Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΟΣ ...  ΩΩΩ!!!







Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
«Καινούργια μέτρα και παλιά
με βάλανε στο… μέσον παίξτε καινούργια των παλιών
μιαν αμποστιά να πέσο(υ)ν.»

Νά ’ταν λέει όπως οι… “αγάπες”, οι έρωτες οι περαστικοί τα μέτρα, και μόλις έρχονταν τα καινούργια να εξαφανίζονταν τα παλιά -κατά τη μαντινάδα βεβαια που εδώ παραφρασμένη έβαλα.
Να ταν λέει τα μέτρα μία ίωση που θα περάσει!!! Ελα μου όμως που δεν είναι έτσι εύκολα τα πράγματα και απλά, αφού τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν στα παλιά, όπως εκείνα είχαν προστεθεί στα παλαιότερα κι όπως εκείνα είχαν προστεθεί στα προηγούμενα!
Σκέψου τώρα, κάνε συλλογισμό: Είχες μια γυναίκα και έρχεται να προστεθεί κι άλλη μία αλλά η παλιά δεν φεύγει, κι επιπλέον σέρνει μαζί της και τις προηγούμενες που είχες, κι έρχονται όλες αυτές και καθίζουν απάνω στην κεφαλή σου και… άντε τώρα εσύ να τα βγάλεις πέρα με όλο αυτό το συφερτό!!! Ωρα μηδέν το δίχως άλλο…!

Αλλά εσύ ω Ελλην δεν το βάζεις κάτω! Περιμένεις τον Αλέξη να έρθει από τους Κινέζους… Δεν μπορεί κάποιο καινούργιο ασιατικό -τούτη τη φορά- παραμύθι θα ’χει να μας πει όπως ο εξάγγελος.
Τώρα εξάγγελος τρόπος του λέγειν! Μάλλον μεταλλαγμένος σε Βελζεβούλη είναι ο Αλεξ με όλα αυτά τα δεινά που έχει κατορθώσει. Βέβαια να το πούμε κι αυτό: το σηκώνει κι εμάς ο οργανισμός μας! Πλέον δεν μας… πιάνει ούτε η αγανάκτηση… την αγανάκτησή μου…! Τι να πεις;


Λέω τώρα να περιμένω τα αντίμετρα! Κάθομαι και τα λογαριάζω και σας το λέω μάγκες «αν ισχύσουν την κάναμε λαχείο». Τζακ ποτ! Δεν θα σταματάει ο κουλοχέρης να ρίχνει ρευστό.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζω πότε θα ισχύσουν τα αντίμετρα, για να κάνω εγώ τα κουμάντα μου, να τα κάνετε κι εσείς και μετά όλοι μαζί να πάμε σε μια παραλία να το γλεντήσουμε τρελά, τραγουδώντας το «θεότρελοι κι οι δυο, το τέλειο ζευγάρι», ίνα πληρωθή το ρηθέν του Κωνσταντίνου Καραμανλή «ότι αυτή η χώρα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο…» τότε και τώρα και εις τους αιώνας…

Χανιώτικα νέα (18.05.2017)

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου