Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

ΞΕΣΤΕΡΙΑ

ΠΟΤΕΣ ΘΑ ΚΑΜΕΙ ΞΕΣΤΕΡΙΑ:  ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Γράφει ο Γρηγόρης Γεωργουδάκης* 

 

(Ευχαριστίες πολλές στον καλό φίλο, γιατρό - ποιητή Γρηγόρη Γεωργουδάκη για όλα τα ωραία που έγραψε για την ΞΕΣΤΕΡΙΑ μου! Υπόχρεος! )

Πότες θα κάμει ξεστεριά! Το τελευταίο βιβλίο του Βαγγέλη Κακατσάκη. Εφτά διηγήματα, σαν τις εφτά μέρες της βδομάδας ή σαν εφτά μικρά θαύματα, γεμάτα Κρήτη , πατριωτισμό, λευτεριά, αγώνα, νίκες και ήττες, αίμα και δάκρυ. Εφτά διηγήματα που θαρρώ το αίμα του Θεοκλή Κακάτση (Επαναστάτη-Οπλαρχηγού) φαίνεται να χρωματίζει την πέννα του Βαγγέλη και ζωντανεύει την Κρήτη της πρεπιάς. του αγώνα και του Κρητικού φιλότιμου.

Τα διηγήματά του ολοζώντανα, δεν μπορεί παρά να είναι έτσι ακριβώς, έτσι να γίνηκαν τα γεγονότα. Έτσι με πόνο με δάκρυ, με αίμα, με το πλάκωμα στο στήθος, κερδήθηκε η Λευτεριά. Το ΄”Πότες θα κάμει ξεστεριά..” πρέπει να το φυλάξουμε για τα εγγόνια μας, πρέπει να το δώσουμε στα σκολειά μας. Είναι ένα δώρο για την επέτειο της επανάστασης! Θα είναι παράλειψη αν δεν ευχαριστήσουμε και τους εκδότες, το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη και τα “ Χανιώτικα νέα” και για την έκδοση αυτή, όπως και για την όλη προσφορά στον τόπο μας!

Γιατρός- πνευμονολόγος – ποιητής 

 Χανιώτικα νέα (Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022) 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου