Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ
ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΕ "Δ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ




 Τον άνθρωπο που εκπαίδευσε και επιμόρφωσε χιλιάδες δασκάλους στην ελληνική επικράτεια, τον σύμβουλο ε.τ. του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του ΥΠ.Ε.Π.Θ. Νικόλαο Β. Πετρουλάκη τίμησε το βράδυ της Τετάρτης ο Φιλολογικός Σύλλογος Χανίων “Ο Χρυσόστομος”.
Σε μία σεμνή τελετή ο εκλεκτός συνεργάτης των “Χ.Ν.”, κ. Πετρουλάκης έλαβε το τιμητικό δίπλωμα και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου.


Για «μεγάλο επιστήμονα, εκλεκτό τέκνο των Χανίων, σοφό ερευνητή και άριστο παιδαγωγό» έκανε λόγο ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μιχάλης Βάμβουκας, που στάθηκε στο πλούσιο συγγραφικό έργο του τιμώμενου και στην τεράστια επίδρασή του στα εκπαιδευτικά δρώμενα του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα.
Στον «Δάσκαλο με κεφαλαίο Δ» αναφέρθηκε ο δάσκαλος και λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης παραθέτοντας διάφορες στιγμές της ζωής που αναδείκνυαν την εκπαιδευτική, επιστημονική, συνδικαλιστική και αντιστασιακή  δράση του Νίκου Πετρουλάκη. Ξεχωριστές οι αναφορές του στον πάντα «χαμογελαστό άνθρωπο», τον «μειλίχιο δάσκαλο» που μαγνήτιζε την καρδιά και το μυαλό των εκπαιδευόμενων.
Στη σχέση του τιμώμενου με την εκκλησία και τη θρησκεία, στο πλούσιο έργο του και την επαφή του με τον μητροπολίτη Ειρηναίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξανδρος Παπαδερός τονίζοντας πως «για χρόνια διηύθυνε Παιδαγωγικές Ακαδημίες και ήταν ουσιαστικός ερευνητής σε θέματα παιδείας και κοινωνικά ζητήματα. Είναι άξιος τιμής και συγχαρητηρίων. Πολλές γενιές δασκάλων έχουν γαλουχηθεί από τον Νίκο Πετρουλάκη».

Μιλώντας στα “Χ.Ν.”, ο κ. Πετρουλάκης, αφού δήλωσε τη συγκίνησή του για τη μεγάλη παρουσία εκπαιδευτικών που είχε την τιμή να τους διδάξει, αναφέρθηκε στην παιδεία σήμερα υπογραμμίζοντας πως «πάντα υπάρχουν προβλήματα, αλλά οι δάσκαλοι δουλεύουν και πετυχαίνουν πράγματα». Τέλος κάλεσε τους   τους δασκάλους να συμβάλουν ακόμα περισσότερο για την καταπολέμηση της παπαγαλίας.
Στον Νίκο Πετρουλάκη αναφέρθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου “Χρυσόστομος” Κ. Μαυρακάκης και ο πρώην πρόεδρος κ. Α. Πετρουλάκης.

Χανιώτικα νέα (13.05.2016)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/daskalos-me-d-kefaleo-2/#ixzz48XDRtLv8 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου