Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΣΤΟ 5% η ψαλίδα... Στο 5,5% η ψαλίδα. Στο 6% η ψαλίδα... Στο 6,5% η ψαλίδα. Στο 7% η ψαλίδα... Στο 7,5% η ψαλίδα. Έτσι όπως πάει το πράγμα θα ξεμασκαλιαστεί στο τέλος η ψαλίδα, να μου το θυμάστε!

ΥΣΤΕΡΑ απ’ τις λιστομαχίες, τα λιστοδικεία. Ύστερα από τα λιστοδικεία πάλι οι λιστομαχίες. Σε δουλειά να βρισκόμαστε κι όπου το βγάλει η βράση.

ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ! Θρονιαστείτε στις πολυθρόνες σας και περιμένετε υπομονετικά τις περίφημες τηλεμαχίες, τα debates επί το ελληνικότερον. Την τηλεμαχία (debate) Νο1 μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών που εκπροσωπούνται στην Ευρωβουλή και την τηλεμαχία (debate) Νο2 μεταξύ των αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου. Εν τω μεταξύ μoρφωθείτε με τα συμβαίνοντα στα αποδυτήρια των ομάδων παρακολουθώντας τα άπλυτά τους.

ΦΟΒΑΤΑΙ ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη. Αν υποθέσουμε ότι είναι έτσι, δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά να πούμε ποιoς είναι ο Γιάννης και ποιo το θεριό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Άλφα και Βήτα βρίσκεται στο 70o λεπτό και η ομάδα Βήτα, παρότι παίζει εκτός έδρας, προηγείται 2-0. Την συμφέρει να διακοπεί ο αγώνας και να χτυπηθούν πέναλτι, τη στιγμή μάλιστα που παίζοντας στο ρελαντί έχει τη νίκη στο τσεπάκι της; Ποδοσφαιρική ερώτηση πολιτικού ενδιαφέροντος, καλά το καταλάβατε.

ΜΕΓΑΣ Αλέξανδρος, Περικλής, Όμηρος, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Δασκαλογιάννης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, Νίκος Καζαντζάκης, Κωνσταντίνος Καβάφης... Άλλα τρία ονόματα κι έκλεισα το ψηφοδέλτιο επικρατείας!...

ΗΛΘΕ, είδε και απήλθε στον Ολυμπιακό σαν προπονητής (βεβαίως σαν και όχι ως) ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ούτε γάτα ούτε ζημιά, που λέει ο λόγος. Μια μικρή μόνο γρατζουνιά απ’ την Καβάλα. Τίποτε άλλο.

ΕΝΑΝ σταυρό μου χάρισες και με χαρά τον πήρα/ τώρα σ’ αυτόν προσεύχομαι για τη δική σου μοίρα. Για μια θαυμάστριά του, λέει, που του χάρισε έναν σταυρό έγραψε, κατά δήλωση του, αυτή την μαντινάδα ο μαντιναδολόγος μας Ηλίας Σταματάκης. Αν σου χάριζε, λέμε τώρα, μια χρυσή αλυσίδα, τι θα έγραφες, Ηλία;

ΠΡΟΣ  Κυναίγειρο: “Πολύ καλά τα πεταχτά σου!/ και τι θα ήτανε... φαντάσου/ αν εκείνα τα κομματικά σου/ που ‘ν ‘τα σημεία τα τρωτά σου/ στην οικουμενικότητά σου/ πέταγες απ’ τα πεταχτά σου./ Κατά τα άλλα εισ’ Ωριγένης και αδαμάντινος και πολυγένης/ ...”, μου λέεις μεταξύ άλλων στο μήνυμα που έστειλες. Τζάμπα ψευδώνυμο! Σε κατάλαβα... Κυναίγυρε!

Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ Διογένης επισκέφτηκε κάποτε μια μικρή πόλη που οι κάτοικοί της είχαν μεγάλη ιδέα γι’ αυτήν. Έτσι την είχαν ζωσμένη με ψηλά τείχη κι είχαν ανοίξει πολύ φαρδειές πύλες. Ο φιλόσοφος τους είπε: “Μεγάλο λάθος να φτιάξετε τόσο μεγάλες πύλες,γιατί από στιγμή σε στιγμή υπάρχει κίνδυνος να σας φύγει η πόλη.”

"Λιγνά κορίτσια στο γιαλό μαζεύουνε τ΄αλάτι/ σκυφτά πολύ, πικρά πολύ - το πέλαο δεν το βλέπουν./ Κι ένα πανί, λευκό πανί, τους γνέφει στο γαλάζιο/ κι απ’ το που δεν το αγνάντεψαν μαυρίζει απ’ τον καημό του".
Το ποίημα “Λιγνά κορίτσια” του Γιάννη Ρίτσου (Από τα “Δεκοχτώ λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας”)

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

e-mail:kakatsakis@sch.gr
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου