Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΚΑΝΤΕ ΟΝΕΙΡΑ ΕΥΘΥΒΟΛΑ...

 


Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης 

Καλώς ήρθε το 2022! Είναι μία ακόμη έναρξη, μία νέα χρονιά που φτάνει ολόφρεσκη να μας συντροφέψει στις ημέρες και στα βράδια μας!
Να ονειρεύεστε, στον ύπνο και στον… ξύπνιο!
Η παραπάνω εισαγωγή μοιάζει βγαλμένη από ένα πολύ(!) μακρινό παρελθόν, μία πολύ διαφορετική από τη σημερινή εποχή! Ποιος εμποδίζει να τη διατυπώσουμε και σήμερα;
Όσο υπάρχει αναπνοή, όσο υπάρχει απαντοχή, υπάρχει και ελπίδα -προσδοκία για πολλούς, ευχή για κάποιους άλλους- πως τα πράγματα θα καλυτερεύσουν, μπορούμε να καλυτερεύσουν!
…Πόσο υπέροχη αυτή η είδηση της γέννησης ενός μωρού, του πρώτου που γεννήθηκε στο έμπα της νέας χρονιάς εδώ στην πόλη μας, στην Ελλάδα! Πόσο υπέροχη η γέννηση του όμορφου και ωραίου, τ’ αληθινού! Πόσο ωραίο να το διαφυλάσσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να σκορπά χαμόγελα και αισιοδοξία!
…Υπάρχουν τούτες οι λίγες, οι έστω μικρές στιγμές που το φως υπερκαλύπτει το σκοτάδι, τη θολούρα, και πρέπει να τις ζούμε ως το μεδούλι!
Τούτη η ζωή που μας δόθηκε, οφείλουμε να τη σεβόμαστε, να τη χαιρόμαστε, να τη… ζούμε(!). Αν λίγο ψάξει ο καθένας γύρω του, εντός του, σίγουρα θα ανακαλύψει εκείνα τα ψήγματα που θα τον ωθήσουν να συνεχίσει να ζει, να μάχεται, να παλεύει τις αντιξοότητες, να επουλώνει τις πληγές του, να νικά και να απολαμβάνει τούτη τη ζήση που ενέχει όλων των ειδών τις χαρές αλλά και τις λύπες!
Ας εστιάσουμε στις μικρές χαρές, στις στιγμές που θα μας “απαλύνουν” το ωραίο αυτό ταξίδι της ζωής!
Υγεία, χαρές, χαμόγελα, αισιοδοξία!!!

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 5. 1. 2022)  

https://www.haniotika-nea.gr/kante-oneira-eythyvola-kai-na-eyodothoyn-to-2022/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου