Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΤΙ ΤΥΧΕΡΟΙ που είναι οι κάθε λογής κατεργαραίοι που εξακολουθούν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, όντας μακριά απ’ τους πάγκους των! Ακόμα κι ο απερχόμενος πρωθυπουργός μας τους σκέφτηκε. Καμία ενόχληση με την προκήρυξη των εκλογών στις 4 Οκτωβρίου.

Ε, ΟΧΙ και κεραυνός εν αιθρία η προκήρυξη εκλογών! Παραείχανε μαζωχτεί σύννεφα στον πάλαι ποτέ γαλάζιο ουρανό. Να μην λέμε και να μην γράφουμε ό,τι θέλουμε, λοιπόν. Αλλο πράμα τα μπουμπουνητά που ακούγονταν και οι αστραπές που τον αυλάκωναν!

ΣΦΑΞΕ ΜΕ, αγά μου, ν’ αγιάσω! Δεν βάζω, βέβαια, το χέρι μου στο Ευαγγέλιο, για να υποστηρίξω ότι στη γραμμή αυτής της φράσης πάτησε ο Καραμανλής προκηρύσσοντας εκλογές. Το βάζω, όμως, για να υποστηρίξω ότι ο αγάς, ο ελληνικος λαός δηλαδή, μπορεί να τον καρατομήσει μην αγιάζοντάς τον!

ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ βέλτιστον! Η σαρακατσανέικη λογική. Αλλο πράγμα να χάνεις τις εκλογές με ποσοστό κάτω από 10% και άλλο να τις χάνεις με ποσοστό πάνω από 10%.

ΧΟΡΤ’ ΑΓΑ! Αν μείνουν μέχρι τέλους, μέχρι ν’ ανοιχτούν οι κάλπες της 4ης Οκτωβρίου, δηλαδή, στη γραμμή αυτής της φράσης οι Πασοκατζήδες, είναι ορατή η αυτοδυναμια. Αν όχι, κλάφτα... Γεώργιε!

ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ουκ άνευ ότι οι τραπεζίτες θέλουν συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν. Δημοκρατίας. Και η πίτα τους ολόκληρη και ο σκύλος της δημοκρατίας χορτάτος, η άποψή τους.

ΟΤΙ Ο ΟΚΤΩΒΡΗΣ είναι ο μήνας του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο μήνας των Παπανδρέου το σκέφτηκε ο Καραμανλής όταν αποφάσισε να ρίξει την ζαριά; Θυμήθηκε τον Οκτώβρη του 1981 και τον Οκτώβρη του 1993; Δεν φοβήθηκε ότι θα έχει την μετά απ’ αυτές τις εκλογές τύχη που είχαν ο Γεώργιος Ράλλης κι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης; Ρητορικές ερωτήσεις...

ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Ετοιμο, πανέτοιμο, βρήκε το ΠΑΣΟΚ η 3η Σεπτεμβρίου, η επαύριον... της αναγγελίας των εκλογών. Δεδομένο αυτό. Το ζητούμενο να το βρει έτοιμο, πανέτοιμο και η 5η Οκτωβρίου, η επαύριον των εκλογών, δηλαδή. Δεδομένη θεωρεί την νίκη του κόμματός του ο φίλος μου ο γερω - δάσκαλος.

ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, τις διαδηλώσεις που ετοίμαζαν να κάνουν τα συνδικάτα, θα τις γλυτώσει ο Πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Η μήπως ουδέν καλόν αμιγές κακού;

ΑΡΓΥΡΩ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ - ΣΜΥΡΛΑΚΗ, Χανιά: Δηλώνω κι εγώ συμμέτοχος της χαράς που μπήκε στο σπίτι σας, μέσα σε τόσες λύπες, με την επιτυχία του Δημήτρη στη Σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι σίγουρος ότι στην είσοδο της Σχολής, θα τον περιμένει ο ούτως ή άλλως ωσεί παρών Σήφης για να τον ξεναγήσει.

Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΕΙΔΕ κάποτε στην αγορά των Αθηνών του Διονύσιο που ήταν τύραννος των Συρακουσών να έχει καταντήσει ένας φτωχός παιδαγωγός. Σταμάτησε, λοιπόν, μπροστά του κι αναστέναζε. “Δεν είναι ανάγκη να στεναχωρείσαι, Διογένη, αυτά έχει η ζωή”, του είπε ο Διονύσιος”. Ο Διογένης του απάντησε: “Δεν αναστέναξα από λύπη, αλλά από ανακούφιση. Τώρα μέσα στην στενοχώρια και την φτώχεια σου, υπάρχει ελπίδα ν’ αποκτήσεις ανθρώπινα αισθήματα”.

“Νύχτα μπήκα από την κερκόπορτα/ κατάκτησα την πόλη, την εκούρσεψα/ κάρφωσα το κοντάρι της σημαίας μου/ στο δονούμενο χώμα της κι είπα:/ Τούτο το κάστρο είναι πια δικό μου!/ Και το πρωί στο φως του ήλιου είδα/ πως ήμουνα στη μέση μιας ερήμου/ μονάχος με τον ίσκιο μου!.
Το ποίημα “Κατάκτηση” του Γιώργη Μανουσάκη
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

e-mail:kakatsakis@sch.gr

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου