Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.
KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: nek@haniotika-nea.gr

Το... "μετέωρο βήμα του πελαργού"... μου θυμίζω εδώ και κάμποση ώρα, έχοντας ένα απλανές βλέμμα αλλά συγχρόνως καρφωμένο στο μέσον της οθόνης του ηλεκτρονικού υπολογιστή μου και με σκέψεις για το σημερινό κείμενο:
Τι να πω και τι να γράψω; Ιδού η απορία...
Το φουκαρά τον Αμλετ άρχισα να σκέφτομαι με μιας, ο οποίος με τη νεκροκεφαλή στο χέρι ήθελε να απαντήσει στο δικό του δίλημμα "να ζει κανείς ή να μη ζει", αλλά ειλικρινά σας λέω ότι το δικό του μπροστά στο δικό μου, δε φτουράει!
Συγκρίνοντάς μας λοιπόν (την αφεντιά μου με τον πρίγκιπα Αμλετ), η δική μου η περίπτωση φαίνεται να είναι κατά πολύ δυσχερέστερη, αφού εγώ μόνος μου πρέπει να βγάλω τον "όφι από την οπή" και να απαντήσω -και μάλιστα εγγράφως- στο δίλημμά μου εδώ και τώρα, ενώ ο πρίγκιπας, όπως είναι γνωστό τοις πάσι, είχε τη βοήθεια ενός William Shakespeare με όσα αυτό συνεπάγεται!
Και επανέρχομαι λοιπόν στο αυτό ερώτημα: Τι να πω και τι να γράψω;
Πολλές οι σκέψεις μου και ολίγον μπερδεμένες, αφού λόγω της συγκυρίας να βρισκόμαστε λίγες μόνο ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, που ενδεχομένως να είναι και οι τελευταίες της δεκαετίας που διανύουμε, τούτο το κείμενο θα καταστεί μοναδικό, αφού θα είναι το τελευταίο της στήλης προ των τελευταίων εκλογών της δεκαετίας!
Σκέφτομαι λοιπόν: είναι δυνατόν να μην αναφερθώ στις εκλογές αλλά... να πάω για πουρνάρια;
Κι όμως, αγαπητέ μου αναγνώστα, αν δε το έχεις συνειδητοποιήσει, ειδικά εσύ που ακολουθείς τη στήλη από τα πρώτα της βήματα -προ της διακυβέρνησης της χώρας από τον Καραμανλή- αυτή εδώ η στήλη ενίοτε άφηνε τους γάμους κι έτρεχε στα... πουρνάρια διότι έτσι της έκανε κέφι, ή έτσι αισθανόταν, ή έτσι μπορούσε να εκφραστεί καλύτερα!
Δεν έκανε τίποτα περισσότερο δηλαδή απ' ό,τι κατά κόρον έκανε και η απερχόμενη κυβέρνηση!
Στη περίπτωση της στήλης βέβαια το σίγουρο είναι ότι πηγαίνοντας για πουρνάρια δεν έπαιζε με τις τύχες κανενός λαού ή και ατόμου, πάρεξ του εαυτού της...


>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου