Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο "ΟΙΝΟΧΟΟΣ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ



Γράφει ο Ηλίας Ι. Κάκανος
 

Η ποιητική συλλογή της Φωτεινής Σεγρεδάκη “Οινοχόος” παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο στην Κίσσαμο παρουσία αρκετού κόσμου και φίλων της ποίησης.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι Ευτυχία Δεσποτάκη με την Ανθούλα Νταγκουνάκη. Απαγγελία ποιημάτων έκαναν η Τόνια Μαζοκοπάκη, η Ινώ Γεωργακάκη, η Μάχη Χουρδάκη και ο Νικόλαος Τριποδάκης, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Ελένη Γεωργακάκη. Στον χαιρετισμό της η συγγραφέας και τακτική συνεργάτιδα των “Χ.ν.” Φωτεινή Σεγρεδάκη ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, «την μητρόπολη, το βιβλιοπωλείο  “Εσπέρια” καθώς και τους φορείς που μας στηρίζουν, τον Δήμο μας, τον Φιλολογικό Σύλλογο, την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων, τα Χανιώτικα νέα και τους χορηγούς επικοινωνίας».

Για την συγγραφέα Φωτεινή Σεγρεδάκη δήλωσε στα “Χ.ν.” ο λογοτέχνης και δάσκαλος Βαγγέλης Κακατσάκης ότι «η Φωτεινή Σεγρεδάκη είναι μια ξεχωριστή πνευματική δημιουργός όχι μόνο της Κισσάμου, αλλά των Χανίων, της Κρήτης και ολόκληρης της Ελλάδος. Ο “Οινοχόος” της, είναι ένα βιβλίο το οποίος θα κάνει μια πραγματικά σπουδαία πορεία σε όλη την Ελλάδα». Από την πλευρά της η φιλόλογος και ποιήτρια Μάχη Χουρδάκη με δήλωση της σημείωσε ότι «η Φωτεινή Σεγρεδάκη είναι η πένα  της επαρχίας μας, των Χανίων και όλα τα χρόνια μάς συντροφεύει με το γράψιμο της και υπογραμμίζει όλα τα πολιτιστικά γεγονότα. Εχω προλογίσει το βιβλίο το οποίο το πρωτοδιάβασα και είναι μία συλλογή λυρικών ποιημάτων αλλά και ποιημάτων με σύγχρονη φόρμα, ιδιαίτερα ευαίσθητο που υπογραμμίζει διάφορες εκφάνσεις της ζωής της ανθρώπινης με τα καθημερινά της συναισθήματα και τα καθημερινά της προβλήματα».

Για την Φωτεινή Σεγρεδάκη η πρόεδρος του συλλόγου κυρίων και δεσποινίδων Καστελίου, φιλόλογος Ανθούλα Νταγκουνάκη τόνισε ότι «το θέμα “Οινοχόος” είναι αρκετά συμβολικό, θα πει κεραστής και θεωρώ ότι πράγματι η Φωτεινή μάς κερνά σήμερα ένα κρασί πολλών γράδων και καλεί τον καθένα να δοκιμάσει αυτό το πιώμα που περιέχει λυρισμό, συναίσθημα, αγγίζει την καρδιά».

https://www.haniotika-nea.gr/paroysiastike-o-oinochoos-quot-tis-foteinis-segredaki-stin-kissamo/


https://eparxiakofos.gr/paroysiastike-i-poiitiki-syllogi-oi/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου