Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Μπορεί εύκολα κάποιος να διακρίνει τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν ανθρώπους ζυμωμένους από καλή μαγιά, ανθρώπους που με μια μοναχά κίνηση, μια πράξη, έναν λόγο τους, αποδεικνύουν ότι υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο! 
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Γράφεο ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Η Στέλλα και η Αφροδίτη της Aνοιξης της Eλπίδας


H Στέλλα κι η Αφροδίτη είναι δύο νέα κορίτσια!
Δύο κορίτσια της Ανοιξης που με όπλα την καλοσύνη και το χαμόγελο, ξεκίνησαν να πορεύονται μες στον κόσμο μας και να τον χρωματίζουν με όλες τις αρετές της νιότης τους, αλλά και την ωραιότητα ενός καθάριου βλέμματος που λείπουν στις μέρες μας, μα δεν ξελείπουν!
Η Αφροδίτη Καλπάκη και η Στέλλα Καλογεροπούλου βρήκαν την περασμένη Κυριακή ένα κινητό τηλέφωνο… τρία κομμάτια κάπου στους Αγίους Αποστόλους! Εξοικειωμένες, όπως όλοι οι νέοι σήμερα με την τεχνολογία, κατάφεραν να το συναρμολογήσουν, βρήκαν τρόπο να επικοινωνήσουν με τον κάτοχό του -τον γράφοντα- για να του το παραδώσουν!
…Συνομιλίες τόσο με τη μητέρα του ενός κοριτσιού όσο και με το ίδιο το κορίτσι για τα απαραίτητα διαδικαστικά· τόπο  όπου θα βρεθούμε και την ακριβή ώρα της συνάντησης!
«Θα είμαι με ένα γκρι αυτοκίνητο…», εγώ.
«Θα είμαστε δύο κορίτσια με ποδήλατα», μου είπε η φωνή στο τηλέφωνο!
Κι όντως ήταν εκεί με τα ποδήλατά τους και περίμεναν!
Σύντομη η συνάντησή μας! Μου παρέδωσαν το τηλέφωνο και όλο ευγένεια, μου είπαν απλά «Δεν θέλουμε τίποτα. Εμείς σκεφτήκαμε να σας το δώσαμε για να μην αγοράσετε ένα καινούργιο!».
Το μόνο που κατάφερα ήταν να δεχτούν να τις φωτογραφίσω! Οχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί λένε ότι μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις! Λέξεις που δεν θα χωρούσαν εδώ!
…Μπορεί εύκολα κάποιος να διακρίνει τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν ανθρώπους ζυμωμένους από καλή μαγιά, ανθρώπους που με μια μοναχά κίνηση, μια πράξη, έναν λόγο τους, αποδεικνύουν ότι υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο! Ειδικά όταν πρόκειται για νέα παιδιά, η παραπάνω διαπίστωση σε κάνει να αισιοδοξείς και να χαίρεσαι που οι γονείς τους τούς έχουν δώσει σωστά παραδείγματα, καλές αρχές!
Σας ευχαριστώ πολύ κι απ’ εδώ, Στέλλα και Αφροδίτη.

Χανιώτικα νέα (19.02.2014)

Read more: http://www.haniotika-nea.gr/eithivola-ke-mi/#ixzz2tlzDpvtF
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου