Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΚΑΦΕ “ΚΗΠΟΣ”
Παρουσιάστηκε το βιβλίο “Χιλιάκριβε σεβντά μου”
Του Κωστή Λαγουδιανάκη

Το βιβλίο του Κωστή Λαγουδιανάκη “Χιλιάκριβε σεβντά μου” παρουσιάστηκε στον πολυχώρο Καφέ “Κήπος” στον Δημοτικό Κήπο το βράδυ του Σαββάτου, σε μία εκδήλωση που διοργάνωσαν το καφέ “Κήπος”, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Χανίων, τον Σύλλογο Στιχουργών Ν. Χανίων και το βιβλιοπωλείο Πετράκη.
Το βιβλίο παρουσίασαν ο Βασίλης Χαρωνίτης, δάσκαλος -λογοτέχνης και η Αγγέλα Μάλμου, τ. σχολικός σύμβουλος – συγγραφέας, ενώ την εκδήλωση συντόνιζε ο δάσκαλος – λογοτέχνης και δημοσιογράφος Βαγγέλης Κακατσάκης.
Την εκδήλωση συνόδευε και κρητική μουσική στην οποία συμμετείχαν οι καλλιτέχνες, Νίκος Μπουτσάκης, λύρα – τραγούδι, Γιώργος Στρατάκης, λαούτο -τραγούδι και Γιάννης Λαγουδιανάκης, μαντολίνο – τραγούδι.

Για τον συγγραφέα μίλησαν στα “Χ.Ν.” οι κύριοι Β. Χαρωνίτης, Β. Κακατσάκης και Θ. Πατεράκης πρόεδρος του Συλλόγου στιχουργών Νομού Χανίων. «Ο Κωστής Λαγουδιανάκης είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, δεν είναι μόνο ένας διαλεκτόφωνος ποιητής ο οποίος χειρίζεται άριστα την κρητική ντοπιολαλιά, αλλά όλη την παλιά ζωή της Κρήτης την περνά μέσα από τις μαντινάδες του στο συγκεκριμένο βιβλίο του με χίλιες μαντινάδες για τον σεβντά» υπογράμμισε ο κ. Χαρωνίτης, ενώ ο κ. Κακατσάκης τόνισε: «Το βιβλίο αυτό είναι μοναδικό στο είδος του με χίλιες μαντινάδες τις οποίες ο συγγραφέας Κωστής Λαγουδιανάκης έγραψε για τη γυναίκα του. Αυτό αφορά το ένα επίπεδο ενώ το άλλο αφορά την κρητική διάλεκτο την οποία ο ποιητής όχι απλά τη διατηρεί αλλά τη βαθαίνει και τη διατηρεί ζωντανή για τις επόμενες γενιές».
Ο κ. Θανάσης Πατεράκης τόνισε ότι « με τον κ. Λαγουδιανάκη πορευτήκαμε μαζί επί σειρά ετών σαν μέλη του παγκρητίου Συλλόγου “Μιχαήλ Καυκαλάς” από την εποχή της ιδρύσεώς του και απόψε είμαστε στην ευχάριστη θέση ως συνδιοργανωτές στην εκδήλωση επειδή στο πρόσωπό του βλέπουμε έναν κορυφαίο λαϊκό ποιητή της Κρήτης που με τη σοφία και την κατάρτισή του πάνω στην κρητική διάλεκτο έχει προσφέρει πάρα πολλά και συνεχίζει να προσφέρει πολλά και ακόμα τον ευχαριστούμε που προσφέρει πολλά από τα βιβλία του δωρεάν στον Σύλλογο μας με τα οποία τροφοδοτούμε διαγωνισμούς που κάνουμε και βιβλιοθήκες σε όποια χωριά μας ζητηθεί».
Από την πλευρά του ο κ. Λαγουδιανάκης σημείωσε ότι « αγαπώ όλη την Κρήτη και γι’ αυτό για την ντοπιολαλιά της έχω βρει τις καλές κρητικές μας λέξεις από τη μια άκρη της μέχρι την άλλη και τις συμπεριλαμβάνω στο βιβλίο μου αυτό το οποίο είναι το πέμπτο κατά σειρά».
Χανιώτικα νέα (09.05.2016)
Γιάννης Η. Κάκανος
http://eparxiakofos.gr/sto-kafe-kipos-parousiastike-to-viv…/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου