Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ γύρω στους 25ΊC. Ακύμαντη η θάλασσα. Ένα δύο μόνο ξεσκλίδια σύννεφα στον ουρανό. Τα φύλλα στα δέντρα να σκέφτονται το πέσιμό τους στη γη. Η όλη ατμόσφαιρα να μυρίζει μούστο. Σεπτέμβρης. Όμορφος γλυκός Σεπτέμβρης!

ΔΕΚΑΕΞΙ και μία! Τόσες μέρες έμειναν μέχρι τις εκλογές. Μέχρι την ημέρα που κατά που λένε οι δημοσκοπήσεις θα αλλάξουμε Κυβέρνηση δεδομένου ότι με αυτήν που έχουμε πηγαίναμε για φούντο. Πάντα με την ελπίδα ζει ο άνθρωπος.

ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ μιλήσω ευθέως. Εσύ θα τους μιλήσεις ευθέως. Αυτός θα μας μιλήσει ευθέως. Τα πρόσωπα των αντωνυμιών και των ρημάτων αλλάζουν όχι όμως και το επίρρημα. Στα άκλιτα μέρη του λόγου εξάλλου ανήκει αυτό.

ΟΛΟΙ ευθέως μας μιλούν αυτόν τον καιρό, κοιτάζοντάς μας μάλιστα στα μάτια. Μετά τις εκλογές ή θα μας μιλούν πλαγίως ή δεν θα μας μιλούν καθόλου. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση με κατεβασμένα μάτια.

ΤΑ ΟΠΟΙΑ μειονεκτήματα του Γιώργου Παπανδρέου έγιναν πλεονεκτήματα και τα όποια πλεονεκτήματα του Κώστα Καραμανλή έγιναν μειονεκτήματα. Από τον φίλο μου τον γερω-δάσκαλο η διαπίστωση.
ΕΞΩ ο εξάδελφος, μέσα ο θείος. Έξω ο φίλος, μέσα ο κουμπάρος. Έξω ο δ(Δ)ούκας, μέσα ο βαρώνος... Τι παιχνίδι κι αυτό αλήθεια! Άλλος φεύγει, άλλος μένει και ο παράλλος έρχεται.

“ΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ αεροβατεί και βλέπει εξουσία/ μα ‘γω θαρρώ πως Ίκαρος είναι εις την ουσία/ γιατί θα λιώσουν τα φτερά τα κέρινα και πάλι/ με τέσσερα εις τη Βουλή θα μπει, αν μπει με πάλη.” Απ’ τον γνωστό τοις πάσι πλην όμως ξεχασμένο τελευταία, Παυλή Πολυχρονάκη αυτά. Όχι τώρα αλλά πριν από 17 μήνες, όταν οι δημοσκοπήσεις έδιναν στον ΣΥΡΙΖΑ 18%. Σε έμμετρη χιουμοριστική εκπομπή του σε τηλεοπτικό κανάλι δια στόματος Χρύσας Χαριτάκη.

ΑΝ ΤΩΡΑ προεκλογικά βλέπουμε στη Νέα Δημοκρατία το έλα να δεις, μετεκλογικά θα βλέπουμε το δες και έλα. Τι θέλεις να πεις με το μήνυμά σου φίλε;

ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και των θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης, σήμερα. Εις την οδό της σοφίας περιπατείτε. Πλήρεις πίστεως, ελπίδος και αγάπης!

Ο ΟΣΙΟΣ Χριστόδουλος που ζούσε στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου, κατέβηκε μια μέρα από την έρημο στην Αλεξάνδρεια κι έφερνε γύρα τα σπίτια των πλουσίων, ζητώντας χρήματα για τους φτωχούς. Ένας απ’ αυτούς όχι μόνο του αρνήθηκε και του κακομίλησε, αλλά και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ο Άγιος του είπε ατάραχος: “Ευχαριστώ. Αυτό το ράπισμα ήταν για μένα. Τώρα δώσε μου και κάτι για τους φτωχούς.” Κι ο πλούσιος έκπληκτος του έδωσε πολλά χρήματα.

"Σήμερα το πρωί/ μια φωτεινή ηλιαχτίδα/ τρύπωσε απο τ’ ανοιχτό παράθυρο/ μέσα στη κάμαρά μου./ Ανέβηκε απάνω στο βιβλίο μου,/ αγκάλιασε την πένα μου/ χόρεψε λίγο πάνω στο άγραφο χαρτί/ και στρώθηκε φαρδιά-πλατειά/ πάνω στην πολυθρόνα μου!/ Το μήμυνα ελήφθη".
Το ποίημα “Η ηλιαχτίδα” της Ειρήνης Γαρυφαλάκη

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

email:kakatsakis@sch.gr

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου