Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Σταμάτης Κραουνάκης! Πληθωρικός, φευγάτος, ως ένας άνθρωπος που έχει μάθει τι εστί δουλειά και εργασία αλλά κι ένας δημιουργός που ως ειδήμων ξέρει να επιλέγει, να συμπαρασύρει συμπαραστάτες στο έργο του, στα όνειρά του, στα ταξίδια του!
Δείτε περισσότερα... Νεκτάτριος Ευ. Κακατσάκης 




Αυτές οι νύχτες μένουν… Σταμάτης Κραουνάκης
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Δεν υπάρχει λόγος…
Αλλά και λόγος υπάρχει εκεί που συναντά κανείς του απείρου τη “φωνή”, κατανοητή, λάλουσα, σοφίας έργω, ανθρώπων, θαυμάτων συλλειτουργούσα με την ίδια την ψυχή εκείνου που αεί παρέμεινε και παραμένει ένα παιδί.
Ενα παιδί που σαν παιδί γνωρίζει της ζωής του το παιχνίδι πολύ καλά.
Ενα άτομο που μεγαλώνοντας έταξε τον εαυτό του στο όραμα που τού ’χε ορίσει η μοίρα -ή οι μοίρες όταν γεννιότανε(;)- να κατατρώγει τις σάρκες του και απ’ εκεί να φτιάχνει… ποίηση: Λόγια και Μουσικές!
Κυρίως μια Μουσική δική του! Κατάδική του μα και δική μας!].




Σταμάτης Κραουνάκης: ένας από τους σπουδαίους δημιουργούς που συμπαρασύρει και συμπαρασύρεται από το σύμπαν του…!
…Λίγο πριν – λίγο μετά τη συναυλία της περασμένης Δευτέρας στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου τούτα τα γραφόμενα!
Επηρεασμένος σαφώς από τη γνωριμία μας πρωτίστως, και έπειτα από το έργο του ανδρός!
Επηρεασμένος κατόπιν και από τη παράσταση που παρακολουθήσαμε και διαπιστώσαμε ιδίοις όμασι τε κι ωσί πώς οφείλει να είναι μία παράσταση καλά οργανωμένη, καλά σκηνοθετημένη, καλά στημένη. Κι αυτό βέβαια απλά(!) συμβαίνει όταν οι συντελεστές της είναι άνθρωποι που έχουν κέφι, όρεξη, μεράκι, ταλέντο, κυρίως εμπνεύσεις – εμπνεύσεις – εμπνεύσεις· σαν και τον αέρα που αναπνέουμε!
Κι ακόμη είναι ανθρώποι που “τα δίνουν όλα”, δίχως τίποτα να κρατήσουν για τον εαυτό τους, πάνω στο σανίδι. Γιατί δεν κοροϊδεύουν, δεν φείδονται αναπνοών, δεν λογαριάζουν παρά μόνον την αλήθεια που καταθέτουν επί σκηνής η οποία είναι πανθομολογουμένως ορατή διά γυμνού οφθαλμού· κάτι που λείπει στις μέρες μας!
Σταμάτης Κραουνάκης! Πληθωρικός, φευγάτος, ως ένας άνθρωπος που έχει μάθει τι εστί δουλειά και εργασία αλλά κι ένας δημιουργός που ως ειδήμων ξέρει να επιλέγει, να συμπαρασύρει συμπαραστάτες στο έργο του, στα όνειρά του, στα ταξίδια του!
Αν άφηνα όμως το μυαλό να συνεχίσει σίγουρα δεν θα μ’ έφτανε ο χώρος ο παρών για τον εν λόγω άνθρωπο!
Γιατί είπαμε το μέγεθος ενός αντρός που ξέρει να πάλλεται δημιουργικά και να ουρανοβατεί όποτε και αν το θελήσει η ψυχή του, ο ίδιος αυτός που μπορεί κάλλιστα να βρίσκεται πάνω στη γη δίνοντας με τους παλμούς του ενέργεια στο κοινό που τον παρακολουθεί, δεν ορίζεται, δεν προσδιορίζεται!
Αορίστου χρόνου ο Σταμάτης, ο βαθιά Ελληνας και Κρητικός. Αορίστου χρόνου γιατί έρχεται από το βάθος των χρόνων/των αιώνων και στο διηνεκές θα απομείνει σίγουρη παρακαταθήκη με το έργο του στους επόμενους χρόνους/αιώνες της ελληνικής προόδου..
Κι όσο για την παράσταση… απλά μην τη χάσετε!
Διότι αυτές οι νύχτες μένουν! Και τελικά απομνημονεύονται και απομένουν στο υποσυνείδητο όσων ήταν τυχεροί παρόντες. Κι είμαι σχεδόν βέβαιος πως στο μέλλον θα υπάρχει κόσμος που θα το λέει: «είχα ζήσει την παράσταση “”Ολοι ένα” φίλα με””.

Χανιώτικα νέα (06.2016)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/eithivola-ke-mi-9/#ixzz4DcuTv54v 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου