Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Eυθύβολα και μη...

Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.
KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail:nek@haniotika-nea.gr

Xανιώτικο αυγινό
Μετά από πολύ καιρό, ξαναζώ -τούτη την εποχή- πολλά ξημερώματα κι απολαμβάνω κάθε ένα από αυτά για διαφορετικούς λόγους!
...Και κάθε φορά, κάθε που θα τρυπώσει η πρώτη ηλιαχτίδα μέσα από το μεγάλο παράθυρο του σαλονιού -δείγμα ότι η μικρή... έχει αφεθεί για τα καλά στην αγκαλιά του Μορφέα, κι ετοιμάζομαι να την αποθέσω στην κούνια της- κάθε φορά εκείνη ακριβώς τη στιγμή γεννάται η λαχτάρα μου να αρπάξω τον στυλό, το χαρτί και να προσπαθήσω να συλλαβίσω σιγά - σιγά, προσεκτικά πάνω στο τελευταίο όλα τα συναισθήματα που με διακατέχουν έχοντας τη θέα της μέσα στο αυγινό φως απλωμένης πόλης.
Κι ας μη το 'χω ως τώρα καταφέρει να γράψω για το κάθε διαφορετικό καλοκαιριάτικο χανιώτικο ξημέρωμα, έχω κρατήσει... μέσα μου τις διαφορετικές εικόνες!
Με αυτές συντροφιά αφήνομαι κι εγώ στον γιο του Υπνου που ήδη έχει στείλει τα πρώτα όνειρα στη μικρή, όπως μου μαρτυρά το γελαστό της χειλάκι...
...Αφήνομαι έχοντας πλημμυρίσει πρώτα από τις εικόνες της πόλης και του παιχνιδίζοντος πάνω της φωτός... Και προσπαθώντας να ορίσω ποιο απ' όλα τα αυγινά είναι το πιο όμορφο πάντα καταλήγω πως "ομορφότερο είναι το επόμενο που θα δω".
Ετσι κάπως συμβαίνει και κάπως έτσι τα ξημερώματά μου... Γεμάτα αυγινό φως που λούζει την πόλη, άλλοτε στο πορτοκαλί και άλλοτε στο κόκκινο, πάντα με γαλαζομπλέ λευκό κι ανάλογα την Ουράνια έμπνευση μια υπέροχη πανδαισία από όλα τα χρώματα που μπορεί να καταλάβει το μάτι και η ψυχή!
Μπροστά σε αυτό τον μοναδικό καμβά που απλώνεται μπροστά μου, ο κάθε λόγος μου
-προφορικός ή γραπτός- απλά μοιάζει ελάχιστος και αδύναμος...
Είναι οι άλλες φορές που με κάνουν να μη καταγράφω τα που νιώθω και τα που από το Σόδυ αγναντεύω!
Είναι μάταιο να κυνηγώ να αιχμαλωτίσω την όποια ομορφιά, σκέφτομαι...
Μάταιο να προσπαθώ να εκφράσω τα εκπεφρασμένα, να δείξω τα αποδεδειγμένα, σκέφτομαι!
...Κι ακόμη σκέφτομαι πως όμορφο είναι να μπορεί ο κάθε ένας αυτά που νιώθω να νιώθει, κι αν συμβαίνει αυτό, είμαι πιο ευτυχισμένος...
Χανιώτικα Νέα(08.07.09)
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου