Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

Η ΑΓΙΑ που γιατρεύει κάθε αρρώστια των ματιών είναι η Αγία Παρασκευή, μεγάλη η χάρη της, που γιορτάζει αύριο. Σε κόβουν τα μάτια και σε πονούν; Δεν βλέπεις καλά; Στην Αγία Παρασκευή θα καταφύγεις. Γι’ αυτό και το λαϊκό. Πού αράζουν οι στραβοί; Στην Αγιά Παρασκευή.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ που γιορτάζει μεθαύριο εκτός απ' τους στραβούς ωστόσο θεραπεύει και τους κουτσούς. Γνωστό τοις πάσι το δημώδες: Ούλοι κουτσοί στραβοί στον Αγιο Παντελεήμονα. Ο Αγιός μας!

ΘΥΜΑΣΤΕ τη γρίπη των πουλερικών που είχε εμφανιστεί πριν από κάποια χρόνια; Θυμάστε ότι και τότε ολημερίς της μέρας μας ζάλιζαν τ' αυτιά για την επερχόμενη πανδημία; Ε, λοιπόν, μόλις 250 άτομα παγκοσμίως βρήκαν τον θάνατο μέσα σε 10 χρόνια απ' την γρίπη αυτή. Το ίδιο διάστημα η κοινή γρίπη σκότωσε μισό εκατομμύριο.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ φασαρία με την γρίπη των πουλερικών; Η ερώτηση, όπως διατυπώνεται σε ένα μήνυμα που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο (να 'σαι καλά Ελένη Βορεινάκη, που συχνά πυκνά με θυμάσαι!). Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας "κόκορας", ένας κόκορας και μεγάλο λειρί. Η απάντηση, όπως αναγράφεται στο ίδιο μήνυμα.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ φαρμακευτική εταιρεία Roche, που με το πασίγνωστο Tamiflu της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις ασιατικές χώρες είναι, λέει, ο περί ου ο λόγος "κόκορας". Πάμε παρακάτω. Αν πίσω από τα "πτηνά" υπήρχε ένας "κόκορας" πίσω από τα "γουρουνάκια" να μην υπάρχει ένα "μεγάλο γουρούνι;" Ελα ντε, να μην υπάρχει;
ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ ότι κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους και αισθάνονται ήδη ευτυχείς με τις πωλήσεις των εμβολίων. Ο φόβος μας για πανδημία τα κέρδη τους. Κατά το ο θάνατός μας, η ζωή τους. Ω της απληστίας τους το ατελείωτο... πέλαγος!
ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ πολλοί εμίσησαν την παγωνιά ουδείς. Παλιά, πολύ παλιά η ανακάλυψη της φωτιάς, βλέπετε. Δεν βαριέσαι. Καύσων είναι θα περάσει. Κατά το μπόρα είναι θα περάσει.
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ που άνοιξε με το ελικόπτερο ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Βέλγος Ασράφ Σεκάκι μαζί με δυο συγκρατούμενούς του. Εξαγωγή πολιτισμού...

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ σ' εμένα Κώστας Αναγνωστόπουλος είναι το 15ο (τελευταίο για την ώρα) μέλος του ιστολογίου μου. Πολύ μου άρεσε αυτό που γράφει σχετικά με τον εαυτό του. "Σκέφτομαι και γράφω ή... το κάνει κάποιος άλλος για μένα". Σ' ευχαριστώ Κώστα!

ΟΤΑΝ Ο ΠΥΡΡΟΣ ο βασιλιάς της Ηπείρου νίκησε τους Ρωμαίους αν και έχασε σχεδόν τους μισούς στρατιώτες του, μαζεύτηκαν γύρω του οι στρατηγοί του και του έδιναν συγχαρητήρια. Ο Πύρρος πολύ σκυθρωπός τους απάντησε: "Αλλη μια τέτοια νίκη να κάνουμε και κανένας μας δεν θα μείνει ζωντανός".

“... Σα βέλος πέρασες την ύφανση/ των ήχων πέφτοντας άδοξα/ στο τζάμι, πλάσμα αιφνίδιο/ Φτερά σπασμένα σε παγίδεψαν/ κεραίες εκπέμπουνε σινιάλα,/ πόδια ζευγαρωτά κινούν/ το ανάσκελό σου σώμα/ - επιθανάτιο στριφογύρισμα - /μη ανατρέψιμο/. Η τελευταία κίνηση παγώνει/ κύκλοι υδάτινοι και ξύλινοι/ - ομόκεντρα γυρίσματα-/ πλαταίνουνε το χώρο”.
Από το ποίημα “Ομόκεντρα γυρίσματα” της Χριστίνας Μπάρτζη
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

e-mail:kakatsakis@sch.gr

Χανιώτικα Νέα(25.07.09)



>> τυπώστε αυτό το άρθρο


--------------------------------------------------------------------------------
Σχόλια Αναγνωστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου