Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Eυθύβολα και μη...

Εν μέσω κρίσης,
να ’τος κι ο Αύγουστος

Ωραίααα! Πού είχαμε μείνει; Ο Θεός κι η ψυχή μου. Ούτε που θυμάμαι! Τι σας έλεγα την προηγούμενη εβδομάδα; Αδυνατώ, το απόλυτον κενόν! Και για να είμαι απολύτως ειλικρινής δεν συνειδητοποίησα πότε πέρασε κιόλας μια ολόκληρη εβδομάδα! Τί να σημαίνει άραγε αυτό; Μήπως ότι μεγαλώνω τόσο πολύ γρήγορα -πλέον βδομάδα τη βδομάδα- και δεν συνειδητοποιώ τις αλλαγές γύρω μου, ομπρός και πίσω μου; Μήπως είμαι και ο μόνος στον οποίο συμβαίνει αυτό; Ακου να δεις ερωτήματα που μου δημιουργούνται..., κι από το πουθενά!
Ετσι είναι! Περνάει ο καιρός και κόντεψε κι ο Αύγουστος που πολλοί τον περιμένουν πως και πως για να εκδράμουν. Και κάποιοι άλλοι -από την πλευρά τους- περιμένουν τους πρώτους, μπας και δουν άσπρη μέρα... Η κρίση βλέπετε μάς έχει βάλει όλους στη μέση και μας στροβιλίζει όπως της αρέσει και της γουστάρει!
...Από την άλλη αναλογίζομαι κι αυτό που άκουσα να συζητάνε κάποιοι ότι τώρα με την κρίση "σκέφτονται -λέει- πιο συνετά πού δίνουν τον παρά τους". Δηλαδή η κρίση τους έβαλε μυαλό... και δεν τα σκορπούν ασύστολα -λέει!
Και κάθομαι και λέω και 'γω με το φτωχό μου το μυαλό "άρα από μια άποψη, καλό μας έκανε η κρίση". Μήπως έχω λάθος;
Τέλος πάντων εγώ άλλο ήθελα να πώ, κι αλλού οδηγήθηκα!
Κάπως έτσι όμως είναι πλέον οι ζωές μας αν το καλοσκεφτούμε! Οδηγούμαστε τις περισσότερες φορές σε μονοπάτια που δεν γνωρίζουμε και μετά λέμε "ωχ αμάν πού ήμουν και πού βρέθηκα".
Ισως κάπως έτσι μας ήρθε ο ταμπλάς και με την κρίση και τρέχουμε τώρα να μαζέψουμε τ' ασυμμάζευτα!
...Τί έλεγα παραπάνω; Α! Οτι κοντεύει κι ο Αύγουστος ο... καλός ο μήνας που ο λαός τον θέλει και δυο φορές το χρόνο!
Αυτή του η επιθυμία βέβαια (του λαού) είναι παλιά και είχε ξεπηδήσει λόγω των διαφορετικών συνθηκών των εκείνων χρόνων!
Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο και ποιοι είναι εκείνοι που τον επιθυμούν δυο φορές το χρόνο!
Με τόσες και τόσες αλλαγές που 'χουν γίνει, εγώ τουλάχιστον ξέρω κάποιους -ονόματα δεν λέω, υπολήψεις δεν θίγω- που ακούνε Αύγουστο και βγάζουν σπυράκια!
Τέλος πάντων, αυτά!

Νεκτάριος Κακατσάκης

Χανιώτικα Νέα(22.07.09)

>> τυπώστε αυτό το άρθρο


--------------------------------------------------------------------------------

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΟΤΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.Η ΕΙΔΗΣΗ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ...
    ΠΡΟΣΟΧΗ!

    ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ!ΣΤΙΣ 8-9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ.ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!Η ΟΕΧ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ο ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ. ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.

    ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ. oex-xania.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή