Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


ΕΛΛΗΝ πολιτικός ασθενής. Ο τίτλος μιας νέας ταινίας που αναζητά σκηνοθέτη. Πρωτίστως ζητείται, ωστόσο, συγγραφέας για να γράψει το ομώνυμο διήγημα. Δοκιμασμένη η συνταγή.


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΠΙΑΣΑΝΕ για τα καλά, για να μην πω σφίξανε, οι ζέστες. Ο υδράργυρος χτυπάει, εκεί κατά το μεσημεράκι, κόκκινο. Κανένα πρόβλημα, ωστόσο, για μένα. Εχει μια αερινάδα εδώ στο Καλάμι, κάτω απ’ τα αρμυρίκια που την έχω αράξει, άλλο πράγμα.
ΕΛΛΗΝ πολιτικός ασθενής. Ο τίτλος μιας νέας ταινίας που αναζητά σκηνοθέτη. Πρωτίστως ζητείται, ωστόσο, συγγραφέας για να γράψει το ομώνυμο διήγημα. Δοκιμασμένη η συνταγή. Πρώτα έγραψε ο Μάικλ Ονταάτζε το διήγημα 'Αγγλος Ασθενής' κι ύστερα το έκανε ταινία (και τι ταινία!) ο Αντονι Μιγκέλα!
ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ηγέτες που έβλεπαν το τρένο να περνά για τελευταία φορά. Σχέδιο για τον τίτλο μιας άλλης ταινίας. Σκηνοθεσία: Ανκελα Μέρκελ. Σενάριο: Ανκελα Μέρκελ. Πρωταγωνίστρια: Ανκελα Μέρκελ. Μουσική: Ανκελα Μέρκελ. Σκηνικά - κοστούμια: Ανκελα Μέρκελ Αμάν!
«ΣΥΝΕΧΕΙΑ μπερδεύομαι μ’ αυτά τα 'πεταχτά'... να κλάψω ή να γελάσω». Το σχόλιο που έκανε τις προάλλες στη σελίδα μου στο Βιβλίο Προσώπων η φ(θ)ανατική αναγνώστρια της στήλης Δώρα Μαυρακάκη. Πολλές φορές κλαίμε αντί να γελάμε και γελάμε αντί να κλαίμε, Δώρα!
ΜΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ και χιουμοριστική μαντινάδα απ’ τη φίλη, καθημερινή αναγνώστρια της στήλης, Νεκταρία Θεοδωρουλάκη: Καινούργια η Κυβέρνηση, η μοίρα μας αλλάζει/ ο Αντωνάκης κουβαρντάς ευρώ θα μας μοιράζει! Καμία αντίρρηση! Λεφτά υπάρχουν! Οπως υπήρχαν επί Γιωργάκη. Κι όπως θα υπάρχουν επί... Αλεξάκη.
ΤΡΙΑΔΩΣΕ το κακό! Υστερα απ’ την εγχείρηση που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς με το που ορκίστηκε πρωθυπουργός, στο μάτι, την ασθένεια του προοριζόμενου για το Υπουργείο Οικονομικών Βασίλη Ράπανου και την παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Βερνίκου, λόγω συμμετοχής του σε εξωχώρια εταιρεία. Ολα δεξιά από τούδε και στο εξής...
«ΠΟΛΥ περίεργος είναι η διαδοχή των πραγμάτων και των όντων εις τον κόσμον τούτον, αλλά είναι φαινομενική μόνον· αλλάσσουσι πράγματι θέσεις από αιώνος εις αιώνα και από στιγμής εις στιγμήν· αλλ’ εάν ήτο δυνατόν να ενσαρκωθώσι οι αιώνες και να θεωρήσωσιν αλλήλους, ταχύτατα θα ανεγνώριζεν ο πατήρ τον υιόν και ο υιός τον πατέρα». Από τη 'Χρυσή Διαθήκη' του Πολύβιου Δημητρακόπουλου.
ΑΠ’ ΤΗΝ Κική κι απ’ την Κοκώ, ποια να διαλέξω! Δίλημμα κι αυτό. Καλή ομάδα και η Ισπανία, εξίσου καλή και η Πορτογαλία που συγκρούστηκαν χθες το βράδυ στο ποδόσφαιρο για μια θέση στον τελικό του Euro 2012. Oποια και να νικήσει δεν θα στενοχωρηθώ. Αυτό σκεφτόμουν γράφοντας χθες το απόγευμα τη στήλη. Κυρίως όμως τι θα έκανε ο Πλατανιάς στο Μάλεμε, στον αγώνα με την Καλλονή, μ’ απασχολούσε...
ΣΤΕΛΛΑ Κόνιαρη, ποιήτρια, Ποταμίδα Κισάμου: Σ’ ευχαριστώ που με συμπεριέλαβες στους αποδέκτες και της νέας ποιητικής σου συλλογής που έχει στο εξώφυλλό της την ελληνική σημαία μ’ ένα δικό σου ποίημα πάνω. Ο καθείς και τα όπλα του! Ελλάς, Ελλάς τι θα γίνει, φίλοι μου, με μας!
ΚΑΠΟΤΕ ο Διογένης βρήκε τον Δημοσθένη, τον ρήτορα, να γευματίζει σ’ ένα πανδοχείο που δεν ήταν της σειράς του. Εκείνος ντράπηκε που εθεάθη σε τέτοιο μέρος κι έσπευσε να κρυφτεί μέσα. Τότε ο Διογένης του φώναξε: «Μ’ αυτό που κάνεις μπαίνεις ακόμα περισσότερο μέσα στο πανδοχείο» (Πηγή: Διογένη Λαέρτιου: 'Διογένης ο Κυνικός', εκδ. 'Γνώση').

«Παιδιά της ανθρωποκεντρικής ευθύνης,/ οι φυλές των λαών αγωνιούν.../ αξιοποιήστε την εκπαίδευση που κυκλοφορεί/ στα ευγενή κύτταρά σας/ σκεφτείτε και βοηθήστε τις υπάρξεις να συναισθανθούν και να χαρούν.../ ξετινάζοντας όλα τα παραμύθια επιβολής/ απ’ το πρέπον της καρδιάς σας».
Από το ποίημα της Στέλλας Κόνιαρη 'Γκρήκλις'.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα νέα (28.06.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου