Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

 ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙΑ ΗΜΑΣΤΑΝ... 



Ξεχωριστά τα μηνύματα που πήρα για ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ από μια συμμαθήτρια και δυο συμμαθητές μου στο ένδοξο Γυμνάσιον Βάμου Αποκορώνου. Προπάντων γιατί εμνήσθην ημερών αρχαίων. Τα χρόνια εκείνα της 10ετίας του 1960.όταν μ΄ ένα σακούλι βιβλία, φασκόμηλα και όνειρα στην πλάτη, πηγαινοερχόμαστε κάθε μέρα βρέξει λιάσει με τα πόδια (από το Νίππος εγώ και από τους Αγίους Πάντες - Μπαμπαλή Χάνι, Αρμένους και Φρε, αντίστοιχα, αυτοί) "καταπίνοντας"κατά μέσο όρο 18 χιλιόμετρα ημερησίως για να μάθουμε γράμματα... Χελιδονάκια  ήμασταν, Σταύρο, Πόπη και Γιώργο! 

      ΜΟΛΙΣ ΕΛΑΒΑ ΣΕ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΜΕΝΗ ΝΕΑ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ..ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ  ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΙΚΑ  ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ  ΝΑ ΜΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΟΥ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΤΙΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΝΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ…ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ….

 Σταύρος Νικηφοράκης (5.11.20)


     Για την έντυπη συλλογή θερμά ευχαριστήρια. Υπόχρεη πάντα για την τιμή Και για την αφιέρωση. Αν κι εγώ πάντα ενίσταμαι, γιατί δεν είμαι ποιήτρια, όπως το λέει ο κόσμος. Με ξετρέλανε όπως σου είπα και η μικρή βινιέτα στο οπισθόφυλλο. Θα ευχόμουν όπως σου είπα να ήταν εξώφυλλο. Ίσως γιατί πάντα ψάχνω σε σχέση με την εικονογράφηση, κάτι μικρό και διακριτικό στην ποίηση. Αν και το συγκεκριμένο εξώφυλλο θα έλεγα πως είναι επιτυχημένο και σε πλήρη εναρμόνιση σε σχέση με το περιεχόμενο. Χαίρομαι για το καινούριο σου έντυπο πέταγμα. Κι εύχομαι ν' ακολουθήσουν πολλά άλλα. 

 Πόπη Γαβριλάκη – Λαμπρινέα (9.11. 20)


     Με μεγάλη μου χαρά έλαβα το τελευταίο ποιητικό βιβλίο σου  με τίτλο «Τα χελιδόνια του   μοναχού», το οποίο διάβασα αμέσως χωρίς διακοπή και με συνεπήρε με το περιεχόμενό του. Προκαταβολικά δεν είχα καμία αμφιβολία για την ποιότητα των  περιεχομένων του και το επιβεβαίωσα αμέσως διαβάζοντάς το. Είναι εντυπωσιακή η ευρηματικότητά και η πρωτοτυπία  τόσο του τίτλου όσο και των θεμάτων των ποιημάτων  καθώς και οι συμβολισμοί των με την ιδιαίτερη ευαισθησία που τα χειρίστηκες. Ασφαλώς δεν περίμενα κάτι κατώτερο των ποιητικών ικανοτήτων και ευαισθησιών σου  και σ’ ευχαριστώ για τη  μεγάλη τιμή που μου έκανες με την αποστολή  του βιβλίου και την  ιδιόχειρη αφιέρωσή σου. Να είσαι καλά να συνεχίσεις την  πνευματική προσφορά σου με τα λαμπρά έργα σου.

                                   Γιώργος Γιακουμινάκης (31. 3. 2021)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου