Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

"ΔΥΣΟΣΜΙΑ" ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟ - ΠΛΑΤΑΝΟ


Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης 

Aπό πού να το πιάσω το σημερινό «απού βρωμεί», κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Για την κατάσταση στη Σπλάντζια εκεί κάτω από τον γέρο Πλάτανο… που κρεμάσανε τον Μελχισεδέκ ο λόγος! Μια κατάσταση που όσο πάει και χειροτερεύει και τα απλά ερωτήματα είναι: «έως πότε και έως πού μπορεί να φτάσει όλη αυτή η ασχήμια;» και «τελικά τα αυτονόητα χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε;».

Δεν είναι η πρώτη φορά που από αυτή εδώ τη θέση, καταπιανόμαστε με τα προβλήματα των κατοίκων της Παλιάς Πόλης! Της περιοχής που λόγω της θέσης της και της ιδιομορφίας της αποτελεί βασικό προορισμό ντόπιων, μεγαλυτέρων και νεολαίας αλλά κυρίως των επισκεπτών της πόλης μας!

Ήταν που ήταν πολύπλοκο το θέμα, ήρθε κι η πανδημία και έδεσε το γλυκό!

Ωστόσο, ας συμφωνήσουμε -χάριν της συζήτησης- ότι είναι κατανοητή η ανάγκη εκείνων που θέλουν να διασκεδάσουν, μετά από όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο εγκλεισμού! Όμως όλο αυτό το… ξέσπασμα των διασκεδαζόμενων μοιάζει να παίρνει αμπάριζα όλους εκείνους που ζουν στην περιοχή και που -όπως δηλώνουν- αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγω της διασκέδασης των πρώτων.

Πλέον, μάλλον πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

…Τελικά τα πάντα έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό! Το κατά πόσο σεβόμαστε τον άλλον γενικά και ειδικά!

Συμπέρασμα της στιγμής: στη συγκεκριμένη συγκυρία, ο σεβασμός έχει πάει περίπατο, δεν υπάρχει κανένας που έχει επιληφθεί του προβλήματος και η ζωή συνεχίζεται…

Για κάποιους μάλιστα από εμάς η ζωή συνεχίζεται κατουρώντας και κάνοντας εμετό στις πόρτες των σπιτιών ενώ για κάποιους άλλους από εμάς η ζωή συνεχίζεται καθαρίζοντας τα κάτουρα από τις πόρτες μας!

Δυστυχώς και για τους μεν και για τους δε η “δυσοσμία” μένει!

Ερωτήματα που τίθενται:
Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα;
Υπάρχει κάποιος που επιτέλους θα εισακούσει και τους κατοίκους της περιοχής που έχει καταντήσει το… Φαληράκι των Χανίων;

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 19.5.2021) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου