Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...



Της κορδέλας το κάγκελο

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης







Της κορδέλας το κάγκελο... Αυτό μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι έγινε τις προάλλες στα Χανιά ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Το καταμαρτυρούν εξάλλου και όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια στο Parking της Περίδου. Από κάτι τέτοια happenings πάντως μπορείς να καταλάβεις πολλά -ακόμη κι εσύ ο αδαής! Oπως π.χ. μία από τις αιτίες που ΔΕΝ γίνονται μεγάλα έργα στα Χανιά, εάν βέβαια η ανέγερση ενός Parking θεωρείται μεγάλο έργο.
Διότι Ο.Κ., η δημιουργία ενός Parking είναι σίγουρα πολύ σημαντική για την πόλη που έχει πρόβλημα κυκλοφοριακό και βεβαίως κρίνεται ακόμη πιο σπουδαία αν λάβει κανείς υπόψη ότι είχε βαλτώσει επί δύο δεκαετίες… για διάφορους λόγους!
Ωστόσο δεν είναι και ΤΟ έργο για μία πόλη που κατά κοινή ομολογία έχει ανάγκη μεγάλων έργων.
Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται (ξανά και ξανά) είναι για ποίους λόγους ισχύει κάτι τέτοιο στα Χανιά. Η απάντηση είναι εύκολη. Την έδωσαν άλλωστε με τον τρόπο τους και κάποιοι εκ των παραβρισκομένων επισήμων στα εγκαίνια του Δημοτικού Πάρκινγκ της Περίδου, ένα έργο που θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί πολύ νωρίτερα αλλά έφτασε να μετρά κοντά τρεις δεκαετίες για να το δούμε να πραγματοποιείται…
Οι λόγοι λίγο πολύ ακούστηκαν από επίσημα χείλη.
Ο κ. Σκουλάκης μίλησε για «παραλήψεις προηγουμένων» που ευθύνονται και «χάθηκε το έργο» που θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί πρωτύτερα.
Ο κ. Βάμβουκας σημείωσε: «Φτάσαμε μέχρι το ΣτΕ, καταφέραμε να αναστρέψουμε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, να εξουδετερώσουμε τον πόλεμο, που γινόταν από επιχειρηματικά συμφέροντα».
Κάπου εκεί, ανάμεσα στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις παραλείψεις φαίνεται ότι τα Χανιά στροβιλίζονται γύρω από τον εαυτό τους αυτοβαυκαλιζόμενα για την ομορφάδα τους! Και τα χρόνια περνούν κι εμείς εξακολουθούμε να στροβιλιζόμαστε…
Εξάλλου ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα ζήτημα που τέθηκε κι ήταν αυτό της… κορδελομαχίας, δηλ. ποιος θα είναι αυτός που θα κόψει την κορδέλα. Με άλλα λόγια κανέναν δεν ενδιαφέρει τι θα κάνει για τους πολίτες αλλά το θέμα είναι αν αυτός θα προλάβει στη θητεία του να το παραδώσει για να πάρει και τα εύσημα. Γιατί, δεν αντέχεται το ενδεχόμενο ο επόμενος που στη θητεία του θα παραδοθεί το έργο, να πάρει και τα παλαμάκια!
Συμπέρασμα; Ο καθείς ας το βγάλει μόνος του.

Χανιώτικα νέα (27.07.2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου