Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Δώδεκα έχει ο Φλεβάρης σήμερα… και δύο 14! Του Αγίου Βαλεντίνου η γιορτή, έφτασε ώσπου να πεις κύμινο! Ετοιμαστείτε λοιπόν να τη γιορτάσετε τη γιορτούλα “των ερωτευμένων” όπως τη λένε!
"Αυστηρώς ακατάλληλον"...  για ανέραστους
Δείτε περισσότερα...

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης"Αυστηρώς ακατάλληλον"... για ανέραστους

Δώδεκα έχει ο Φλεβάρης σήμερα… και δύο 14!
Του Αγίου Βαλεντίνου η γιορτή, έφτασε ώσπου να πεις κύμινο! Ετοιμαστείτε λοιπόν να τη γιορτάσετε τη γιορτούλα “των ερωτευμένων” όπως τη λένε!
Κάποιοι λένε και όχι όλοι, διότι οι υπόλοιποι μεγαλώνοντας -όλο και πιο σπάνια τη θυμούνται ή θέλουν και να τη ξεχάσουν- εκτός κι αν… είναι ερωτευμένοι οι ίδιοι!
Δώδεκα έχει ο Φλεβάρης σήμερα… και σε δύο μέρες 14! Είναι αυτό που λέμε «Απρίλης, Μάης κοντά το θέρος»!
Που στην περίπτωσή μας και για τις ανάγκες τούτου του σημειώματος βεβαίως, “θέρος” σημαίνει γιορτή ερωτευμένων, Αγιος Βαλεντίνος, καρδούλες, λουλουδάκια, αρκουδάκια, σοκολατάκια αλλά και μία σειρά από “διάφορα” που μαζί με το έντονο κόκκινο χρώμα κατακλύζουν τις καρδιές και τα μάτια εκείνων, των περί ων ο λόγος που λέγαμε και πιο πάνω!
Και τώρα, βέβαια, εσύ ίσως να σκευτείς -ίσως λέω να σκευτείς- τον στίχο του τραγουδιού: «…τότε να δεις μεράκια αφού δεν είχαμε ψιλή αυτή ’θελε χαδάκια». Και σε ελεύθερη μετάφραση: «τι μας τσαμπουνάει αυτός; Για “φρου – φρου κι αρώματα” θα νοιαζόμαστε με όλη αυτήν την κρίση, τα προβλήματα, την τρόικα και τις δυσκολίες που περνάμε;».
Ολα τα δίκια του κόσμου έχεις φίλε/ φίλη κι εγώ μαζί σου είμαι, αλλά… σήμερα μού ’ρθε να κάνουμε ένα μικρό, μικρούλι break απ’ όλα όσα μας ανησυχούν και μας ταλαιπωρούν! Τι να κάνω ενέδωσα στον πειρασμό της πρώτης σκέψης καθώς κάθησα να γράψω το κείμενό μου!
Εξάλλου τι είχαμε, τι χάσαμε; Δες το κι έτσι!
Και για γίνω πιο σαφής: «Δες το ΜΟΝΟ έτσι», για λίγο, για όσο “αντέξεις” αυτήν την απότομη αλλαγή πλεύσης που σε καλώ να κάνεις! Και για να εξηγηθώ: απευθύνομαι κυρίως σε σένα που ακόμη και τώρα, προβληματίζεσαι αν αξίζει να κάνεις αυτήν την αλλαγή!
Για τους άλλους, όλους εκείνους που βρίσκονται ήδη σε αυτήν την “ερωτευμενογιορτινή” κατάσταση ή που αδημονούν κι έχουν καταστρώσει τα σχέδιά τους(!) για την ερχόμενη Παρασκευή, δεν χρειάζονται κανενός είδους παραίνεση, οπότε τους αφήνω στους επτά ουρανούς και στα ροζ συννεφάκια όπου βρίσκονται.
Εσένα όμως σου λέω πως τούτη η μικρή παύση, ίσως και να σε ανανεώσει! Οπότε, δεν αξίζει; Δεν αξίζεις;
Από την άλλη, σεβαστή είναι η κάθε απόφαση, η κάθε στάση που τηρεί ο καθένας, αλλοίμονο!
Σεβαστή είναι και η οποιαδήποτε διαφορετική προσέγγιση όπως πολλών που αδιαφορούν για τη γιορτή επειδή είναι από εκείνους που δηλώνουν ευθαρσώς «ερωτευμένοι πάντοτε», ή είναι η πρωσοποποίησή του «δεν περιμένω τη 14η του Φλεβάρη για να γιορτάσω τον έρωτά μου»!
Γι’ αυτές τις τελευταίες περιπτώσεις το μόνο που έχει η στήλη, ευθύβολα να τους πει, είναι ένα μεγάλο «μπράβο» και «φτου να μην τους ματιάσουμε» καθώς και «πάντα τέτοια, κ.λπ., κ.λπ..»
Και τώρα που δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω, σας ασπάζομαι νοερώς με πολλούς βαλεντίνικους χαιρετισμούς και καλά να περάσετε!
Χανιώτικα νέα (12.02.2014)

Read more: http://www.haniotika-nea.gr/afstiros-akatallilon-gia-anerastous/#ixzz2t6sqnFdx
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου