Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ λύσεις δεν μπορείς να δώσεις λύσεις. Να το πούμε αλλιώς αλλάζοντας πρόσωπο. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Αυτά για να ξεγνοιάσουμε. Κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Κι όποιος δεν κατάλαβε, δεν κατάλαβε.
ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ οικτράν όσοι νομίζουν στο ΠΑΣΟΚ ότι έχουν τον αγώνα στο τσεπάκι τους, επειδή προηγούνται στο σκορ. Κανένας εφησυχασμός, λοιπόν. Κι αν έχει να παιχτεί ακόμα κουμάρι!
ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ, μια στο πέταλο. Ωστόσο και για να μη μας πάρουν χαμπάρι μπορούμε να αλλάξουμε τη δοσολογία και να δίνουμε δύο στο πέταλο και δυο στο καρφί. Το θέμα είναι ο τελικός απολογισμός. Τόσες στο καρφί όσες και στο πέταλο.
Ν’ ΑΡΧΙΣΟΥΝ να ‘ρχονται οι δημοσκοπήσεις. Τί κάνουν αλήθεια οι τόσες εταιρίες που στήθηκαν; Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά θέλω να δω ποιος είναι ο ... ακαταλληλότερος για πρωθυπουργός.
ΤΕΛΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να ληφθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Κι εμείς που νομίζαμε ότι δεν θα χρειαζόταν. Φρούδες οι ελπίδες μας.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ, του μηνύματος, το μήνυμα, μήνυμα. Τα μηνύματα, των μηνυμάτων, τα μηνύματα, μηνύματα. Μωρέ δεν αφήνουμε τη γραμματική και να πιάσουμε το συντακτικό, λέω εγώ. Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό στο τέλος, εξάλλου.
ΞΑΝΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΑ ΥΨΗ η τιμή της αμόλυβης βενζίνης. Ανεπαισθήτως. Δίχως να το πάρουμε χαμπάρι αφού περί άλλων τυρβάζαμε. Οχι ότι θα εμποδίζαμε την... ανάληψή της στους ουρανούς, αλλά όσο να ‘ναι έχει το χάζι της η παρακολούθησή της.
ΥΨΗΛΕΣ, ΛΕΕΙ στο νομό μας οι τιμές στα ακίνητα. Και χαμηλές να ήταν στα αζήτητα θα έμεναν πάντως. Ή μήπως κάνω λάθος;
ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ δηλαδή που ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Παπαδόπουλος απέρριψε τον φάκελο ΠΟΠ “Κρήτη” για το ελαιόλαδο; Κανένα πρόβλημα, Νίκο Μιχελάκη. Ο υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης να ‘ναι καλά. Μ’ ένα απλό τηλεφώνημα θα δώσει εντολή να σηκώσουν την όποια ταφόπλακα και ν’ αναστήσουν τον... Λάζαρο.
ΕΦΤΑ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ σύνοδοι, οχτώ οι τακτικές σύνοδοι των πρυτάνεων των Πολυτεχνείων της χώρας. Χώρια οι έκτακτες . Δι’ ευχών των αγίων πρυτάνεων ημών και σε άλλες συνόδους με το καλό.
Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΑΣ καμηλοπάρδαλης έχει το ίδιο μήκος με τη διάμετρο μιας τηλεόρασης 21’’. Η καρδιά της γαρίδας, βρίσκεται στο κεφάλι της. Η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί περίπου 3 δευτερόλεπτα. Οι γρύλλοι ακούν μέσω των γονάτων τους. Από τα περίεργα της φύσης.
ΟΤΑΝ Η ΤΡΟΙΑ έπεσε στα χέρια των Αχαιών, ο Αγαμέμνονας ειδοποίησε την Κλυταιμνήστρα μέσα σε μια νύχτα. Οι άνθρωποί του άναψαν δυνατή φωτιά στην κορυφή της Ιδης στην Τροία και πολλές φωτιές, η μια μετά την άλλη μετέφεραν το μήνυμα από βουνό σε βουνό μέχρι τις Μυκήνες.
“Περπατά στο ακρογιάλι μια λύπη./ Κάτι έχασε ή κάτι της λείπει;/ Μια χαρά, που αντίθετα πάει,/ μες στα μάτια γλυκά την κοιτάει./ Τώρα βότσαλα ρίχνουν στο κύμα,/ χέρι χέρι και ίδιο το βήμα”.
Το ποίημα “Στο ακρογιάλι” του Κώστα Καλαπανίδα
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
e-mail:kakatsakis@sch.gr
(Χανιώτικα Νέα(11.06.09)
τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου