Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΔΩ, ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΥΠΟΥ ΑΤΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Εξ αδιανεμήτου, πλούτος τόσο για τον τόπο μας, όσο και για το τοπίο του Τύπου σε πανελλήνιο επίπεδο, το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, που έχει έδρα τους Άγιους Πάντες (Μπαμπαλή Χάνι) Αποκορώνου και συστεγάζεται με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία», ιδρυτής του οποίου είναι ως γνωστό, ο εκ Νεροχωρίου ορμώμενος, μακαριστός μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, Άγιος στη Λαϊκή Συνείδηση, Ειρηναίος Γαλανάκης. Με αφορμή το Διήμερο Συναντήσεων Εργασίας με θέμα «Ο Περιφερειακός Τύπος ατενίζει το μέλλον» που έγινε τις προάλλες (Πέμπτη και Παρασκευή 23 και 24 Ιουνίου), με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων σε συνεργασία με ελληνικά Πανεπιστήμια, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και την πραγματοποίηση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου την επόμενη μέρα (Σάββατο 25 Ιουνίου), γι’ άλλη μια φορά η διαπίστωση. Καλές αντάμωσες στου Μπαμπαλή το Χάνι! Όπως επιμένουμε να λέμε ακόμα στον Αποκόρωνα.

Δυναμική η επανεκκίνηση του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, ύστερα από δυο χρόνια «απραξίας», λόγω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, όπως επεσήμανε στην εναρκτήρια συνεδρίαση ο έχων τον ρόλο του συντονιστή, συνεργάτης του και καθηγητής του Α.Π.Θ. Αντώνης Σκαμνάκης. Για να σταθεί στη συνέχεια στον ρόλο του επίσης Αποκορωνιώτη (Τζιτζιφιανού από πατέρα) ιδρυτή των “Χ.ν.” Γιάννη Γαρεδάκη για την ίδρυσή του με την αρωγή συγκεκριμένων εκδοτών και άλλων προσώπων. Όπως του και γεν. διευθυντή του Ιδρύματος «Βενιζέλος» αντιπροέδρου της «Αγίας Σοφίας» Νίκου Παπαδάκη, για παράδειγμα. Λίγοι κάνουν το καλό και ωφελούνται όλοι, για να θυμηθώ «τη βρύση» που έκαμε ένας ράφτης για να δροσίζονται οι προσκυνητής του Άη Λια, όπως γράφει ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου στα «Ψηλά Βουνά». Και βέβαια αυτό που έχει πει ο Κοπέρνικος. Κάποιοι επιμένουν να προτιμούν τον ρόλο του δημιουργού απ’ αυτόν τον προπέτη. Σ’ αυτούς που στήριξαν τον δημιουργό, τον Γιάννη Γαρεδάκη, την τελευταία διετία που το Ινστιτούτο έφτασε πολύ κοντά στο λουκέτο στάθηκε στον χαιρετισμό του, ως εκπρόσωπός του, ο διευθυντής των “Χ.ν.” Παρασκευάς Περάκης. Στον πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχάλη Μαρακάκη, στον πρόεδρο της ΕΤΑΝΑΠ Μανόλη Αποστολάκη, στον τ. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη και στον τ. Δήμαρχο Χανίων και πρόεδρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Χανίων Τάσο Βάμβουκα. Σ’αυτούς προσέθεσε ο κ. Σκαμνάκης τον κ. Στέλιο Νικηφοράκη. Δεν αποπαίδισε, δόξα τω Θεώ, ο τόπος μας από ανθρώπους που στηρίζουν το γενικό καλό.

Ο περιφερειακός Τύπος ατενίζει το μέλλον… Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου υπηρετώντας τον Περιφερειακό Τύπο ατενίζει το μέλλον… Με την ευλογία του Παππού!

Και… στα πεταχτά

H NEKTΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ, Η ΧΑΡΑ ΤΟΤ ΕΛΛΗΝΑ - ΕΝΑΣΦΑΛΚΟΝΑΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ




«Επί παντός επιστητού οι μαντινάδες της Νεκταρίας Θεοδωρογλάκη που τις συνθέτει… στο πι και φι, πριν προλάβεις να πεις… κύμινο. Θέμα της σήμερα η οδήγηση. «Ο Έλληνας ο οδηγός χειρονομίες κάνει/ αφού την ψυχραιμία του σ’ ένα λεπτό τη χάνει», μας λέει στην πρώτη της μαντινάδα. Για να συμπληρώσει στη δεύτερη. «Καινούργιο νόμο βγάλανε, γι’ αυτό αν φασκελώσεις/ πρόστιμο θα σου βάλουνε και θα το μετανιώσεις». Ο φόβος φυλάει τα έρημα! Το ξέρει καλά, ότι το ξέρουν οι Έλληνες οδηγοί, αυτό η μαντιναδολόγος μας. Όπως ξέρει κι άλλα πολλά…

Όλα δείχνουν ότι πάμε και μάλιστα με βήμα ταχύ για εκλογές. Ιούλης, Αύγουστος, κοντά ο Σεπτέμβρης! Βέβαια τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν, αφού οι περιστάσεις αλλάζουν κι άλλα την άλλη μέρα απαιτούν. Εκλογές! Η χαρά του Έλληνα πριν από κάποια χρόνια… Ίδομεν!

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του “θρυλικού” Κέντρου Περιβαλλοντικής Αγωγής και Ενημέρωσης «Φάλκονας» στην Καρωτή Ρεθύμνης, η έκδοση του βιβλίου «Ένας “Φάλκονας” δεν φέρνει την άνοιξη» του γνωστού Ρεθεμνιώτη δασκάλου – συγγραφέα Χάρη Κ. Στρατιδάκη. «Ο Φάλκονας αποτέλεσε και για μένα ευκαιρία επιμόρφωσης, ένα ζωντανό εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στο οποίο η θεωρία των συγγραμμάτων μετουσιωνόταν σε εκπαιδευτική πράξη», γράφει μεταξύ των άλλων στο «Αντί προλόγου» κείμενό της η αν. Καθηγήτρια Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη. Αυτά μόνο προσώρας εν είδει χαιρετισμού στον Χάρη με τις πολλές χάρες, συνοδεύοντας το ευχαριστώ μου.

https://www.haniotika-nea.gr/to-institoyto-typoy-atenizei-to-mellon/

Χανιώτικα νέα (Τρίτη, 28 Ιουνίου  2022) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου