Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ από σήμερα 22 Σεπτεμβρίου. Ας το απολαύσουμε. Ας εκμεταλλευτούμε τις νύχτες του, που από αύριο θα γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες. Και στο χειμερινό ηλιοστάσιο με το καλό.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΟΙ” ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΜΕ και σήμερα. Καβάλα στ’ “άλογά” μας θα πάμε μέχρι το περίπτερο που είναι δίπλα μας να πάρουμε εφημερίδα, καβάλα στ’ άλογά μας θα πάμε μέχρι την καφετέρια που είναι παραδίπλα μας να πιούμε καφέ. Αν είμαστε θρησκευόμενοι κι ήταν Κυριακή καβάλα σ’ αυτά θα πηγαίναμε στην εκκλησιά, καβάλα θα προσκυνούσαμε, καβάλα θα παίρναμε αντίδωρο απ’ του παπά το χέρι. Η ημέρα δίχως αυτοκίνητο δεν μας αφορά.

ΣΤΟ 10% ΕΧΕΙ ΕΚΤΙΝΑΧΤΕΙ η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας. Εξασφαλισμένη και με το παραπάνω η αυτοδυναμία. Το μακρύ της Ράδιοαρβύλας. Η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας έχει μειωθεί στις 3 ποσοστιαίες μονάδες. Καθόλου ορατή η αυτοδυναμία. Το κοντό της Ραδιοαρβύλας. Σε ό,τι έχει σχέση με τα κόμματα εξουσίας. Σε ό,τι αφορά τα άλλα κόμματα δεν υπάρχει εκπομπή.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 1981; Σε καμία περίπτωση. Προεκλογικές μέρες του 1993; Καμία σύγκριση. Προεκλογικές μέρες του 2009! Με το δικό τους χρώμα, τις δικές τους προσδοκίες, το δικό τους άρωμα, το δικό τους βηματισμό.

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΡΙΩΝ. Ας δώσουμε στο ΠΑΣΟΚ ένα ποσοστό γύρω στο 42% και βεβαίως την αυτοδυναμία. Ας δώσουμε στη Νέα Δημοκρατία ένα 36% (να μην πέσει και κάτω απ’ το ιστορικό χαμηλό της). Ας δώσουμε 0,5% παραπάνω απ’ ό,τι πήρε την προηγούμενη φορά στο ΚΚΕ. Ας δώσουμε 2 ψήφους (και όχι μόνο μία) παραπάνω στον ΛΑΟΣ. Ας εξασφαλίσουμε την είσοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή και την πρωτιά στην Α’ Αθηνών στον Τσίπρα. Ας υποσχεθούμε στους Οικολόγους-Πράσινους, στην ανάγκη ας κάνουμε μαζί τους και συμβόλαιο, ότι θα μπουν στην Βουλή στις επόμενες εκλογές. Κι ας μην κάνουμε εκλογές. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Γιατί τόσα έξοδα;

ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ; Εν οίδα ότι ουδέν οίδα, αφού δεν το είδα. Το σημερινό;

OTΑΝ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ο Αλέξιος Κομνηνός, ζήτησε να του φέρουν τον κατάλογο των αυλικών που είχαν υπηρετήσει επί του προκατόχου του και σημείωσε από έναν σταυρό στα ονόματα εκείνων που είχαν σταθεί εχθροί του. Αυτοί το έμαθαν και φανταζόμενοι ότι ο σταυρός σήμαινε τον θάνατό τους άρχισαν να ετοιμάζονται να φύγουν σε άλλες χώρες. Ο αυτοκράτορας ωστόσο τους κάλεσε και τους είπε: “Ο σταυρός που έβαλα δίπλα στο όνομά σας σημαίνει ότι σας συγχωρώ.”

“Οταν ήταν μαθητής/ του άρεσε να παρελαύνει/ στις εθνικές επετείους/
καμαρωτός καμαρωτός/ με το βλέμμα στραμμένο/
στα στασίδια των επισήμων./
Οταν μεγάλωσε έγινε επίσημος/ και τον έβλεπαν τα παιδιά/ καμαρωτό καμαρωτό/ να κάθεται/ στα καθίσματα των επισήμων”.
Το ποίημα “Επισημότητες”
του Μανούσου Γ. Δασκαλάκη”

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

e-mail: Kakatsakis@sch.gr

>> τυπώστε αυτό το άρθρο


--------------------------------------------------------------------------------
Σχόλια Αναγνωστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου