Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

 "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΙΑΔΑ"

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ" 

(Πολλές φωτογραφίες στο ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ) 

Γράφει ο Ηλίας Ι. Κάκανος

Η φετινή παρουσίαση του έργου “Τα γράμματα της Παναγίας” του συγγραφέα - εκπαιδευτικού και δημοσιογράφου Βαγγέλη Κακατσάκη παρουσιάστηκε στην Ενοριακή αίθουσα “Κωνσταντινουπολειαδα” του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Χώρα την οποία παρακολούθησαν αρκετοί ενορίτες.



Μιλώντας στα “Χ.ν.” ο κ. Βαγγέλης Κακατσάκης υπογράμμισε με συγκίνηση τα εξής: “Απόψε παρουσιάζονται για ενδέκατη φορά τα γράμματα της Παναγίας, ενώ τα δύο χρόνια της πανδημίας του κορωνοιού δεν είχαν παρουσιαστεί. Σε αυτό το μέρος μάλιστα είχαν παρουσιαστεί το 2004 πριν εκδοθούν σε βιβλίο από το 5ο Δημοτικό Σχολείο του οποίου ήμουν διευθυντής. Είναι, λοιπόν και ένα είδος επιστροφής και είναι μεγάλη η συγκίνησή μου που γίνεται ξανά η εκδήλωση αυτή με το βιβλίο που είχε εκδοθεί από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου το 2013 και τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου διατίθενται υπέρ του Αννουσακείου Γηροκομείου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία με τον συντονιστή της εκδήλωσης Γιώργο Κανδαράκη συνάδελφο μου στο 5ο Δ.Σ. με εκείνον να είναι υποδιευθυντής, τις συναδέλφισσες μου επίσης τότε στο σχολείο την Δήμητρα Νικητοπούλου, την Τόνια Καπετανάκη, την Τόνια Σκουλά, τη Ρούλα Μουστάκα όπως επίσης την Αγγέλα Μάλμου, τη Σοφία Κοκολογιάννη και την Αθηνά Ντούλια που θα διαβάσουν “Τα Γράμματα της Παναγίας”.



Συνεχίζοντας ο κ. Κακατσάκης επεσήμανε ότι “ Το βιβλίο αυτό με “Τα Γράμματα της Παναγίας” έχουν φτάσει μέχρι την Αλεξανδρούπολη, έχουν αναφερθεί στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και βεβαίως έχουν γίνει παρουσιάσεις. Είναι ένα έργο το οποίο σαν ιδέα γεννήθηκε μέσα μου όταν ήμουν μαθητής στην ΣΤ’ Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Βάμου. Η εκδήλωση μας που είναι διανθισμένη με Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος θα αποδώσει Χορός καλλικέλαδων ιεροψαλτών με χοράρχη τον καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής Αντώνη Κλουβιδάκη τους οποίους επίσης ευχαριστώ. Καλό Πάσχα με υγεία σε όλους”.

Δήλωση επίσης έκανε και ο συντονιστής της εκδήλωσης Γεώργιος Κανδαράκης τονίζοντας: “ Υπήρξα χρόνια συνεργάτης με τον Βαγγέλη Κακατσάκη από τότε που συνηπηρετούσαμε στο 5ο Δ.Σ. και μαζί έχουμε γράψει μια μεγάλη συνοδοιπορία με συνεργασία, εμπιστοσύνη και φιλία. Ο Βαγγέλης για δεύτερη φορά μου εμπιστεύεται τον συντονισμό αυτής της εκδήλωσης για την παρουσίαση ”Των Γραμμάτων της Παναγίας”, που έχει συγγράψει εδώ και πολλά χρόνια και παρουσιάζονται ανελλιπώς στην πόλη μας, τον ευχαριστώ πολύ”.

Χανιώτικα νέα (Μ. Δευτέρα, 10.4.2023)

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  https://www.facebook.com/kakatsakes/posts/pfbid0AMMqkxWSK6BLSc5Rhg5UfnjunwSsaLMVXi8N62Xi5v3XKZv8VoJ5zABNuiFMerbjl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου