Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Ο "ΙΑΝΟΣ"... ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΄ΔΩ




Γράφει ο Νεκτάριος Ευ.  Κακατσάκης
Eικόνες καταστροφής απ’ την Καρδίτσα, απ’ τα χωριά στη Λίμνη Πλαστήρα…
Ιδιες εικόνες και από την Κεφαλονιά και τ’ άλλα νησιά του Ιονίου, αλλά και απ’ όσες περιοχές πέρασε ο “Ιανός”… καταστρέφοντας τ’… ανθρώπινα!
…Εικόνες βιβλικής καταστροφής, που εν πολλοίς μοιάζουν βγαλμένες από το… ίδιο έργο που είχαμε ζήσει κι εμείς εδώ στην περιοχή μας τον Οκτώβρη του 2017, πολύ περισσότερο τον Φλεβάρη του 2019!
Και τότε αναζητούσαμε ευθύνες! Και τότε ξανά τα ίδια λέγαμε και γράφαμε! Και τότε πάλι στα… κάγκελα βρισκόμασταν! Και πάντοτε τα ίδια!
…Ο “Ιανός” δεν μας επισκέφθηκε!
Σταθήκαμε τυχεροί(;).
Ομως ποιος μα βεβαιώνει ότι τον χειμώνα, δεν θα κληθούμε να… αντιμετωπίσουμε κι εμείς εδώ κάποια έντονα – εντονότερα καιρικά φαινόμενα όπως εκείνα που έζησαν στην πάνω Ελλάδα προ ημερών;
…Οι σκέψεις όλων μας, τούτες τις ώρες είναι σε αυτούς, στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους, στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους…
Οι δυσκολίες είναι μπροστά τους, η Πολιτεία οφείλει να βοηθήσει!
Ωστόσο, εκτός από αρωγός στις δύσκολες στιγμές, η Πολιτεία οφείλει να λειτουργεί και προληπτικά, λαμβάνοντας απαραίτητα μέτρα!
Και για να επανέλθω και στα καθ’ ημάς, δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να νιώθουμε εμείς εδώ έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια επανάληψη έντονων καιρικών φαινομένων όπως κι εκείνα που παρουσιάστηκαν τους χειμώνες του ’17 και του ’19.
Οι αλλαγές στις κλιματολογκές συνθήκες εξακολουθητικά μας κτυπούν καμπανάκι!
Είμαστε έτοιμοι;
Εχουμε πάθει! Εχουμε μάθει;

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 23.9.2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου