Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ: " ΖΑΕΡΗΣ" - "ΕΠΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΡΙΑ"
ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 31.ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, ΩΡΑ 8 Μ. Μ.. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥΣ
ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Δύο βιβλία του γιατρού Λεωνίδα Μυλωνάκη, η νουβέλα “Ζαέρης”  και η συλλογή διηγημάτων «Επτά αστέρια στο Βοριά», θα παρουσιαστούν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως Κυδωνίας και  Αποκορώνου, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, στις 8μ.μ.
Την παρουσίαση συνδιοργανώνουν ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων και η Ομάδα  Λογοτεχνίας «ΕΥ-πλους»

Για τα βιβλία θα μιλήσουν η τ. σχολική σύμβουλος – συγγραφέας Αγγέλα Μάλμου και ο δάσκαλος –λογοτέχνης Βασίλης Χαρωνίτης, ενώ αποσπάσματα από αυτά θα διαβάσει η συγγραφέας  Ευδοκία Σκορδαλά-Κακατσάκη. Την εκδήλωση θα συντονίζει ο δάσκαλος – λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης. Να σημειωθεί ότι οι εισπράξεις από τις πωλήσεις των βιβλίων θα διατεθούν στα Συσσίτια της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Ο Λεωνίδας Ι. Μυλωνάκης, γεννήθηκε στους Μαχαιρούς Αποκορώνου, το 1947. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Βάμου μέχρι και την Ε΄τάξη και απεφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Χανίων. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε στην πρωτοβάθμια περίθαλψη ως οικογενειακός γιατρός ΙΚΑ  ΝΜΥ Χανίων και διευθυντής  ΕΟΠΠΥ  ΝΜΥ Χανίων. Υπηρέτησε επί δύο συνεχείς τετραετίες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το «Ζαέρης» (εκδ. 2013) και το «Επτά Αστέρια στο Βοριά»(εκδ.2017),  όπως έχει επισημάνει η κριτική που τα υποδέχτηκε με ενθουσιασμό,  διαβάζονται στην κυριολεξία απνευστί. Έχουν αναφορά στην παιδική ηλικία του συγγραφέα όπου κυριαρχεί η παραδοσιακή ζωή της κρητικής υπαίθρου με τις πολλές  «αξίες» της , την αγάπη στον Θεό, στο περιβάλλον και στον άνθρωπο, χωρίς ωστόσο να την εξωραίζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου