Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ


Το Κύτταρο Χαλέπας και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας το Καλοκαίρι




Γρἀφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Ενα από τα άγχη των γονιών μικρών παιδιών είναι η απασχόλησή τους, η δημιουργική απασχόλησή τους.
Στη σύγχρονη πόλη όπου οι ελεύθεροι χώροι, (αλάνες, πάρκα κ.λπ.) είναι πολύ λίγοι ενώ αρκετοί από αυτούς κρίνονται ως μη κατάλληλοι για παιχνίδι, οι επιλογές που έχουν τα παιδιά και οι γονείς τους είναι περιορισμένες.
Κάποιες από αυτές τις επιλογές είναι επ’ αμοιβή -όπερ σημαίνει ότι λόγω οικονομικής στενότητας των γονιών τους, κάποια παιδιά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτούς.
Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, το θέμα “καίει” ειδικά εκείνους τους γονείς που λόγω εργασίας, δεν έχουν πού να “αφήσουν” τα παιδιά τους, τα οποία θα βρίσκονται οσονούπω σε διακοπές με το κλείσιμο των σχολείων.
Η πρόταση που παρουσίασε το “Κύτταρο Χαλέπας”, «για λειτουργία Καλοκαιρινού Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης για το 2017 αναγνωρίζοντας την ανάγκη για απασχόληση των παιδιών μικρής ηλικίας (6-12 ετών) των εργαζόμενων οικογενειών της περιοχής μας κατά την περίοδο του καλοκαιριού», αρχικά χαροποίησε πολλούς από τους γονείς που αν μη τι άλλο γνωρίζουν από “πρώτο χέρι” τη λειτουργία και τις δράσεις του “Κυττάρου” συνδράμοντας και οι ίδιοι στις πολύ σημαντικές του προσπάθειες.
Ωστόσο αυτό το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει ήδη χρηματοδοτηθεί από το κράτος, κολλάει σε αγκυλώσεις μίας άλλης λογικής, μίας άλλης εποχής που προβληματίζουν…
Τον τελευταίο καιρό και από τις στήλες της εφημερίδος αλλά και στο διαδίκτυο παρακολουθήσαμε την αντιπαράθεση των εμπλεκομένων στην υπόθεση και εν πολλοίς έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας!
Ας ελπίσουμε, ότι τελικά θα δοθεί μία από κοινού λύση προς όφελος κυρίως των παιδιών που κανείς δεν τα θέλει έγκλειστα στα σπίτια, μπροστά από οθόνες υπολογιστών, τάμπλετ, “ομήρους” εικονικών παιχνιδιών αλλά ελεύθερα, ανέμελα να χαίρονται τη συντροφιά των συνομιλίκων τους αξιοποιώντας «τον ελεύθερο χρόνο τους κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών του σχολείου» μέσα από «μια σειρά αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων» όπως αναφέρεται και στο πρόγραμμα του Κυττάρου.


Χανιώτικα νέα (07.06.2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου