Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Eυθύβολα και μη...

Eυθύβολα και μη...
Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.
KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail:nek@haniotika-nea.gr

Τα τσιγάρα, τα ποτά
και τα ξενύχτια...
Ο τίτλος του παρόντος σημειώματος -ως φαίνεται και δια γυμνού οφθαλμού(;)- είναι φανερά αβανταδόρικος για οποιονδήποτε γράφοντα θέλει να καταπιαστεί με ένα από τα τρία (τσιγάρα, ποτά, ξενύχτια)! ή άμα λάχει και με τα τρία!
Οσον αφορά εμένα εν αρχή καταπιάνομαι με τα τσιγάρα που από σήμερα λέει δεν πρέπει να καπνίζονται σε δημόσιους χώρους!
Η "πεζή πραγματικότητα" των ημερών βέβαια είναι τελείως διαφορετική για να καθόμαστε να ασχολούμαστε παραπάνω απ' όσο πρέπει με το ζήτημα, γι' αυτό δηλώνω ότι όποια αναφορά κι αν γίνει θα είναι και μόνον... επιδερμικά!
Η "πεζή πραγματικότητα" εξάλλου έχει να κάνει με τους Χριστοφοράκους, το κλείσιμο του Ε.Τ., τον θάνατο του βασιλιά της ΠΟΠ -που δίκαια ή άδικα φτιάχνουν πρωτοσέλιδα, την ίδια στιγμή που άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους ή δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι τους! [Αλλά ας είναι· εκείνοι που δημιουργούν αυτά τα δήθεν προβλήματα για να σκεπάσουν τα ζωτικότερα, σ' εκείνους το φταίξιμο!].
Για να επανέλθω όμως στο θέμα της ημέρας, πιστεύω ότι με την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους το "νέο μέγα θέμα" -και εδώ είμαστε και να μου το θυμόσαστε- θα ζήσουμε και πάλι τέτοιες ιλαροϊστορίες, όπως εκείνες των ημερών που ο Παπαθεμελής θέλησε να κλείνουν τα μαγαζιά από τις 2 π.μ.!
Με άλλα λόγια μου μοιάζει κομματάκι δύσκολο να εφαρμοστεί, ειδικά στην Ελλάδα όπου -ας μη παραμυθιαζόμαστε- η... "παρα-νομία" είναι πολύ πιο ισχυρή του όποιου νόμου και τέτοιου είδους μέτρα δεν μας αγγίζουν! Και βέβαια, για να μη παρεξηγηθώ, με τον όρο "παρα-νομία" νοούνται όλα εκείνα τα μικρά και μεγάλα παραθυράκια του νόμου που θα βρουν όλοι όσοι είναι κατά αυτού του μέτρου και θα τα κάνουν παντιέρα και σύμβολο επανάστασης ενάντια στον... "αυταρχικό αυτό νόμο"!
Και για να μη παρεξηγούμαστε ο παραπάνω εντός εισαγωγικών χαρακτηρισμός δεν είναι του γράφοντος αλλά εκείνων που ήδη έχουν πάρει σβάρνα τα κανάλια και επιχειρηματολογούν!

Υ.Γ. Το καλύτερο μέτρο κατά του καπνίσματος και των βλαβερών συνεπειών του στην υγεία βέβαια θα ήταν η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών από το σχολείο αλλά... ζητάω ψύλλους στ’ άχερα θα πείτε!




>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου