Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

Η ΜΕΘΑΥΡΙΟΝ του μεγάλου ντιμπέιτ χθες. Περσινά ξινά σταφύλια; Δεν μπορεί κανείς να το υποστηρίξει αυτό. Κι ας τρέχουν τα προεκλογικά γεγονότα. Ο απόηχός του καλά κρατεί. Μα κι αν δεν κρατεί, εμείς θα τον κρατήσουμε. Του... πεταμάτου θα πάνε τα “πεταχτά” που σκεφτήκαμε;

ΣΑΣ ΝΙ-ΚΗ-ΣΑ-ΜΕ! Σας νι-κή-σα-με! Οι μεν. Σας νι-κή-σα-με! Σας νι-κή-σα-με! Οι δε. Σας πήραμε, σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο! Οι μεν. Μας πήρατε, μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο! Οι δε. Στην μπέτη με μπέτη αναμέτρηση Καραμανλή - Παπανδρέου ή Παπανδρέου - Καραμανλή αν προτιμάτε, αναφέρομαι.

ΜΠΕΤΗ με μπέτη και στη μέση μια... Μπέτυ! Αυτό θα πει ντιμπέιτ. Άκου εκεί τηλεμαχία, ενώ έχουμε εκ του συστάδην μάχη!

ΠΟΛΛΕΣ τρίπλες στο κέντρο του γηπέδου, μοιρασμένη η κατοχή της μπάλας, λίγα σουτ, σχεδόν χωρίς δουλειά οι τερματοφύλακες, εύκολος ο ρόλος της διαιτητού. Στην τηλεποπτική αναμέτρηση Καραμανλή - Παπανδρέου και όχι βέβαια στον αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακού αναφέρομαι. Το καταλάβατε εξάλλου. Βουλωμένο γράμμα διαβάσατε.

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Παπανδρέου χθες, Γιώργος Παπανδρέου σήμερα, Γεώργιος Α. Παπανδρέου αύριο. Άλλο κουστούμι χθες, άλλο κουστούμι σήμερα, άλλο κουστούμι αύριο. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί.

ΚΑΛΑΜΙΑ! Εδώ τα ωραία καλάμια! Καλάμια για όλα τα γούστα! Μικρά καλάμια, μεγάλα καλάμια, μικρομέγαλα καλάμια! Για διαφήμιση πρόκειται. Για να δούμε αν θα χει κίνηση το μαγαζί!

ΕΝΑ το κρατούμενο τη μια φορα, ένα το κρατούμενο την άλλη, ένα το κρατούμενο την παράλλη... Πόσα τα κρατούμενα του απερχόμενου πρωθυπουργού, αλήθεια;
ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ (κυρίως παιδιών) σε Αφρική και Ασία είναι μόνο από ελονοσία 3.000 κάθε μέρα. Γιατί αυτό δεν αποτελεί είδηση ενώ η “πανδημία” με τα ελάχιστα θύματα μονοπωλεί τα ΜΜΕ και κινητοποιεί παγκόσμιους οργανισμούς και κυβερνήσεις; Ακούς εκεί να περιμένουν κάποιοι απάντηση!

ΘΑ ΕΧΕΙ υψώσει τη σημαία με τον Δικέφαλο ο γείτονας στην νταράτσα του, σήμερα; Έγνοια κι αυτή γράφοντας τη στήλη!

ΠΟΛΛΟΙ και εκλεκτοί, απ’ όλες τις καλές σειρές, που λέει και το τραγούδι, βρέθηκαν τις προάλλες στο Καλλιφαγείον του Μιχάλη Μινιουδάκη για ν’ ανάψουν κερί στο “Μανουάλι” του. Να πιουν ένα κρασί και να του ευχηθούν. Καλές δουλειές, και πάλι, Μιχάλη!

Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ του Βυζαντίου Μαυρίκιος ήταν πολύ εχέμυθος και ποτέ δεν έβγαιναν απ’ το στόμα του τα μυστικά που αφορούσαν τους φίλους του. Μια μέρα ένας αξιωματικός της αυλής προσπάθησε να του πάρει ένα τέτοιο μυστικό κι ο Μαυρίκιος του απάντησε: “Αν το στέμμα που φορώ ήξερε το μυστικό μου, θα το πετούσα αδίστακτα στη φωτιά μ’ όλο το χρυσάφι και μ’ όλα τα διαμάντια του”.

“... Σε τούτο το μέρος του νερού όλα δείχνονται πιο ξάστερα απ’ όσο στον αέρα/ φαίνεται μια παρέα από μικρά αισιόδοξα σύγνεφα/ φαίνονται αναποδογυρισμένα και τα γέλια των παιδιών που παίζουν πίσω απ’ τους θάμνους./ Απ’ τη μια και την άλλη μεριά του δρόμου/ σ’ όλο το μάκρος δύο σειρές ανθισμένη βεβαιότητα.”
Από το ποίημα “Το όνειρο δεν είναι μονάχα όνειρο” του Γιάννη Ρίτσου.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
e-mail:kakatsakis@sch.gr

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου