Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Δύο… Ζονκ κι ο Δον Κιχώτης

                                                          



Τον θυμάστε τον κ. Ζονκ που ’βγαινε μέσα από τις κουρτίνες σ’ ένα τηλεπαιχνίδι πριν από δυο και βάλε δεκαετίες, κι άμα τη εμφανίσει του -αυτό για όσους δεν γνωρίζουν- ο τηλεπαίκτης δεν έπαιρνε δώρο φυσικά.
Αυτό έπαθα κι εγώ… Ζονκ, κι ουχί μόνο ένα αλλά δύο απανωτά το ένα μετά τ’ άλλο!
Το πρώτο, μόλις διάβασα τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί, επιτρόπου Οικονομικών υποθέσεων, ο οποίος  μεταξύ άλλων είπε ότι: «Ζωτικής σημασίας είναι τώρα να εκπληρώσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις. Οπως πάντα, κλειδί είναι η αποτελεσματική εφαρμογή».
Εδώ το πρώτο… Ζονκ!
Μάλιστα τώρα. Σωθήκαμε! Από τέτοιου είδους συμβουλές μας τα έχουν πει και στο παρελθόν αλλά χαΐρι δεν είδαμε κύριε Μοσκοβισί μου.
Και όχι μόνο δεν είδαμε αλλά πάμε όλο και χειρότερα! Κι όμως, το ξέρω καλά, πως όλα αυτά που μας συμβαίνουν και εξακολουθούμε να στροβιλιζόμαστε στη δίνη των νέων μέτρων που καταφτάνουν με ταχύτητα φωτός, είναι αποτέλεσμα πολιτικών των πολιτικών μας που απλά δεν βγαίνουν, δεν βγήκαν, δεν θα μπορούσαν να βγουν! Μια πραγματικότητα εξακολουθητικά επαναλαμβανόμενη το δίχως άλλο!
Κι όμως την ίδια ώρα που όλα αυτά μας λέει ο πολύς κ. Μοσκοβισί, έχεις και τον Αλέξη να σου μιλά για αριστερά και αριστερή στρατηγική!
Να το και το δεύτερο Ζονκ… που το ’παθα διαβάζοντας για στρατηγικές και τα τοιαύτα!
Εχω πάντως την εντύπωση ότι το λέει και (δεν;) το πιστεύει ούτε ο ίδιος! Διότι δεν μπορεί να λες βρε φίλε, ότι «στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και της Ε.Ε., αριστερή στρατηγική είναι να αλλάξεις την ισορροπία δυνάμεων σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο σε εσωτερικό επίπεδο», και να απευθύνεσαι σε πολίτες τούτης της χώρας!
Κι εξηγώ: Από αριστερή -κατά Σύριζα- στρατηγική κάηκε το μέσα μας… Αλέξη μας, μην σου πω και το έξω μας!
Οπότε, άστο Αλέξη μην τα λές σ’ εμάς! Κάλλιο να ρωτήσεις τον Μοσκοβισί, τι εννοεί με την αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Να καταλάβεις εσύ κι απόης να δεις αν μπορείς να κάνεις κάτι για να ελαφρύνεις τις πλάτες του κοσμάκη…
Οι δονκιχοτισμοί σε τέτοιες περιόδους δεν χρειάζονται!

Χανιώτικα νέα (26.10.2016)
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου