Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ και οι καταιγίδες που αναμένονταν τουλάχιστον στον τόπο μας δεν ήρθαν. Εκτός κι αν ήρθαν και δεν τις πήραμε χαμπάρι. Πάντως ρεπορτάζ για τον ερχομό τους δεν κάναμε θεωρώντας ότι ήρθαν.
ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ για την ελληνική οικονομία η Κομισιόν, το χειρότερο προβλέπει ο ΟΟΣΑ. Εμείς με την Κομισιόν είμαστε. Το μη χείρον βέλτιστον.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΦΕΣΗ, αφεντικό; Η ερώτηση. Απολύεσαι και μπαίνεις στο ταμείο ανεργίας, η απάντηση.
ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ: Η φράση έμεινε και ξέρουμε τι σημαίνει. Του Ελεύθερου Τύπου! Εσχάτως μάθαμε τι σημαίνει κι αυτή η φράση, αχρείαστη να ‘ναι!
ΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ, την ορφανιά, την πίκρα την αγάπη/ τα τέσσερα τα ζύγιασαν βαρύτερα ’ν’ τα ξένα! Με τους στίχους αυτούς στο μυαλό του αποφάσισε να πάει στην πλατεία της Αγοράς, όπου η συγκέντρωση για τους μετανάστες. Οχι δεν υπήρξε μετανάστης ο ίδιος. Το πόσο τον είχαν απασχολήσει οι δυο αυτοί στίχοι στην τελευταία τάξη του εξαταξίου γυμνασίου, θυμήθηκε.
ΟΙ ΖΑΡΙΕΣ για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, την επανεκλογή του νυν Προέδρου, για ν’ ακριβολογούμε, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ άρχισαν κι αν έχει να παιχτεί κουμάρι!
ΠΕΡΑΣΑ ΑΡΚΕΤΗ Ωρα διαβάζοντας στην εφημερίδα μας χθες, τους καταλόγους των γυμνασίων και των λυκείων με τους πρωτεύσαντες - αριστεύσαντες του σχολ. έτους 2008-2009. Κι αν έκανα στάσεις! Κι αν παρέλασαν μπροστά απ’ τα μάτια μου φωτεινά χαμόγελα παιδιών!
ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ και το όποιο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Ενα κεφάλι κόβουν, δύο φυτρώνουν. Ηρακλής υπάρχει. Αναζητούνται... Ιόλαοι. Είδος εν ανεπαρκεία αυτοί, ενώ οι... Ηρακλείς πλεονάζουν.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ επί της συμφωνίας, μετά τη συμφωνία επί της διαφωνίας, σχετικά με το θέμα του βιολογικού καθαρισμού της Παλαιόχωρας, έδειξαν ότι λένε ο Δήμαρχος Πελεκάνου και ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του ίδιου δήμου. Μονόδρομος η συμφωνία επί της συμφωνίας.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής! Ανέκδοτο; Καθόλου! Μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, έφτασε η ομάδα του Μπομπ Μπράντλεϊ. Λέτε να πάρει την Κυριακή και την κούπα;
Ο ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ στον Ολυμπιακό, ο Σισέ στον Παναθηναϊκό και ο Μάκος στην ΑΕΚ. Μην το κάνεις θέμα, γείτονα! Εμείς προτιμούμε τα ελληνικά προϊόντα.
ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ για τη ζέστη! Αποκλείεται να φτάσουμε τους 57,8 Co που είναι η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στις 11 Αυγούστου 1933 στο Σεν Λούις του Μεξικού.
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ Σπαρτιάτες για να είναι οι νέοι εγκρατείς στο κρασί χρησιμοποιούσαν τον εξής τρόπο: Σε ορισμένες μέρες έκαναν τύφλα στο μεθύσι διάφορους είλωτες κι έτσι οι νέοι βλέποντας τα χάλια τους ένιωθαν αποστροφή για το κρασί.
Πρώτα σύμφωνα με όσα είναι καθιερωμένα/ τους θεούς τους αθάνατους σέβου και τον όρκο τίμα/ και τους γενναίους ήρωες έπειτα και τους χθόνιους/ θεούς με πράξεις δίκαιες· τίμα και τους γονείς σου/ και τους στενούς σου συγγενείς κι απ’ τους άλλους φίλο/ κάμε όποιον είναι άριστος στην αρετή...!
Από τα Χρυσά Επη του Πυθαγόρα
(μετάφραση Πάϊκου Νικολαΐδη - Αλισάνη)
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
e-mail:kakatsakis@sch.gr
Χανιώτικα Νέα(26.06.09)
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου