρά θέλω να σώσουμε αυτές τις καρδιές που είναι στις μακρινές χώρες χωρίς φαγητό. Εμείς μπορούμε να τους δώσουμε φάρμακα, ρούχα, παπούτσια και φαγητό. Αν αγαπάτε αυτούς τους ανθρώπους, αυτά είναι το ίδιο με εμάς, δεν είναι ωραίο να τους κοροϊδεύουμε. Μπορούν κιόλας να γίνουν φίλοι μας. Όλοι να γίνουμε φίλοι να μοιραζόμαστε τα πάντα!!
Με αγάπη
Μιχαέλα Κατζάκη




Αϊ Βασίλη σε παρακαλώ φέτος τις γιορτές δεν θέλω να μου στείλεις τίποτα. Τα δώρα που θα μου στείλεις θα ήθελα να τα πας στα παιδιά που στην πατρίδα τους υπάρχει πολλή φτώχεια. Και εμένα να μου στείλεις άλλη χρονιά. Εφόσον υπάρχουν παιδιά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εμένα.
Με αγάπη
Κωνσταντίνος Μαλανδράκης
Θα ήθελα από τον Αϊ Βασίλη να προστατεύει όλο τον κόσμο. Και επειδή ο Αϊ Βασίλης είναι το όνειρο κάθε παιδιού αν μπορούσε να εξαφανίσει τους τζιχαντιστές που εξαιτίας τους χάνονται τόσες ζωές.
Ουρανία Νικολουδάκη
Αγαπητέ Αϊ Βασίλη θα ήθελα να δώσεις στα παιδιά που δεν έχουν να φάνε, κάμποσα λεφτά για να μπορούν να αγοράζουν φαγητό και ρούχα. Για εμένα μην μου φέρεις τίποτα, γιατί εγώ έχω και ρούχα και λεφτά να παίρνω παιχνίδια. Θα σε ευχαριστήσω πάρα πολύ, άμα το κάνεις αυτό που σου είπα.
Με αγάπη
Δήμητρα Χαριτάκη
Αγαπημένε Αγιε Βασίλη, θα ήθελα να σου ζητήσω κάτι ετούτη τη χρονιά, όχι για μένα, μα για κάποιους άλλους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Βλέποντας στην τηλεόραση το δράμα των προσφύγων, θα ήταν τετάστια βοήθεια αν έφερνες γι’ αυτούς φαγητό, ρούχα, κουβέρτες και φάρμακα. Αν μπορούσες να φέρεις και λίγα παιχνίδια για τα παιδιά θα τους έδινες τόση χαρά!
Μιχάλης Ματθαίου
Αγαπητέ μου Αϊ Βασίλη γεια σου! Είμαι η Φανουρία και πηγαίνω στην Δ1 τάξη στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμπαρίου. Θα ήθελα να σε παρακαλέσω να πας δώρα σε παιδιά που δεν έχουν. Και σε παιδιά άρρωστα στο νοσοκομείο. Ε, τι λες; Για να χαρούν λίγο. Για μένα αν μπορείς θα ήθελα να μου φέρεις μια φυσαρμόνικα γιατί μ’ αρέσει πολύ. Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένο το νέο έτος με υγεία και Χαρά!
Φανουρία Μπλαζάκη

Χανιώτικα νέα (31.12.2015)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/pedotopos-6/#ixzz3vtpiowiw 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου