Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...


Οι αναγνώσεις βέβαια του αποτελέσματος μπορούν να είναι πάρα πολλές και ο καθένας μπορεί να το βλέπει από την δική του την σκοπιά. Αυτό που δεν έχει αλλάξει όμως είναι ότι η κατάσταση της χώρας εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Απαιτείται προσπάθεια απ’ όλους


Η χώρα σύμφωνα με τις προεκλογικές διακηρύξεις όλων των κομμάτων κινδύνευε, άρα εξακολουθεί και τώρα μετεκλογικά να κινδυνεύει. Ουδείς το αμφισβητεί αυτό
Όλα τα κόμματα ήταν επίσης σύμφωνα ότι η παρατεινόμενη ακυβερνησία της Ελλάδος δεν ήταν προς όφελος του εθνικού συμφέροντος!
Επιπλέον κοινή παραδοχή απ’ όλες τις πλευρές ήταν πως την επομένη των εκλογών θα έπρεπε να δημιουργηθεί κυβέρνηση και όλοι βέβαια γνώριζαν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα ήταν ενός κόμματος αλλά πολυκομματική, συνεργασίας ή όπως αλλιώς θα ονομαζόταν!
Η πρωτιά βεβαίως και θα έπαιζε σημαίνοντα ρόλο, κάποιος θα είχε …το πάνω χέρι και κάποιος άλλος εκ του αποτελέσματος θα ακολουθούσε.
Τώρα όμως τα ψέματα τελείωσαν. Βρισκόμαστε μετά τις εκλογές στις οποίες και πάλι δημοκρατικά ο λαός αποφάσισε. Οι αναγνώσεις βέβαια του αποτελέσματος μπορούν να είναι πάρα πολλές και ο καθένας μπορεί να το βλέπει από την δική του την σκοπιά. Αυτό που δεν έχει αλλάξει όμως είναι ότι η κατάσταση της χώρας εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Γι αυτόν και μόνο τον λόγο οφείλουμε όλοι και πρωτίστως τα κόμματα απ’ όποια θέση τα έταξε ο λαός, να βοηθήσουν εποικοδομητικά και ει δυνατόν πέραν από λασπολογίες και παιχνιδάκια μικροψυχίας μικροπολιτικής, ότι δηλαδή έχει σιχαθεί τούτος ο λαός. Η μετάβαση από το ένα στάδιο στο άλλο δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί άμεσα και από την μια στιγμή στην άλλη. Θα πάρει χρόνο να εκπαιδευτεί ο Έλληνας ψηφοφόρος- πολιτικοποιημένος Έλληνας, αλλά και ο Έλληνας πολιτικός που δεν αποβλέπει και μόνο στα οφίκια που του αποδίδει η θέση του.!...
Όμως το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα. Πολλά είναι τα ερωτήματα κυρίως σ’ εκείνους που δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι για να σπάσει το απόστημα του παλιού λανθασμένου μικροκομματισμού χρειάζεται πάνω και πέρα απ’ όλα και η δική του συμμετοχή και όχι η από μακριά έξω από τον χορό πικρόχολη κριτική προς κάθε τι που δεν συνάδει με τα δικά του θέλω και πιστεύω. Και για να το συγκεκριμενοποιήσω: Τώρα χρειάζεται να βάλουμε όλοι τον μπέτη μας μπροστά για να σωθεί η χώρα κι ο καθένας απ’ το μετερίζι του να δουλέψει δίχως να απαξιώνει προσπάθειες που ενδεχομένως να αποφέρουν και λάθη. Τώρα χρειάζεται όλοι να συνεισφέρουν με την θετική συμπεριφορά τους είτε από την ορθολογική διακυβέρνηση είτε από την μη απαξιωτική προς όλα αντιπολίτευση. Είναι καιρός να το καταλάβουμε κι εμείς και οι πολιτικοί που μας εκπροσωπούν!
Χανιώτικα νέα(20.06.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου