Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Ένας Ελληνας ποδοσφαιριστής της ιταλικής ομάδος Ρόμα, ο Κώστας Μανωλάς είναι προς πώληση τούτο τον καιρό και το ποσό που συζητείται για την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι περί τα 45 εκατομμύρια ευρώ. Με άλλα λόγια αξίζει όσα ακριβώς το ελληνικό κράτος συμφώνησε να πουλήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ένα ιταλικό κρατικό όμιλο. Και σκέφτομαι κι εγώ ο αφελής με το φτωχό μου το μυαλό: Μήπως να πάρουμε στο ΤΑΙΠΕΔ τον μάνατζερ του Μανωλά να κάνει τα deals με τους ξένους που μας τ’ αγοράζουν όλα κοψοχρονιάς; Κι ακόμη, μήπως να στείλουμε τους άλλους του ΤΑΙΠΕΔ καλιά να κυνηγούν τα Pokemon; Γιατί από “εμπορικές συναλλαγές” δεν το ’χουν οι δόλιοι.
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ, Κακατσάκης

Ο Κώστας Μανωλάς. η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το κερασάκι τα Pokemon
Καλοκαίρι έχομεν!
Θερμό, θερμότατο! Μια εποχή που πλέον δεν είναι του “αραχτού και λάιτ” στυλ των περασμένων δεκαετιών. Κι όσο για τα μπάνια του λαού… τα λησμονήσαμε κι αυτά ως έννοια όπως μια κάποια εποχή τη ζήσαμε όσοι την… προλάβαμε!
Καλοκαίρι 2016, εν μέσω κρίσης, αγωνίας και ασταμάτητου διαρκούς αγώνα! Πρωταγωνιστές εμείς, κι εμείς κομπάρσοι μιας Νέας Εποχής, μιας τρελής εποχής που δημιουργεί χιλιάδες θύματα.
…Κι όλοι μας, σαν να μας πατάς ένα κουμπί κι είμαστε αλληλέγγυοι στιγμιαία! Είτε πατούμε τα πληκτρολόγια και στέλνουμε τη στήριξή μας, είτε ηλεκροφωτίζουμε τα μνημεία μας σε χρώματα σημαιών που “ξεβάφει” το χρώμα τους!
Κι όλοι μας σε τούτο το παγκόσμιο χωριό, πότε έτσι και πότε αλλιώς, και πότε “μακριά νυκτωμένοι” να κυνηγούμε πλέον τα POKEMON σ’ εκκλησιές και στενοσόκακα των πατρίδων μας!
Καλοκαίρι έχομεν… Εν’ άλλο καλοκαίρι που καμία σχέση δεν έχει με κείνα αλλοτινών εποχών και που πια ούτε σε καρτ ποστάλ δεν αναγνωρίζουμε την αίσθησή του! Τούτο το καλοκαίρι όπως και τ’ άλλα τα τελευταία αποτελούν εξαίρεση στο πάλαι ποτέ αγαπημένο και ελάχιστα παραφρασμένο ρητό: «το Καλοκαίρι είναι μια εποχή που δεν υπάρχουν ειδήσεις».
Διότι όταν ζεις περίοδο κρίσης και μάλιστα στον 21ο αιώνα, σε μία εποχή που η πληροφορία σε χτυπάει ανελλιπώς επί 24ώρου βάσεως, τότε το μόνο που οφείλεις να κάνεις είναι να μπορείς να αμύνεσαι· απέναντι κυρίως σε όλα εκείνα τα δυσάρεστα γεγονότα που δίπλα και κοντά σου ή όπου γης συμβαίνουν.
Κι ανάμεσα στις πλείστες ειδήσεις υπάρχουν και κάποιες που σαν τις ακούς δεν ξέρεις πώς να τις αντιμετωπίσεις: Κλαίγοντας ή γελώντας… πικρόχολα; Να στεναχωρηθείς ή να νευριάσεις ή μήπως να το δεις… στωικά; Δύο “τέτοιες” είναι κι οι παρακάτω με άρωμα… ιταλικό:
Ενας Ελληνας ποδοσφαιριστής της ιταλικής ομάδος Ρόμα, ο Κώστας Μανωλάς είναι προς πώληση τούτο τον καιρό και το ποσό που συζητείται για την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι περί τα 45 εκατομμύρια ευρώ. Με άλλα λόγια αξίζει όσα ακριβώς το ελληνικό κράτος συμφώνησε να πουλήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ένα ιταλικό κρατικό όμιλο. Και σκέφτομαι κι εγώ ο αφελής με το φτωχό μου το μυαλό: Μήπως να πάρουμε στο ΤΑΙΠΕΔ τον μάνατζερ του Μανωλά να κάνει τα deals με τους ξένους που μας τ’ αγοράζουν όλα κοψοχρονιάς; Κι ακόμη, μήπως να στείλουμε τους άλλους του ΤΑΙΠΕΔ καλιά να κυνηγούν τα Pokemon; Γιατί από “εμπορικές συναλλαγές” δεν το ’χουν οι δόλιοι.
Χανιώτικα νέα (20.07.2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου