Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Πωλείται ή δεν πωλείται το λιμάνι της Σούδας; Ιδού η απορία

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης





[Υπάρχει περίπτωση να πωληθεί το λιμάνι της Σούδας; Την απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας στη συγκεκριμένη ερώτηση θα εξετάσομε σήμερον…]. «Ο κ. Δρίτσας για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των μεγάλων λιμανιών της Κρήτης και συγκεκριμένα της Σούδας, απάντησε ότι “δεν υπάρχει κανένας ορίζοντας γενικών ιδιωτικοποιήσεων στα λιμάνια” και πρόσθεσε: “Ο,τι ακούγεται δεν έχει καμία βάση. Φυσικά όπου υπάρχει ενδιαφέρον ιδιωτών για επένδυση ή συνεργασία, έχουμε ανοιχτή δυνατότητα να ακούσουμε προτάσεις. Αλλά οι σχεδιασμοί μας δεν τείνουν στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών[…]».
Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός αλλά…
Κάτι τέτοια και μάλιστα με μεγαλύτερο στόμφο λέγονταν και για το “Δασκαλογιάννης” και γνωρίζουμε την τύχη του. Ας ελπίσουμε τούτη τη φορά, ότι δεν θα διαψευστεί ο κ. υπουργός με τα όσα μας είπε. Ωστόσο… αν δούμε πιο επισταμένα τη δήλωσή του, ίσως να αφήνει κι ένα ενδεχόμενο να μην είναι τα πράγματα όπως φαίνονται αφού πίσω από τις λέξεις κρύβονται ίσως άλλα! Π.χ., όταν λέει ότι «δεν υπάρχει κανένας ορίζοντας γενικών ιδιωτικοποιήσεων στα λιμάνια», θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι αυτό ισχύει τώρα ή τη Δευτέρα όταν και έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση ο κ. Δρίτσας. Εξάλλου αυτός ο ορίζοντας για τον οποίο μιλά ο κ. Δρίτσας, εμένα με πονήρεψε! Για ποιον ορίζοντα μιλά; Πώς μπορεί και βλέπει αυτός τον ορίζοντα όταν εμείς δεν βλέπουμε στα δύο μέτρα, δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει; “Καπάκι” μας λέει ότι «φυσικά όπου υπάρχει ενδιαφέρον ιδιωτών για επένδυση ή συνεργασία, έχουμε ανοιχτή δυνατότητα να ακούσουμε προτάσεις». Τι το ’θελες κυρ υπουργέ μου τούτο να το ειπείς; Δηλαδή εφόσον υπάρξει πρόταση, ενδεχομένως να την αποδεχτούμε, διότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που οι προτάσεις τέθηκαν στο τραπέζι,! Αρα ποιος μου λέει εμένα πως δεν θα ακολουθηθεί η πεπατημένη της Κυβερνήσεως.  ΔΕν ευθύνομαι που κρατώ μια πισινή, κι ο λαός το ’χει πει: «απού καεί με τον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι».
Και βέβαια για να το κλείσω κάπου εδώ με τις “κασσάνδρειες” ερμηνείες μου, θα αναφερθώ και στο… ύποπτον «οι σχεδιασμοί μας δεν τείνουν στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών». Συγνώμη μήπως δεν άκουσα καλά; Μιλά για σχεδιασμούς; Δηλαδή σχεδιάζουν κιόλας; Μα για να σχεδιάσεις πρέπει να ξέρεις να το πράττεις και κάτι τέτοιο δεν έχουμε δει ακόμη! Και τι μεγαλύτερη απόδειξη από το πρόσφατο συμβάν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όταν είχαν ξεχάσει(;) να σχεδιάσουν την ψηφοφορία για να αποδεχθούν την πρόταση του Αλέξη για τη νέα κεντρική επιτροπή. Υπήρξαν λοιπόν αρνητικές ψήφοι με αποτέλεσμα ο Αλέξης να τους επαναφέρει στην τάξη λέγοντάς τους το αμίμητο «Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα, γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου». Μα αν δεν καταλαβαίνουν τι ψηφίζουν σε μια τόσο απλή διαδικασία πώς θα μπορέσουν να σχεδιάσουν;
Οπως και να ’χει, εμείς ας είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Και μην πείτε μετά ότι δεν σας το ’χα πει!

Χανιώτικα νέα (19.10.2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου