Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ


ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ:
“ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ”  ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 


«Τα χελιδόνια του μοναχού» πετούν από τις 29  Απριλίου 2020 ελεύθερα στο Διαδίκτυο.     https://online.fliphtml5.com/rsfkr/otem/  (Για να δείτε το βιβλίο σε πλήρη οθόνη μετακινηθείτε με το ποντίκι πάνω στις κατακόρυφες τελείες, κλικάρετε και επιλέξτε Fullscreen. Πιέστε το πλήκτρο Esc για να επιστρέψετε.)

Για την πέμπτη  ποιητική συλλογή του δασκάλου – λογοτέχνη Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη, που περιλαμβάνει 60 ποιήματα, τα περισσότερα από τα οποία γράφτηκαν τον Δεκέμβρη του 2019 και τον Γενάρη του 2020, ο λόγος. Η σκέψη του Ποιητή να μην κυκλοφορήσουν ως βιβλίο, γιατί μπήκαμε στη μετά κορωνοϊό εποχή, ήταν φευγαλέα. Πρόθεσή του, μετά την ηλεκτρονική έκδοση να ακολουθήσει, Θεού θἐλοντος, και έντυπη, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Κυρίαρχο πρόσωπο της συλλογής, που χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες, μια για κάθε εποχή του χρόνου, είναι ένας Έλληνας μοναχός, που λειτουργεί, εντός αλλά και εκτός μονής, ως ποιητής. Όλα ξεκινούν από μια κουβέντα που κάνει με τον ηγούμενό του, με μόνους μάρτυρες τα πρώτα χελιδόνια της άνοιξης...   "Τα χελιδόνια του μοναχού" είναι και ο τίτλος του πρώτου ποιήματος, που παρατίθεται: “Όσο αγαπώ τον Θεό,\τόσο τον γνωρίζω\κι όσο τον γνωρίζω,\τόσο αγαπώ τα πλάσματά Του,\είπε ο ηγούμενος στον μοναχό\και του ζήτησε\να το επαναλάβει.\Όσο γνωρίζω τα πλάσματα του Θεού,\τόσο τα αγαπώ\κι όσο τα αγαπώ,\τόσο γνωρίζω τον Θεό,\απάντησε ο μοναχός.\Ο ηγούμενος χαμογέλασε.\\Μόνοι μάρτυρες\τα πρώτα χελιδόνια της άνοιξης."

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πολλές οι οφειλόμενες ευχαριστίες στον φίλο σκηνοθέτη Κώστα Νταντινάκη, στις φίλες δασκάλες ποιήτριες Ελένη Χωρεάνθη και Πόπη  Λαμπρινέα - Γαβριλάκη που είδαν με αγαπητική ματιά τα ποιήματά μου και με "εξώθησαν" να κυκλοφορήσουν ως ποιητική συλλογή, και βέβαια τη σύντροφο της ζωής μου, συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ευδοκία Σκορδαλά - Κακατσάκη για την ουσιαστική συμπαράστασή από τη διαδικασία της γραφής μέχρι την έκδοση.. 
Κατάπολλα επίσης τα ευχαριστώ μου στον καλό μου μαθητή, στο Δημ. Σχ. Στροβλών Χανίων Αντώνη Βακάκη, που είχε την ευθύνη του σχεδιασμού, της σελιδοποίησης και του εξώφυλλου, τον φίλο πολιτικό επιστήμονα Γιώργο Κουκουράκη, που μαζί με την Ευδοκία, είχαν την επιμέλεια, και τον επίσης φίλο, πρώην στέλεχος της Ε. Ε. - συγγραφέα Παναγιώτη Αλεβαντή, που είχε την ευθύνη της ψηφιακής έκδοσης και της ανάρτησής της στο Διαδίκτυο. 
Υπόχρεος στην αγάπη όλων τους! 
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης 


https://www.facebook.com/kakatsakes/posts/10216467555657612?comment_id=10216468056310128&notif_id=1588159599949890&notif_t=feed_comment



https://www.osdel.gr/el/news/2676







2 σχόλια:

  1. Υπέροχη η δημοσίευση σου ποιητή μου ! Θερμά συγχαρητήρια για την υπέροχη συλλογή σου και σε όλους που συνέβαλλαν για την έκδοση! Καλοτάξιδη και καλοδιάβαστη ! Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ, Ελένη! Χαιρετώ σε κι αγαπώ σε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή