Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


ΜΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΦΡΑΣ, δυο της κλέφτρας τει΄ς και η κακή της μέρα! Για την …κυρά- Τύχη που στους δυο προηγούμενους αγώνες της Εθνικής μας με την Πολωνία και την Τσεχία, στο πλαίσιο των αγώνων για το EURO 2012 μας γύρισε την πλάτη το γράφω. Παίζουμε με την Ρωσία απόψε.

Φίλες και φίλοι' καλημέρα!

«ΤΙΠΟΤΑ δεν ικανοποιεί τον άνθρωπο που δεν ικανοποιείται με τα λίγα. Δεν ελευθερώνουν την ψυχή από την ταραχή και δεν φέρνουν την αληθινή καρδιά τα αμέτρητα πλούτη. Μια σκέτη σούπα» για παράδειγμα, «σου δίνει ίση ευχαρίστηση με ένα πολυτελές γεύμα. Όταν έχει φύγει όλο το δυσάρεστο αίσθημα από την έλλειψη».
ΜΕΡΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ περισυλλογής, περίσκεψης, όπως θέλετε πείτε την, η σημερινή, παραμονή των αυριανών, κρίσιμων, κατά κοινή ομολογία των κρισιμότερων από την Μεταπολίτευση και μετά εκλογών, κι είπα να το πάω χαλαρά, κάνω κατ’ έθιμον, αρχίζοντας με …Επίκουρο. Να ‘ναι καλά ο φίλος πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών του Νομού μας ιστορικός ερευνητής Δημήτρης Νικολακάκης, που μου έστειλε τις προάλλες ένα υπέροχο κείμενο (Πηγή: «Η παρηγορία της φιλοσοφίας» Αλλαίν ντε Μποτόν,εκδ. «Πατάκη»), με τίτλο «Η ευτυχία κατά τον Επίκουρο».
ΚΑΤΑΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ είμαι και σ’ αυτόν τον άνθρωπο. ¨Ο,τι βρει και βρίσκει πολλά, που νομίζει ότι θα μου φανεί χρήσιμο στα Πεταχτά μου το στέλνει, είτε μέσω Διαδικτύου (συνήθως) είτε με άλλον τρόπο. Αυτός μου έστειλε και μια σειρά σύγχρονα’ με πικρό χιούμορ ανέκδοτα, κάποια απ’ τα οποία φιλοξενούνται στην προτελευταία θέση της στήλης σήμερα. Με ευεργέτη των «Πεταχτών» τον έχω αναγορεύσει. Δικαίως!
¨ΟΠΩΣ, μεταξύ των άλλων έχω αναγορεύσει και τον Ηλία τον Σταματάκη, βεβαίως βεβαίως! Για να πάρω…πάσα και να βάλω (επιτέλους!) τη μαντινάδα του για την κρητική διατροφή, που μου την έχει σταλμένη εδώ και είκοσι μέρες και δεν εύρισκε θέση, το έγρψα. Η μαντινάδα: Αν φας μια πίτα σφακιανή με θυμαρίσιο μέλι\ με μιας ξεχνάς τα γερατειά και γίνεσαι κοπέλι1
ΜΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΦΡΑΣ, δυο της κλέφτρας τει΄ς και η κακή της μέρα! Για την …κυρά- Τύχη που στους δυο προηγούμενους αγώνες της Εθνικής μας με την Πολωνία και την Τσεχία, στο πλαίσιο των αγώνων για το EURO 2012 μας γύρισε την πλάτη το γράφω. Παίζουμε με την Ρωσία απόψε.
ΠΑΣΑ…την πάσα. Πολλές φορές, καληώρα όπως τώρα, έτσι γράφονται από την αρχή μέχρι το τέλος τα Πεταχτά. Μέχρι το γνωστό «Χαιρετώ σας κι αγαπώ σας», που το χρησιμοποιούσε κι έμαθε και σ’ εμένα να το χρησιμοποιώ η μακαρίτισσα η μάνα μου.
ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ αν ζούσε; Ό,τι θα ψηφίσεις κι εσύ, παιδί μου, μόνο να το καλoσκεφτείς, μου έλεγε κάθε φορά , όταν είχαμε εκλογές. Το καλοσκέφτηκα μάνα! Καλό  βόλι σε όλους!
1)ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ τίποτα για καμιά θέση εργασίας, ενημερώστε με σας παρακαλώ. Ψάχνω για δεύτερη δουλειά, γιατί πρώτη δεν βρίσκω με τίποτα. 2) Δέκα χρονών είναι το ευρώ και μας έβγαλε την πίστη. Σκέψου να μπει και στην εφηβεία δηλαδή! 3) Στους γονείς μου οφείλω το «ζην» στους δασκάλους μου το «ευ ζην», στην Eurompank 30.000 ευρώ, στην Τράπεζα Πειραιώς 22.000 ευρώ και στην Εφορία 12.000 ευρώ 4) Μετά το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν θα ήταν τρομερό να έβγαζαν και ηλεκτρονικό πορτοφόλι; Να το φορτίζεις το βράδυ και να είναι το πρωί γεμάτο!

«Γύριζε στους δρόμους ο τρελός λαγός\ γύριζε στους δρόμους\ ξέφευγε από τα σύρματα ο τρελός λαγός\ έπεφτε στις λάσπες Φέγγαν τα χαράματα ο τρελός λαγός\ άνοιγε η νύχτα\ στάζαν αίμα οι καρδιές\  ο τρελός λαγός\ έφεγγε ο κόσμος\ Βούρκωναν τα μάτια του ο τρελός λαγός\ πρήσκονταν η γλώσσα\ βόγκαε μαύρο έντομο ο τρελός λαγός\ θάνατος στο στόμα» Το ποίημα του Μίλτου Σταχτούρη «Ο τρελός λαγός»

ΧΑΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blgspot.gr)

Χανιώτικα νέα (16.06.2012)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου