Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΔΕΚΠΕΝΤΑΡΙΣΕ ο Σεπτέμβρης, αλλά δεν ωρίμασε. Τα ‘χει πάρει κατά που φαίνεται στο κρανίο και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να το γυρίσει στη βροχή. Κατά που φαίνεται. Γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα συμπεριφερθεί. Θέλει βρέχει, θέλει δεν βρέχει...

ΤΟ ΘΕΜΑ είναι να διαβάζεις κάτω απο τις γραμμές, να πιάνεις τα υπονοούμενα, να μυρίζεσαι. Να καταλαβαίνεις τι θέλει να πει ανά πάσα στιγμή... ο ποιητής. Από το εγχειρίδιο του καλού αναγνώστη αυτό.

ΡΑΒΩ κουστούμι, ράβεις κουστούμι, ράβει κουστούμι, ράβουμε κουστούμια, ράβετε κουστούμια, ράβουν κουστούμια. Ένα απέραντο ραφείο πάει να γίνει, όσο πλησιάζουμε την ημερομηνία των εκλογών, η χώρα. Ραφείον: Η Ωραία Ελλάς. Εδώ τα καλά πράσινα κουστούμια!

ΤΟ ΚΡΕΜΩ στην κρεμάστρα, το κρεμάς στην κρεμάστρα, το κρεμά στην κρεμάστρα. Το κουστούμι! Το κρεμούμε στην κρεμάστρα, το κρεμάτε στην κρεμάστρα, το κρεμούν στην κρεμάστρα. Τα κουστούμια! Όσα φορεμένα, κι όσα αφόρετα!...

ΟΛΟΕΝΑ και περισσότερο, ομιλία την ομιλία, το μέταλλο της φωνής του Γιώργου Παπανδρέου μοιάζει αυτό του πατέρα του. Και οι ατάκες που χρησιμοποιεί επίσης. Πριν ακόμα μπούμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές μου το είχε πει ο φίλος μου ο γερω-δάσκαλος. Παρατηρήστε το!
\
ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ το ΠΑΣΟΚ να νικήσει, πρέπει και να κυβερνήσει. Σωστά το λένε τα στελέχη του. Το θέμα όμως είναι και πώς θα κυβερνήσει.

ΣΑΝ...ΤΣΟΙ χοχλιοί τσοι μαζώνουν τους ψήφους. Αυτό δα έλειπε να μην το ξέρουν οι υποψήφιοι βουλευτές. Και γλακιστούς και σκαλιστούς... τσοι μαζώνουν. Άλλη ιστορία ότι τους φεύγουν καμιά φορά απ΄το καλάθι.

ΑΝ Η ΚΑΒΑΛΑ έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, εκτός έδρας δηλαδή, γιατί η ΑΕΚ να μην τον νικήσει στο Ολυμπιακό Στάδιο, εντός της έδρας της δηλαδή. Απλός ο συλλογισμός που κάνει ο γνωστός στους αναγνώστες της στήλης αεκτζής γείτονάς μου. Αν αποδειχθεί ότι η ΑΕΚ θα παίξει καλύτερα απ’ την Καβάλα.

ΚΑΛΗ αντάμωση στου Μπαμπαλή το Χάνι, γερω-Χαράλαμπε! Στον και εκλεκτό συνεργάτη της εφημερίδας μας, ιστορικό ερευνητή, Χαράλαμπο Μπουρνάζο, απευθύνομαι. Με αφορμή την ομιλία του αύριο βράδυ, παραμονή της Αγίας Σοφίας, στις εγκαταστάσεις του ομώνυμου Ιδρύματος που βρίσκεται ως γνωστό στους Αγίους Πάντες (Μπαμπαλή - Χάνι) τ’ Αποκόρωνα.

ΟΤΑΝ ο Ναπολέων έφθασε στο πεδίο της μάχης του Μαρένγκο, οι στρατηγοί του του είπαν ότι ήσαν όλα χαμένα. Εκείνος κοίταξε το ρολόι του και παρατήρησε: “Είναι μόλις δύο η ώρα και μένει αρκετός χρόνος για ν’ αρχίσουμε άλλη μάχη και ν’ αλλάξει η τύχη της μέρας”. Πραγματικά εκείνο το απόγευμα πέτυχε τη γνωστή ένδοξη νίκη του Μαρένγκο.

"Αυτό που γιόρτασε σαν συμφιλίωση, με μουσικές και φώτα,/ με πολλούς καλεσμένους (ψευδομάρτυρες ίσως), δεν ήταν/ παρά ο μεγάλος όρκος της εχθρότητας του. Το κρυφό δηλητήριο/ (ετοιμασμένο από καιρό), πάλι αχρησιμοποίητο· - το ‘ξερε:/ σ’ όποιο ποτήρι κι αν το ‘ριχνε, θα το ‘πινε ο ίδιος.".
Από τις “Νύξεις” του Γιάννη Ρίτσου

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

>>e-mail: Kakatsakis@sch.gr
τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου