Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

Σε γενικες γραμμές δεν πρέπει να ’χουμε παράπονα απ’ τον Ιούλη, “τον θείο Ιούλη μήνα”, όπως τον αποκαλεί ο Αλεξανδρινός ποιητής, που φεύγει αύριο για να παραχωρήσει τη θέση του στον Αύγουστο. Συνετά μπορούμε να πούμε ότι πολιτεύθηκε. Εντάξει δεν μας άφησε χωρίς καύσωνα, δεν το παράκανε ωστόσο. Δεν το ‘παιξε Ιούλιος Ιούλιος...

Απο ειδησεις ωστόσο, αναμενόμενο ήταν, φτωχά πράγματα. Αν έλειπε ο ιός H1M1 μαύρα κι άραχνα θα ήταν τα χάλια της τηλεόρασης στα δελτία των οχτώ. Σιγά που θα στηνόταν μπροστά από τη τηλεόρασή του ο άλλος για να παρακολουθήσει την κόντρα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας πριν τις εκλογές ή μετά τις εκλογές.

Παμε για εκλογές, δεν πάμε για εκλογές, πάμε για εκλογές, δεν πάμε για εκλογές, πάμε για εκλογές, δεν πάμε για εκλογές... Να λέμε και να γράφουμε κάτι για να περνά η ώρα μας.

Εν παση περιπτώσει και εν περιπτώσει πάση, ας πούμε, υπόθεση εργασίας κάνω, ότι πάμε για εκλογές και μάλιστα εντός του Σεπτεμβρίου. Ας πούμε, πάλι υπόθεση εργασίας κάνω, ότι ναι μεν βγήκε το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, πλην όμως δεν πήρε αυτοδυναμία. Συνεχίστε με υποθέσεις εργασίας, μέχρι τελικής πτώσης. Μέχρι του σχηματισμού Κυβέρνησης που θα μας κάνει να τρώμε με χρυσά κουτάλια δηλαδή.

Ο Γρηγορης εγρηγόρει κι ο Μελέτης εμελέτα/ κι ο Γρηγόρης την επήρε του Μελέτη τη γυναίκα. Δεν σας αρέσει; Κανένα πρόβλημα. Εδώ είμαι για να κάνω την αλλαγή. Ο Γρηγόρης εγρηγόρει κι ο Μελέτης εμελέτα και επήρε ο Μελέτης του Γρηγόρη τη γυναίκα.

Μη με ρωτησετε να σας πω, ποιος είναι ο Γρηγόρης και ποιός είναι ο Γρηγόρης και ποιός είναι ο Μελέτης. Παρά είναι μπερδεμένοι οι ρόλοι στο έργο εξάλλου.
Βολες κατά του ΚΤΕΛ Ηρακλείου από το ΚΤΕΛ Χανίων. Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Σας λενε τίποτα τα ονόματα Χριστοφοράκος και Καραβέλας; Όχι, ε; Καλά δεν σας έμεινε τίποτα, μα τίποτα απ’ την υπόθεση Ζήμενς; Τι; Ποιά Ζήμενς και ποιά πράσινα άλογα;

Να εισαι Παναθηναϊκός και να κλείνεσαι μέσα για να παρακολουθήσεις απ’ την τηλεόραση τον αγώνα της ομάδας σου με τη Σπάρτακ, το καταλαβαίνω. Να είσαι Ολυμπιακός και να θυσιάζεις την όποια έξοδό σου προκειμένου να δεις την ομάδα σου να αγωνίζεται εναντίον της Σλόβαν Μπατισλάβας επίσης. Μην έχεις όμως την απαίτηση να καταλάβω κι εσένα γείτονα που έβρασες στο ζουμί σου για να παρακολουθήσεις τον αγώνα της ΑΕΚΑΡΑΣ εναντίον της Μπουργκάς!

Ενας μαθητής του Πλάτωνα, ο Τρόχειλος, μια μέρα που είδε τη θάλασσα γαληνεμένη ξεθαρρεύτηκε κι ανοίχτηκε στο πέλαγος με μια βάρκα. Δεν πέρασε όμως πολλή ώρα κι η θάλασσα αγρίεψε κι ο νέος φιλόσοφος τα χρειάστηκε. Μόλις επέστρεψε στο σπίτι του το πρώτο πράγμα που έκανε ήτανε να κλείσει το παραθύρι που κοίταζε προς τη θάλασσα για να μην του ξαναέρθει η επιθυμία να ξανοιχτεί στο πέλαγος.

“...Ωραίες γυναίκες μες στον πόνο τους/ σε μια νοσταλγία κρυστάλλινη που αργοσαλεύει/ σε χείλια που αναδεύουν έναν ψίθυρο/ φιγούρες χαραγμένες με πίκρα μισεμού/ σε μια μνήμη ασπρόμαυρη/ ενός πλανόδιου φωτογράφου.”
Από το ποίημα “‘Εξοδος” του Κ.Θ.Φωτεινού
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

e-mail:kakatsakis@sch.gr
Χανιώτικα Νέα(30.07.09)
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου