Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ...

 
 
 
 
 Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Δεν υπάρχουν λόγια μπροστά στο θανατικό, στις εικόνες αποκάλυψης που μας έρχονται από την Ανατολή· πιο κει στη γειτονιά μας όπου οι δυο χώρες, Συρία και Τουρκία καταμετρούν θύματα από τους φοβερούς σεισμούς που τις έπληξαν!
Αυξάνονται οι νεκροί, συνεχής η προσπάθεια των διασωστών να ανασύρουν εκείνους που εγκλωβίστηκαν κάτω από τα γκρεμισμένα κτήρια!
Κι οι καιρικές συνθήκες, το κρύο, η βροχή, το χιόνι, ακόμη και ο χρόνος που περνά δυσκολεύουν το έργο εκείνων που μάχονται!
Ο Τούρκος καθηγητής σεισμολογίας δρ Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν σημείωσε ότι οι σεισμοί έντασης 7,7 Ρίχτερ και 7,6 Ρίχτερ ισοδυναμούν με 550 ατομικές βόμβες!
Ο άνθρωπος απέναντι στις δυνάμεις της φύσης μοιάζει τέτοιες ώρες τελείως αδύναμος και είναι!
Όμως την ίδια στιγμή ο άνθρωπος που μπορεί να βοηθήσει, που μπορεί να συμπαρασταθεί στον συνάνθρωπό του, και που το οφείλει στην ανθρώπινη  φύση του, είναι παντοδύναμος!
Ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια να βοηθήσουμε τους αναγκεμένους, τούτο το χρέος μας, τούτες τις ώρες !
Εδώ στον Δήμο Χανίων ανακοινώθηκε ότι από αύριο Πέμπτη θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, παπλώματα, υπνόσακοι και σκηνές, καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό), στις αποθήκες του Δήμου στη Ρεγγίνα, από τις 8.30 το πρωί έως και τις 2.30 το μεσημέρι (καθημερινές).
Ανάλογες κινήσεις έχουν ανακοινωθεί στον Αποκόρωνα όπως και στην Κίσσαμο από σήμερα Τετάρτη.
Αυτές τις μέρες ας αφήσουμε μακριά τα like και τις καρδούλες συμπόνιας!
Ας είναι έμπρακτη η συμπαράσταση και η βοήθειά μας… το μπορούμε!
Πάμπολλες θα είναι οι ανακοινώσεις που θα δούμε στο διαδίκτυο -και όχι μόνο- για τους τρόπους που ο καθένας θα επιλέξει να βοηθήσει!΄
 
Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 8.2.2023) 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου