Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

18/07

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΠΕΤΕΙΩΝ, επετείων συνήθως θλιβερών, προχωρεί ο Ιούλιος, καταπίνοντας τις ημέρες του, όπως ο Κρόνος κατάπινε τα παιδιά του. Δεν είναι πετυχημένη η παρομοίωση, το ξέρω. Τί σχέση μπορεί να έχει ένας μήνας του χρόνου με τον πάλαι ποτέ κραταιό, πλην όμως τρέμοντα για την εξουσία του Κρόνο; Έλα ντε!
ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΛΥΚΟ να φυλάει τα πρόβατα. Δεν αποδίδει σίγουρα όλα όσα θέλω ν' αποδώσω σχετικά με τα συμβαίνοντα στις φυλακές τελευταία, η παροιμία αυτή. Ούτε όμως και η αντίστροφή της. Δεν στέκεται με τίποτα η φράση έβαλαν το πρόβατο να φυλάει τους λύκους. Να γιατί είμαι στο ψάξιμο.
ΝΑ 'ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ πετράδες! Να 'ναι καλά οι άνθρωποι! Να 'ναι καλά και οι Πολωνοί υδραυλικοί που έρχονται οσονούπω.
ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩ, θα εμβολιαστείς, θα εμβολιαστεί, θα εμβολιαστούμε, θα εμβολιαστείτε, θα εμβολιαστούν. Η κλίση του ρήματος σε Μέλλοντα Στιγμιαίο ενέχει θέση δήλωσης. Ας το έχει υπόψη του ο Δημήτριος Αβραμόπουλος, κι ας κοιμάται ήσυχος.
ΥΠΑΡΚΤΟΣ Ή ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ο κίνδυνος από τη νέα γρίπη; Αν είναι υπαρκτός γιατί μας λένε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας; Αν είναι υποτιθέμενος γιατί λένε ότι θα μας εμβολιάσουν;
ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΣΙΑ, 1,2 εκατομμυρίων Ιρακινών ενόπλων και αμάχων (σ.σ.: αυτό δεν είναι γενοκτονία;) και 4.300 Αμερικανών στρατιωτών (σ.σ.: για την τιμή και τη δόξα της Αστερόεσσας) η οργάνωση Αλ Κάιντα έχει σχεδόν ηττηθεί στο Ιράκ", είπε η ανταποκρίτρια του Βρετανικού Channel 4, Λίντεϊ Χίλσαμ. Και ελάλησε: "Όμως αυτή η οργάνωση δεν θα είχε υπάρξει (στο Ιράκ) αν δεν είχε γίνει ο πόλεμος ("Τα Νέα" 2-7-2009).
ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ, άντε καθε 20 μέρες στο περίπου, κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα στον Αποκόρωνα. Για να επιβεβαιώνεται στην κυριολεξία της η αρχή γνωστής μαντινάδας: Καημένε Αποκόρωνα μαύρα 'ναι τα στενά σου...
ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ του γράφοντος και σήμερα καθεύδει. Σιγά που θ' ασχοληθεί με τα φιλικά προετοιμασίας και τις μετεγγραφές. Χάθηκε κι ο... τσίτωνας γείτονας τις τελευταίες μέρες....
Ο ΓΕΩΣΚΩΛΗΚΑΣ, ΛΕΕΙ, έχει, ούτε λίγο ούτε πολύ, πέντε καρδιές! Αν δεν το ξέρατε να το μάθετε κι αυτό!
Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ απέφευγε να συζητά με τον οποιονδήποτε σοβαρά θέματα και συνήθως δεν μιλούσε. Κάποτε ένας ανόητος που έτυχε σε μια συζήτηση που ήταν και ο Αντισθένης θέλησε να πει κι αυτός την γνώμη του. Ο φιλόσοφος τον σταμάτησε και του είπε: "Η συζήτηση, φίλε μου, είναι εμπόριο. Αν θέλεις να παρεμβαίνεις χωρίς να διαθέτεις κεφάλαια, εμπόριο δεν γίνεται".
Σας καλώ απόψε στον τελευταίο μας δείπνο./ Θα ιστορήσω τις εμπειρίες μιας πορείας,/ που όλα δείχνουν πως φτάνει το τέλος της./ Όμως εσείς κρατήστε τις επιφυλάξεις σας./ Σας το ξαναλέω. Η απλότητά μου/ είναι κάτι περισσότερο από απατηλή".
Το ποίημα “Η απλότητα” του Κώστα Χελμού
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
e-mail:kakatsakis@sch.gr

Χανιωτικα Νέα(18.07.08)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου