Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Eυθύβολα και μη...

.

Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.
KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: nek@haniotika-nea.gr

Κάτω - κάτω ως τον πάτο
και ακόμα παρακάτω
Γνωστότατο το ρητό ότι “ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”! Παραλλάσσοντάς το -αν θα μπορούσαμε λίγο να το κάνουμε αυτό- θα λέγαμε ότι “εχθρός του κακού είναι το χειρότερο” και προχωρώντας το ακόμη λίγο παραπέρα θα πούμε ότι ο πάτος είναι εκεί όπου έχει φτάσει η Κυβέρνηση!
Βέβαια για να μη παρεξηγηθούμε, σημειώνουμε ότι η παραπάνω διαπίστωση βγαίνει εκ των όσων διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στη ΝΔ και μάλιστα από όσα καταμαρτυρούν ένα - ένα όλα εκείνα τα στελέχη της -νυν και τέως- που διαβλέποντας τον επερχόμενο... πάτο στα ποσοστά τους στις 4 Οκτώβρη, πηδούν από το καράβι ηθελημένα ή... “με το βαμβάκι κλοτσηδόν” από τον αρχηγό τους!
Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό αλλά το ότι πλέον, όλοι εκείνοι που τίθενται εκτός ψηφοδελτίων από τον Καραμανλή, κατόπιν εορτής βγάζουν τα άπλυτα της Κυβέρνησης και του ιδίου του Καραμανλή στη φόρα!
Από την άλλη έχουμε και τους πιο... ψυλλιασμένους οι οποίοι έχοντας διαβλέψει τη μη επιλογή τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος, επρόλαβαν και επήδηξαν από το καράβι και επιβιβάστηκαν σε άλλα καράβια αφήνοντας κι εκείνοι -φεύγοντας- αιχμές κατά του Καραμανλή και του πρώην κόμματός τους!
Και οι μεν και οι δε τώρα αρχίζουν και... λαλούν, ενώ τόσο καιρό “εποιούσαν την νήσσαν”!
Είναι λοιπόν πολύ λογικό ο απλός κοσμάκης που τα παρακολουθεί όλα αυτά, να μένει με το στόμα ανοιχτό! Μπροστά σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις (ο κοσμάκης) να απορεί “πώς στο καλό όλος αυτός ο ‘αχταρμάς’ μπόρεσε και κρατήθηκε στην εξουσία εδώ και 5 χρόνια”!
Κι όμως όλα έχουν τη... λογική εξήγησή τους γιατί, τελικά -όπως συνηθίζει να λέει κι ένας φίλος μου κι εγώ απόλυτα συμφωνώ- “είμαστε άξιοι της μοίρας μας... της κακομοίρας μας” αφού εμείς “οδηγήσαμε και οδηγηθήκαμε εκεί που οδηγηθήκαμε” και επ’ ουδενί λόγω δεν πρέπει να απορούμε με τα όσα συμβαίνουν!
Γι’ αυτό δεν πρέπει πια να αναρωτιόμαστε πως εφτάσαμε σε τέτοιο σημείο αφού πρώτα απ’ όλα δική μας ήταν η επιλογή δια της ψήφου μας να μας κυβερνούν τέτοιοι άνθρωποι!
Το ότι τους επιλέξαμε όχι μόνο μία αλλά δύο φορές, μάς καθιστά τρόπον τινά “συνένοχους”, έστω κι αν κανένας μας δεν περίμενε ότι κρατώντας τους στην εξουσία εκείνοι θα μπορούσαν να μας φτάσουν κυριολεκτικά “στα όριά μας” και τη χώρα πιο κάτω κι απ’ τον πάτο.



>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου