Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΡΚΑΔΗ

ΦΩΤΟ HANIA.news (www.hania.news)


Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 και ώρα 8.00 μ.μ., στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου και του Ιδρύματος «Αγία Σοφία» (αίθουσα εκδηλώσεων), στους Άγιους Πάντες Αποκορώνου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Η άλλη πύλη» (εκδόσεις Σμίλη, Αθήνα 2015) της Στέλλας Αρκάδη (Στέλλας Εμμ. Κακατσάκη).
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία», το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου και η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Ν. Χανίων.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος-συγγραφέας Ρούλα Βουράκη και η τ. σχολική σύμβουλος-συγγραφέας Αγγέλα Μάλμου. Ποιήματα θα απαγγείλει η τ. διευθύντρια της ΕΡΑ Χανίων Άννα Μακράκη-Καρέλλα και ριζίτικα τραγούδια θα αποδώσουν μέλη του Παραδοσιακού Συλλόγου «Οι Ακρίτες». Συντονιστής θα είναι ο δάσκαλος-λογοτέχνης Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης.

Η Στέλλα Αρκάδη (φιλολογικό ψευδώνυμο της Στέλλας Εμμ. Κακατσάκη) γεννήθηκε στις Βρύσες Αποκορώνου, τελείωσε το Γυμνάσιο Βάμου, πήγε στην Αθήνα για να σπουδάσει Νομικά, αλλά «λοξοδρόμησε», κατά δήλωσή της, για το θέατρο και τη γραφή. Έχουν εκδοθεί σε βιβλία πριν από την «Άλλη πύλη» οι ποιητικές της συλλογές «Χωρίς εισαγωγικά», «Ευλογημένη βροχή», «Άνθη του κάκτου», «Η Νίκη της Σαμοθράκης», «Των αγαπημένων», «Των παιδιών», μια συλλογή με διηγήματα «Δέκα Νύχτες και δυόμισι παραμύθια, το θεατρικό «Τοπία και σώματα», κι ένα βιβλίο με παραμύθια και ιστορίες για νέους, με τον τίτλο «Παραμύθια της Γης.
Στην ποίηση, στην οποία έχει ιδιαίτερα διακριθεί, την Στέλλα Αρκάδη την ενδιαφέρουν τα απλά καθημερινά πράγματα. Τυχαίες στιγμές, μια συνομιλία, μια μνήμη απ’ τα παλιά, μια σκέψη. Να ένα δείγμα της ποιητικής της γραφής: Μπαίνει ένα κομμάτι φεγγάρι/ και έρχεται κατά πάνω μου/ καθώς κουρνιάζω στη νύχτα/ για να γλυτώσω απ’ το αδέσποτο κρύο./ Ξημερώνει ή νυχτώνει;/ Τρόμος δε μ’ αφήνει να καταλάβω/ πώς βρέθηκα σ’ αυτό το ερείπιο./ Έφυγα; Από πού;/ Τιμωρημένος σαν σκύλος/ που τόλμησε και γάβγισε το θεό.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου