Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι,καλημέρα!

"Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης παραίτησης", ο τίτλος και "Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης" ο υπότιτλος "η "Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης" ο τίτλος και το χρονικό μιας προαναγγελθείσης παραίτησης' Ο υπότιτλος του νέου σήριαλ που είχε ήδη αρχίσει να παίζεται στις τηλεοράσεις και στα ραδιοφωνα και να δημοσιεύεται στις εφημερίδες.Ωστόσο ΄λα άλλαξαν άρδην χθες και άρχισαν να κινούνται πάνω στο χρονικό μιας προαναγγελθείσης δολοφονίας.
ΤΑ ΟΠΟΙΑ διορθωτικά μέτρα χρειάζονται για να διορθωθούν τα αδιόρθωτα ποος θα τα πάρει; Ποιος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα; Ποιος θα πιάσει την καυτή πατάτά; Ποιος θα περπατήσει ξυπόλυτος στ' αγκάθια;Ρητορικές ερωτήσεις.
ΣΤΟΥΣ ΕΝΝΙΑ μήνες κατέβασαν τη θητεία στον στρατό ξηράς από τον Αύγουστο.Είδες τί κάνουν οι ευροεκλογές; Και ύστερα λένε ότι δεν πήραν το μήνυμα!
ΑΣΤΕΙΑ ΑΣΤΕΙΑ μέχρι τώρα που γράφω τη στήλη ,μεσημέρι Τετάρτης,ας χτυπήσουμε ξύλο,οι όποιες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν δεν έκαμαν την Ελλάδα γι ¨αλλη μια φορά κάουδο.Λέτε να φοβήθηκε ο στρατηγός Άνεμος τον Βροχοποιόκαι δεν έκανε την εμφάνιση του;
ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ μα ποια κρίση μια κρίση με κρι κρι.Γλωσσοδέτης με σουρεαλιστικό περιεχόμενο.Όπως είναι 'ολοι οι γλωσσοδέτες εξάλλου.Όπωσ ο γνωστός.Μια πάποια μα ποια πάπια μια πάπια με παπιά.
ΑΝ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ και ο Αλέκος Αλαβάνος είναι δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα,δυο μετανάστες από διαφορετικές χώρες δηλαδή, τότε ο Φώτης Κουβέλης είναι λαθρομετανάστης!Από φίλο του Συνασπισμού που δεν ψήφισε το μήνυμα.Ανανεωτικέ,ε αναενωτικέ!
Αχρείοι πολίτες 'η αχρείοι πολιτικoί;Σιγά το δίλλημα!Κατά το λαό και οι πολιτικοί του και κατά τους πολιτικούς και ο λαός.
ΑΠΟ ΤΥΣ 46 γάμους που έγιναν στα Χανιά τον Απρίλιοοι29 ήταν πολιτικοί σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία.Στα ψιλά των ψιλών των εφημερίδων και στα αζ΄γτητα των αζήτητων των τηλεοράσεων η είδηση. Και βεβαίως ουδέν σχόλιον και ουδεμία ανάλυσις από ουδένα και απο ουδεμίαν.
Χρόνια έψαχνε λέει να βρει το ποίημα με το οποίο κλείνουμε σήμερα τη στήλη ο φίλος και σύντεκνος μου Μιχάλης Μουντάκης.Να'σαι καλά,σύντεκνε που μου το έστειλες!
Ο ΔΗΜΟΧΑΡΗΣ, ένας από τους πρέσβεις των Αθηναίων,που είχαν πάει στην αυλή του Φιλίππου, μίλησε χωρίς κανένα σεβασμό στο βασιλιά της Μακεδονίας.Οι αυλικοί του Φιλίπου ετοιμάστηκαν να τον συλλάβουν και να τον τιμωρήσουν, αλλα ο βασιλίάς τους συγκράτησε και γυρίζοντας στους άλλους πρέσβεις τους είπε¨Να πείτε στους συμπολίτες σας ότι όποιος μιλεί με τέτοιον τρόπο, βρίσκεται χαμηλότερα πολύ από εκείνον που ενώ μπορεί να συγχωρήσει μπορεί και συγχωρεί."
"ΚΑΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΑ κι εγώ σ'ενα καυγά μεγάλο\το μάρμαρο κι ο χρυσός έβριζε το 'να τ' αλλο.\Λέει ο χρυσός στο μάρμαρο:Στα πέρατα του κόσμου\ποις ήλιος λάμπει σαν εμέ,ποιο φως έχει το φως μου;\Εγώ τον κόσμο κυβερνώ, την ευτυχία υφαίνω,\ποδοπατώ την ομορφιά, την ασχημιά ομορφαίνω.\Εγώ οδηγώ στα σκοτεινά του κλέφτη μου το χέρι,\εγώ ακονίζω του φονιά το δίκωπο μαχαίρι.\Εγώ αγοράζω την τιμή και την πουλώ στο δρομο,\εγώ νικώ την αρετή, καταπατώ τον νόμο.\Περίσσες είν' οι χάρες μου κι η δύναμή μου μόνη\κρεμίζει θρόνουςαπ' εδώ, θρόνους εκεί στηλώνει.\Εσύ τί κάνεις μάρμαρο;αι τ' απαντάει εκείνο:\Εγώ σε τάφου σκοτεινειά τη δύναμη σου κλείνω."
Το ποίημα "Ο χρυσός και το μάρμαρο" του Ιωάννη Πολέμη
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
Βαγγέλης Θ.Κακατσάκης
e-mail:Kakatsakis@sch.gr
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ (18.06.09)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου