Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 1 Ιουλίου τέρμα και τελείωσε το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.Θέλετε, κυρία μου και κύριέ μου να προπονείστε για να πεθάνετε; Αναφαίρετο το δικαίωμά σας.Να προπονείστε όμως στα ιδιωτικά γυμναστήριά σας και όχι εις κονήν θέαν.Δεν σας φταίνε οι άλλοι.
ΑΠΟ 'ΔΩ τα στείρα κι από κει τα εγγαλα.Από 'δω οι καπνίζοντες κι από κει οι μη καπνίζοντες.Αν υπάρχει δυνατότητα για διαφορετικές κούρτες,βεβαίως βεβαίως.
ΚΑΜΩΝΕΤΑΤ ΠΩΣ θέλει την υγεία μας,ενώ θέλει τα λεφτά μας ή καμώνεται πώς θέλει τα λεφτά μας ενώ θέλει την υγεία μας; Θα μας τρελάνει στο τέλος και στο θέμα της απαγόρευσης του τσιγάρου η σεβαστή μας κυβέρνηση.
ΦΟΡΟΥΣ ΕΔΩ φόρους εκεί και φόρους παραπέρα\ πότε εις την Ελλάδα μας θα δούμε άσπρη μέρα;Ρητορική το δίχως άλλο η ερώτηση του επίσημου μαντιναδολόγου της στήλης Ηλία Σταματάκη.Αυτό έλειπε. Να περιμένουμε πότε θα δούμε άσπρη μέρα δηλαδή.
ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕΡΑ του Χριστού την άγια θεωρία\ γιατί την μετατρέψανε σ' αυτήν την εμπορία;Ρητορικό κι αυτό το ερώτημα που είναι γραμμένο με μεγαλα κόκκινα γράμματα στο βορινό τοίχο του Αγίου Λουκά.Σιγά που θα απαντήσει ο πατέρας του Χριστού...
ΜΕΤΡΟΜΑΝΙΑ<μετρολαγνεία,μετροθηρία.μετρολογία,μετρογραφία,μετρονομία.Οι αριθμοί των ομώνυμων κλασμάτων με κοινό παρονομαστή την μετροοικονομία.Αναζητείται το ελάχιστο κοινό πολλαπλασιο.
Στην κατάψυξη και όχι απλώς στην ψύξη του ψυγείου μπήκαν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων,κατά που φάινεται.Των αδυνάτων αδύνατο να ξεπαγώσουν την επόμενη χρονιά λοιπόν.
ΟΚΟΥΡΕΑΣ τησ Σεβίλλης περιμένει τους Χανιώτες και σήμερα το βράδυ,¨οπως και αύριο, στο θέατρο της Ανατολικhς Τάφρου.Μεγάλη υπόθεση η...κόμμωση της ανθρώπινης ψυχής.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "The Gardian" πραγματοποιεί ψηφοφορία για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.Ψηφίζουμε δαγκωτό ναι στην επιστροφή τους.Άλλο θέμα ότι οι περισσότεροι εξ ημών δεν έχουμε πάει ποτέ στην Ακρόπολη ούτε προτιθέμεθα να πάμε.
ΟΙ ΚΥβερνήσεις εκλέγονται για να κυβερνούν και όχι για να δια χειρίζονται τον πολιτικό χρόνο αναζητώντας ευκαιριες για εκλογικούς ή άλλους αιφνιδιασμούς.Ένα από τα πολλά πάρθια βέλη που εκτόξευσε με το βιβλίό του "Η ελλάδα μετά την κρίση" ο τέως τσάρος της οικονομίας μας Γιώργος Αλογοσκούφης.
ΚΑΠΟΤΕ ΛΕΕΙ ο μύθος ένας νεαρός κένταυρος ζήτησε από τη θεά Αθηνά να τον κάνει άνθρωπο.Δεν μπορώ να είμαι ένα νόθο ον και να μην μπορώ να πω ττον εαυτό μου ούτε άνθρωπο ούτε άλογο'της παραπονέθηκε. Η Αθηνά του απάντησε: "Ζητάς μια χίμαιρα.Θέλεις να γίνεις άνθρωπος ενώ όλοι οι άνθρωποι ζητούν να μην είναι άνθρωποι.Άλοι ζητούν να γίνουν με την ευσέβεια θεοί και άλλοι με την ακολασία γίνονται ζώα.'
"ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ οι πόρτες του ναού\κλείσουν ερμητικά\πολυαίλεος πάμφωτος\με κάνιστρα χρυσά\ανάγλυφα σφυρήλατα παγόνια\μεγαλόπρεπα περιστρέφεται\γύρω από τον άξονά του\με μεγαλοπρέπεια\ανεπαίσθητη υπεροψία.\Λίγο πριν οι πόρτες του ναού\ κλείσουν ερμητικά."
Το ποίημα της Γιώγιας Σιώκου"Λιγο πριν"
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ
e-mail:kakatsakis@sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου